Versican Plus DHPPi-L4 x 25 doze

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Leptospira kirschneri serogrup Grippotyphosa serotip Grippotyphosa, Virusul maladiei Carre, tulpina MSLB 1091, tulpina CDV Bio 11/A, Parvovirus canin, tip 2b, tulpina CPV-2b Bio 12/B, Virusul parainfluentei canine, tip 2, tulpina CPiV-2 Bio 15, Adenovirus canin, tulpina CAV-2 Bio 13, Leptospira interrogans serogrup Canicola serotip Canicola, tulpina MSLB 1090, Leptospira interrogans serogrup Australis serotip Bratislava, tulpina MSLB 1088, Leptospira interrogans serogrup Icterohaemorrhagiae serotip Icterohaemorrhagiae tulpina MSLB 1089

Descriere

Substante active: Leptospira interrogans serogrup Icterohaemorrhagiae serotip Icterohaemorrhagiae tulpina MSLB 1089, Leptospira kirschneri serogrup Grippotyphosa serotip Grippotyphosa, tulpina MSLB 1091, Parvovirus canin, tip 2b, tulpina CPV-2b Bio 12/B, Virusul maladiei Carré, tulpina CDV Bio 11/A, Virusul parainfluentei canine, tip 2, tulpina CPiV-2 Bio 15, Adenovirus canin, tip 2, tulpina CAV-2 Bio 13, Leptospira interrogans serogrup Australis serotip Bratislava, tulpina MSLB 1088, Leptospira interrogans serogrup Canicola serotip Canicola, tulpina MSLB 1090

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Imunizarea activa a cainilor de la varsta de 6 saptamani pentru:
- prevenirea mortalitatii si semnelor clinice de boala cauzate de virusul maladiei Carre;
- prevenirea mortalitatii si semnelor clinice de boala cauzate de adenovirusul canin de tip 1;
- prevenirea semnelor clinice si reducerea excretieivirale cauzate de adenovirusul canin de tip 2;
- prevenirea semnelor clinice, leucopeniei si excretiei virale cauzate de parvovirusul canin;
- prevenirea semnelor clinice (secretii oculare si nazale) si reducerea excretiei virale cauzate de virusul parainfluentei canine;
- prevenirea semnelor clinice, infectiei si excretiei urinare cauzate de L.interrogans serogrup Australis serotip Bratislava;
- prevenirea semnelor clinice, reducerea infectiei si excretiei urinare cauzate de L.interrogans serogrup Canicola serotip Canicola si L.interrogans serogrup Icterohaemorrhagiae serotip Icterohaemorrhagiae si
- prevenirea semnelor clinice, reducerea infectiei si excretiei urinare cauzate de L.kirschneri serogrup Grippotyphosa serotip Grippotyphosa.
Instalarea imunitatii:
- 3 saptamani dupa prima vaccinare, pentru CDV, CAV, CPV;
- 3 saptamani dupa finalizarea schemei de vaccinare primare pentru CPiV si
- 4 saptamani dupa finalizarea schemei de vaccinare primare pentru componentele Leptospira.
Durata imunitatii:
Cel putin trei ani de la prima vaccinare pentru virus distemper canin, adenovirus canin de tip 1, adenovirus canin de tip 2 si parvovirus canin. Durata imunitatii impotriva CAV-2, nu a fost stabilita prin infectia de control. S-a demonstrat ca, la trei ani dupa vaccinare, anticorpii anti CAV-2, sunt inca prezenti. Raspunsul imun de protectie impotriva bolii respiratorii asociate cu CAV-2 se considera ca dureaza cel putin 3 ani.
Cel putin 1 an de la ultima doza din schema de vaccinare primara, pentru virusul parainfluentei canine si componentele Leptospira.

Forma de prezentare:

Cutii din plastic continand 25 flacoane (1 doza) de liofilizat si 25 flacoane (1 ml) de suspensie

