Versican+BB oral 1x10dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Bordetella bronchiseptica, vie atenuata, tulpina 92B

Descriere

Substante active: Bordetella bronchiseptica, vie atenuata, tulpina 92B

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a cainilor incepand de la varsta de 8 saptamani pentru a reduce semnele clinice si excretia dupa infectarea cu Bordetella bronchiseptica
Instalarea imunitatii: 3 saptamani. 
Durata imunitatii: 12 luni. 

Forma de prezentare:

Cutie din plastic care contine 10 flacoane cu 1 doza de liofilizat si 10 flacoane cu 1 ml de solvent

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Vaccinul se administreaza pe cale orala la caini in varsta de 8 saptamani si peste. 

Metoda si calea de administrare: Apucati flaconul cu liofilizat cu degetele si pozitionati degetul mare direct sub triunghiul in relief de pe capacul flaconului. Utilizand degetul mare, impingeti capacul flaconului in sus, de sub triunghiul in relief, pentru a permite accesul la dopul de cauciuc. Nu scoateti/indepartati capacul flaconului sau capsa/sigiliul din aluminiu deoarece nu sunt concepute pentru a fi indepartate, sunt pentru a fi utilizate cu o seringa si cu un ac. 
Reconstituiti aseptic liofilizatul cu solventul. Produsul reconstituit trebuie sa fie un lichid de culoare portocaliu pana la galben. 
Agitati bine produsul dupa reconstituire. Scoateti lichidul cu seringa si apoi indepartati/scoateti acul. Vaccinul trebuie apoi utilizat imediat.

Specificatii:

Vaccinati doar animalele sanatoase. 

Reactii adverse:

Rareori poate sa apara o usoara secretie oculara dupa vaccinare. 
Foarte rar diaree tranzitorie usoara, varsaturi, secretie nazala, tuse usoara si tranzitorie sau letargie pot sa apara timp de pana la 14 zile dupa vaccinare. 
Daca un animal prezinta semne respiratorii mai severe, poate fi indicat un tratament adecvat. 
Reactiile de hipersensibilitate pot aparea in cazuri foarte rare. Daca apare o astfel de reactie, tratamentul adecvat trebuie administrat fiirii intarziere. 

Precautii:

Produsul contine bacterii vii si trebuie administrat doar pe cale orala. Administrarea parenterala poate genera abcese si celulita.

Cainii vaccinati pot elimina tulpina vaccinala Bordetella bronchiseptica timp de pana la 35 de zile oro-nazal si timp de cel putin 70 de zile in materiile fecale. 
Datorita naturii atenuate a tulpinii vaccinale nu este necesar sa se tina caini nevaccinati separati de animalele vaccinate; totusi in acest timp se recomanda ca toti cainii imuno-compromisi sa evite contactul cu cainii vaccinati. 
Bordetella bronchiseptica din vaccin s-a dovedit a fi sigura la porcii expusi la tulpina de vaccin (de exemplu, de la contactul cu cainii vaccinati). Pisicile expuse tulpinii vaccinale (de exemplu, de la contactul cu cainii vaccinati) pot prezenta semne clinice moderate, cum ar fi stranutul, secretii nazale si oculare. 
Siguranta bacteriilor din vaccin excretate de catre cainii vaccinati nu a fast studiata la alte specii de animale.

Depozitare: A nu se congela, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC224

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Bordetella bronchiseptica, vie atenuata, tulpina 92B
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/versican_plus_bb_oral_modif_3.pdf
Prospect

Meniu