Improvac 50ds

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Proteina conjugata analoga factorului de eliberare a gonadotropinei (FEGn)

Descriere

Substante active: Proteina conjugata analoga factorului de eliberare a gonadotropinei (FEGn)

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Porci masculi: 
Inducerea de anticorpi impotriva FEGn pentru a produce o supresie imunologica temporara a functiei testiculare. A se utiliza ca alternativa la castrarea fizica pentru reducerea mirosului de vier cauzat de androsteron, componentul principal ce determina mirosul de vier, la toti porcii masculi necastrati dupa instalarea pubertatii. 
Un alt component important ce contribuie la mirosul de vier, scatolul, poate fi redus ca efect indirect. De asemenea, sunt diminuate comportamentul agresiv si cel sexual (monta). 
Instalarea imunitatii (inducerea de anticorpi anti-FEGn) poate aparea intr-o saptamana dupa a doua vaccinare. Reducerea nivelului de androsteron si scatol a fost demonstrat de la 4 la 6 saptamani dupa a doua vaccinare. Acest lucru reflecta atat timpul necesar eliminarii componentilor ce dau mirosul specific, deja prezenti la data cand a fost facuta vaccinarea cat si variabilitatea raspunsului individual la animale. Diminuarea comportamentului agresiv si sexual (monta) are loc dupa 1-2 saptamani de la cea de a doua vaccinare. 
Porci femele
Inducerea de anticorpi impotriva FEGn pentru a produce o supresie imunologica temporara a functiei ovariene (supresia estrusului) pentru a reduce incidenta sarcinilor nedorite la scrofitele destinate sacrificarii, si pentru a reduce comportamentul sexual asociat (estrul in picioare).  
nstalarea imunitatii (inducerea de anticorpi anti-FEGn) poate aparea intr-o saptamana dupa a doua vaccinare. Reducerea comportamentului sexual (estrul in picioare) poate aparea in decurs de 1-2 saptamani de la cea de a doua vaccinare.  Durata suprimarii imunologice a functiei ovariene a fost demonstrata timp de 9 saptamani dupa cea de a doua vaccinare.  

Contraindicatii:

A nu se utiliza la porci masculii sau femele destinate reproductiei. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 1 flacon de 100 ml (50 doze)

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Toti porcii adulti necastrati incepand cu varsta de 8 saptamani trebuie sa fie vaccinati cu 2 doze de cate 2 ml la diferenta de cel putin 4 saptamani, cea de-a doua doza fiind administrata in mod normal cu 4-6 saptamani inainte de abatorizare. Daca se intentioneaza abatorizarea mai tarziu de 10 saptamani dupa cea de-a doua doza se va administra a treia doza cu 4 pana la 6 saptamani inainte de data de abatorizare planificata. In caz de suspectare a unei administrari gresite a dozei, animalul se va re-vaccina imediat.  
Femelele de porc incepand cu varsta de 14 saptamani trebuie vaccinate cu 2 doze de cate 2 ml la diferenta de cel putin 4 saptamani. In caz de suspectare a unei administrari gresite a dozei, animalul se va re-vaccina imediat.  
Administrarea subcutanata se efectueaza in zona gatului, imediat dupa ureche utilizand un dispozitiv pentru vaccinare cu siguranta. Ca un ghid utilizati un ac scurt (16G, in mod obisnuit) care sa penetreze 12-15 mm. Pentru a evita depunerea intramusculara si leziunile, se recomanda utilizarea unui ac mai scurt pentru a penetra 5 mm pana la 9 mm la porcii mai mici si cei mai tineri de 16 saptamani. De notat, atunci cand utilizati un dispozitiv pentru vaccinare cu siguranta o parte a acului va fi acoperita de protectia acului si nu va penetra porcul. In functie de tipul protectiei dispozitivului pentru vaccinare, se poate pune presiune pe piele si se va apasa acul cativa milimetri mai adanc in tesut. Aceste circumstante trebuie avute in vedere cand se va alege lungimea potrivita a acului. Urmati instructiunile pentru injectarea subcutanata adecvata furnizate impreuna cu dispozitivul utilizat.

Evitati introducerea contaminarii.

Evitati injectarea porcilor cand sunt umezi si murdari.

Asteptati ca vaccinul sa ajunga la temperatura camerei (15-25°C) inainte de administrare.

Reactii adverse:

Cand se administreaza la porcii tineri, la varsta recomandata (8 saptamani) poate aparea foarte frecvent o reactie inflamatorie la locul injectiei, pe o suprafata de pana la 4 x 8 cm. Resorbtia de la nivelul reactiei se face gradual, dar la 20-30% dintre animale aceasta va persista mai mult de 42 de zile. La porci masculi, se poate observa foarte frecvent o crestere temporara a temperaturii rectale (hipertermie post-vaccinare), cu circa 0,5 °Cin primele 24 de ore dupa vaccinare. La porci femele, o crestere tranzitorie a temperaturii rectale (hipertermie post-vaccinare) de aproximativ 1,0 - 1,3 °C este foarte frecvent observata in perioada de 24 de ore dupa vaccinare.
Cand se administreaza la porci cu varste mai mari (14-23 saptamani), pot aparea foarte frecvent reactii inflamatorii la locul injectiei. Reactiile inflamatorii la locul injectiei de la 2 cm pana la 5 cm diametru se observa frecvent, iar reactiile de la locul injectiei, se observa frecvent la abator, daca a doua vaccinarea are loc la mai putin de 4 saptamani inainte de sacrificare.
In cazuri foarte rare, in primele minute dupa vaccinare, s-au observat reactii de tip anafilactic (dispnee, colaps, cianoza si hipersalivatie asociata cu sau fara spasm muscular sau voma) ce pot persista timp de 30 minute. In urma reactiilor, la un numar mic de animale, a survenit moartea, cele mai multe animale sau recuperat fara tratament si neprezentand reactii la vaccinarile ulterioare.

Precautii:

Numai animalele sanatoase trebuie vaccinate.

S-a demonstrat ca administrarea produsului Improvac la porci masculi si femele este sigura incepand cu varsta de 8 saptamani. La porci masculi, perioada de abatorizare recomandata este de 4-6 saptamani de la ultima injectie. Daca, in anumite circumstante, porcii masculi nu pot fi abatorizati in aceasta perioada recomandata, datele disponibile confirma, ca porcii pot fi trimisi catre sacrificare pana la 10 saptamani dupa ultima injectie, existand un risc minim de existenta a mirosului specific de vier. La mare parte din vieri functiile vor reveni la normal dupa aceasta perioada. Deoarece nivelul de scatol nu este complet dependent de statusul sexual, trebuie avute in vedere proceduri de gestionare a dietei si a igienei, pentru a reduce nivelurile de scatol. La porci femele, durata suprimarii imunologice a functiei ovariene a fost demonstrata timp de 9 saptamani dupa a doua vaccinare. Se asteapta ca o proportie din ce in ce mai mare de porci femele sa revina la functia normala dupa aceasta perioada.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat  
A nu se utiliza la femelele sau masculii de reproductie. A nu se utiliza in perioada de gestatie. 

Depozitare: A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa, A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC129

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Proteina conjugata analoga factorului de eliberare a gonadotropinei (FEGn)
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/improvac-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu