Virbagen PUPPY 2B x 10 doze

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Parvovirus canin viu atenuat 2b, tulpina CPV39

Descriere

Substante active: Parvovirus canin viu atenuat 2b, tulpina CPV39

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a cainilor incepand cu varsta de 5 saptamani in vederea reducerii eliminarii parvovirusului canin, pentru prevenirea mortalitatii si semnelor caracteristice (forma enterica). Instalarea imunitatii are loc la 2 saptamani dupa vaccinare. Durata imunitatii a fost demonstrata pana la varsta de 11 saptamani. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 10 flacoane monodoza

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Se administreaza subcutanat o doza de 1 ml de vaccin la cainii cu varsta de 5 saptamani. 
Datorita distributiei heterogene a anticorpilor maternli la catei, se recomanda o a doua injectie cu o doza de 1 ml dupa doua saptamani de la prima administrare. Pentru a asigura o protectie pe termen lung, trebuie urmata o schema conventionala de vaccinare cu un vaccin continand o valenta parvovirus, inainte de varsta de 11 saptamani. 

Specificatii:

Tulpina vaccinala se poate raspandi. S-a demonstrat ca aceasta raspandire nu produce efecte adverse la femelele gestante in lactatie sau la pisici. 

Reactii adverse:

Dupa administrarea unei doze, la locul injectiei poate fi observata frecvent o reactie locala moderata, care dispare spontan. Aceasta reactie poate fi o inflamatie care dispare spontan in 2-3 ore sau prurit care dureaza pana la 30 de minute dupa vaccinare, care poate fi asociata cu durere usoara. 
Sunt frecvente semnele obisnuite dupa vaccinare (febra, apatie, tulburari digestive). 

In cazuri foarte rare au fost raportate reactii de hipersensibilitate. In caz de reactii anafilactice se administreaza imediat corticoterapie sau antihistaminice asociate cu tratamentul uzual pentru reactii anafilactice/socului analfilactic. 

Precautii:

Cainii vaccinati pot excreta tulpina vaccinala pana la 2 saptamani dupa vaccinare. In aceasta perioada, trebuie evitat contactul cainilor imunosupresati sau nevaccinati cu cainii vaccinati. 
Vaccinul trebuie administrat in concordanta cu regulile uzuale aseptice pentru vaccinare. Animalele trebuie tratate pentru endoparaziti intestinali inaintea vaccinarii. Se vor vaccina doar cainii sanatosi. In cazul unui nivel ridicat de anticorpi derivati maternal (> 1/80) rata de seroconversie se reduce de la 94% la 42%. 

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie 
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Nu se va utiliza in perioada de gestatie si lactatie. 

Depozitare: A se pastra la frigider (2°C – 8°C), A nu se congela, A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC249

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Parvovirus canin viu atenuat 2b, tulpina CPV39
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/virbagen_puppy_2b_220013.pdf
Prospect

Meniu