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Doza si cale de administrare:
Se reconstituie aseptic liofilizatul cu suspensia. Se agita si se injecteaza imediat intreg continutul (1 ml) de produs reconstituit.
Vaccin reconstituit: culoare roz sau galbui cu o usoara opalescenta.
Schema de vaccinare primara:
Doua doze de Versican Plus DHPPi/L4 la 3-4 saptamani distanta, incepand cu varsta de 6 saptamani.
Rabie:
Daca este necesara protectie impotriva rabiei:
Prima doza: Versican Plus DHPPi/L4 de la varsta de 8-9 saptamani.
A doua doza: Versican Plus DHPPi/L4R dupa 3-4 saptamani de la prima doza, dar nu inaintea varstei de 12 saptamani.
Eficacitatea fractiei pentru rabie este demonstrata, in studiile de laborator, dupa administrarea unei doze unice de la varsta de 12 saptamani. Cu toate acestea, in studiile din teren 10% din cainii seronegativi nu au prezentat seroconversie (> 0,1 UI / ml) la 3-4 saptamani dupa prima vaccinare impotriva rabiei. De asemenea, unele animale pot sa nu prezinte titruri > 0,5 UI / ml dupa prima vaccinare. Titrul anticorpilor scade dupa o durata a imunitatii de 3 ani, desi cainii sunt protejati atunci cand sunt provocate infectii de control. In caz de calatorii in zone de risc sau in afara UE, medicii veterinari ar putea dori o vaccinare suplimentara de rabie, dupa varsta de 12 saptamani pentru a se asigura cainilor vaccinati un titru de anticorpi ≥ 0,5 UI / ml, care este in general considerat ca fiind suficient pentru protectie si ca acestia indeplinesc cerintele testului (titrul de anticorp ≥ 0,5 UI / ml).
In caz de necesitate, cainii cu varsta mai mica de 8 saptamani pot fi vaccinati deoarece siguranta, Versican Plus DHPPi/L4R a fost demonstrata la cainii cu varsta de 6 saptamani.
Schema de revaccinare:
O singura doza de Versican DHPPi/L4 trebuie administrata la fiecare 3 ani. Este necesara revaccinarea anuala pentru parainfluenta si componentele Leptospira, de aceea se poate administra anual daca este necesar, o singura doza de vaccin compatibil.

Specificatii:

Un raspuns imun bun se bazeaza pe un sistem imunitar complet competent. Imunocompetenta animalului poate fi compromisa de o varietate de factori, inclusiv de sanatate precara, starea de nutritie, factori genetici, tratamentul medicamentos concomitent sistres.
Raspunsul imunologic la componentele CDV, CAV si CPV ale vaccinului ar putea fi intarziat din cauza interferentelor cu anticorpi maternali derivati. Cu toate acestea, vaccinul s-a dovedit a fi eficient impotriva infectiei virulente, in prezenta anticorpilor maternali derivati la CDV, CAV si CPV, la niveluri egale sau mai mari decat ale celor care pot fi intalnite in conditii de teren. In situatiile in care se asteapta niveluri foarte ridicate de anticorpi materni, protocolul de vaccinare ar trebui sa fie planificat in consecinta.
Vaccinati doar animalele sanatoase.

Reactii adverse:

O tumefiere tranzitorie (de pana la 5 cm) poate fi frecvent observata la locul de injectare dupa administrarea subcutanata la caini. Aceasta poate fiuneori dureroasa, calda sau inrosita. Orice astfel de tumefiere, fie se va rezolva in mod spontan sau se va diminua la 14 zile dupa vaccinare.
Anorexia si scaderea activitatii sunt rareori observate.
Reactiile de hipersensibilitate (de exemplu, semnele gastrointestinale, cum ar fi diareea si varsaturile, anafilaxia, angioedemul, dispneea, socul circulator, colapsul) pot sa apara rar. Daca apare o astfel de reactie, tratamentul adecvat trebuie administrat fara intarziere. Astfel de reactii pot evolua intr-o stare mai severa, care poate pune viata in pericol.
Reactiile sistemice, cum ar fi letargia, hipertermia si starea generala de rau, pot sa apara foarte rar.
Semnele clinice ale bolilor mediate imun, cum ar fi anemia hemolitica, trombocitopenia sau
poliartrita, au fost raportate in cazuri foarte rare.

Precautii:

Tulpinile vaccinale vii atenuate de virus CAV-2,CPiV si CPV-2b pot fi transmise de caini vaccinati in urma vaccinarii, eliminarea CPV a fost demonstrata pana la 10 zile. Totusi, datorita patogenicitatii reduse a acestor tulpini, nu este necesar sa fie tinuti separat cainii vaccinati de cainii si pisicile domestice nevaccinate. Tulpina vaccinala de virus CPV-2b nu a fost testata la alte carnivore (cu exceptia cainilor si pisicilor domestice) care sunt cunoscute a fi sensibile la parvovirusul canin si prin urmare cainii vaccinati trebuie separati dupa vaccinare.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Gestatie si lactatie: Poate fi utilizat in timpul celei de-a doua si a treia perioade de gestatie. Siguranta produsului in faza incipienta a gestatiei si in timpul lactatiei nu a fost investigata.

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC253

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Leptospira kirschneri serogrup Grippotyphosa serotip Grippotyphosa, Virusul maladiei Carre, tulpina MSLB 1091, tulpina CDV Bio 11/A, Parvovirus canin, tip 2b, tulpina CPV-2b Bio 12/B, Virusul parainfluentei canine, tip 2, tulpina CPiV-2 Bio 15, Adenovirus canin, tulpina CAV-2 Bio 13, Leptospira interrogans serogrup Canicola serotip Canicola, tulpina MSLB 1090, Leptospira interrogans serogrup Australis serotip Bratislava, tulpina MSLB 1088, Leptospira interrogans serogrup Icterohaemorrhagiae serotip Icterohaemorrhagiae tulpina MSLB 1089
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/versican-plus-dhppi/l4-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu