Versiguard Rabbies 1mlx10ds

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Suine, Caini, Pisici, Bovine, Caprine, Ovine, Cabaline, Animale exotice

Substanta activa

Virus rabic inactivat

Descriere

Substante active: Virus rabic inactivat

Specii tinta: Suine, Caini, Pisici, Ovine, Caprine, Cabaline, Animale exotice, Bovine

Indicatii:

Pentru imunizarea activa la caini, pisici, bovine, porci, ovine, caprine, cai si dihori (incepand cu varsta de 12 saptamani) pentru a preveni infectiile si mortalitatea cauzata de virusul rabiei. 

Instalarea imunitatii: 14 - 21 zile dupa prima vaccinare. 

Durata imunitatii: 
Caini: cel putin trei ani dupa vaccinarea primara. 
Pisici, bovine, porci, ovine, caprine, cai si dihori: cel putin un an dupa vaccinarea primara si 2 ani dupa vaccinarile de rapel. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la animalele care prezinta semne de rabie sau care sunt suspecte de infectare cu virusul rabiei. Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la adjuvant sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie din plastic de 10 flacoane de 1 ml 

Cale administrare: Intramuscular, Subcutanat

Timp asteptare:

Caini, pisici, dihori: nu este cazul
Bovine, porci, ovine, caprine, cai: Zero zile

Doza recomandata:

Caini: administrati prin injectare subcutanata. 
Toate celelalte specii: administrati prin injectare subcutanata sau intramusculara. 
Agitati flaconul inainte de utilizare. 

Dozare
O singura doza inoculata de 1 ml este suficienta indiferent de varsta, greutate sau rasa animalului. 

Vaccinarea primara: animalele din toate speciile tinta pot fi vaccinate incepand cu varsta de 12 saptamani. Vaccinarea primara se face cu o singura doza de vaccin. 

Revaccinarea

  • Caini: o singura doza de Versiguard Rabies ar trebui administrata la fiecare 3 ani. Titrul anticorpilor scade dupa o durata a imunitatii de 3 ani, desi cainii sunt protejati atunci cand sunt provocate infectii de control. In caz de calatorii in zone de risc sau in afara UE, medicii veterinari ar putea dori o vaccinare suplimentara de rabie, pentru a se asigura cainilor vaccinati un titru de anticorpi > 0,5 UI/ml, care este in general considerat ca fiind suficient pentru protectie si ca acestia indeplinesc cerintele testului (titrul de anticorp > 0,5 UI/ml);
  • Pisici, bovine, porci, ovine, caprine, cai si dihori: animalele trebuie revaccinate cu o doza de vaccin la 1 an dupa vaccinarea primara. 

Dupa prima vaccinare de rapel (administrata la 1 an dupa vaccinarea primara), animalele trebuie revaccinate la fiecare 2 ani cu o doza de vaccin. 

Administrarea concomitenta cu Vanguard gama canin:

Pentru a amesteca ambele produse, vaccinurile Vanguard ar trebui sa fie reconstituite in conformitate cu conditiile din RCP. Flaconul reconstituit va fi agitat bine si apoi se amesteca cu 1 ml de Versiguard Rabies, fie in flaconul de Versiguard Rabies sau in seringa. Versiguard Rabies va fi bine agitat inainte de utilizare. Vaccinurile combinate vor fi agitate usor si apoi administrate imediat prin injectare subcutanata.

Specificatii:

Vaccinati numai animalele sanatoase.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, poate aparea o umflare tranzitorie la locul injectiei in urma administrarii subcutanate la toate speciile tinta. Umflatura poate ajunge pana la 10 mm diametru si in cazuri rare se poate asocia cu un disconfort moderat. De obicei aceste reactii se vor rezolva in decurs de 10 zile. 

Durere usoara tranzitorie (care, in cazuri rare, poate fi asociata cu umflarea) la locul injectiei in urma administrarii intramusculare la orice alta specie tinta decat cainii, poate sa apara foarte rar. Umflarea poate atinge un diametru maxim de pana la 2 cm. De obicei aceste reactii se vor rezolva in decurs de 7 zile. Reactii de hipersensibilitate pot aparea foarte rar. Daca apare o astfel de reactie, tratamentul adecvat trebuie administrat fiirii intarziere. 

Precautii:

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Poate fi utilizat la animalele gestante. Vaccinul nu a fost testat in mod extensiv la animalele in lactatie. Cu toate acestea, datele limitate disponibile releva ca administrarea vaccinului la animalele in lactatie nu va fi asociata cu o incidenta crescuta a reactiilor adverse. 

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A se pastra la frigider (2°C – 8°C), A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC210

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Caini, Pisici, Bovine, Caprine, Ovine, Cabaline, Animale exotice
Substanta activa
Virus rabic inactivat
Cale administrare
Subcutanat, Intramuscular
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/versiguard_rabies_modif_14.pdf
Prospect

Meniu