Vanguard Plus 7 25x1dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

L. icterohaemorrhagiae, Virusul maladiei Carre, Adenovirus canin tip 2, tulpina Manhattan (virus viu atenuat), Virusul parainfluentei canine, tulpina NL-CPI-5 (virus viu atenuat), Parvovirus canin atenuat, tulpina NL-35-D, L. canicola

Descriere

Substante active: Virusul maladiei Carre, Adenovirus canin tip 2, tulpina Manhattan (virus viu atenuat), Virusul parainfluentei canine, tulpina NL-CPI-5 (virus viu atenuat), Parvovirus canin atenuat, tulpina NL-35-D, L. canicola, L. icterohaemorrhagiae

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a cainilor in varsta de cel putin 6 saptamani pentru:

  • prevenirea semnelor clinice si reducerea infectiilor cauzate de adenovirusul de tip 2;
  • prevenirea mortalitatii si semnelor clinice incluzand leucopenia cauzata de parvovirusul canin (tipurile 2a, 2b si 2c);
  • prevenirea mortalitatii si semnelor clinice de boala cauzate de virusul maladiei Carre si hepatitei infectioase canine induse de adenovirusul canin tip 1;
  • reducerea semnelor clinice cauzate de virusul parainfluentei si a infectiilor cauzate de Leptospira canicola si Leptospira icterohaemorragiae.

Instalarea imunitatii a fost demonstrata dupa aproximativ 2 saptamani dupa ultima doza vaccinala conform schemei primare de vaccinare recomandata, pentru componentele CDV, CAV, CPi si Leptospira. Iar pentru tulpina CPV instalarea imunitatii se realizeaza dupa aproximativ o saptamana. 
Durata imunitatii este de 12 luni de la ultima doza din schema primara de recomandata. 

Contraindicatii:

Se vaccineaza doar animalele sanatoase.

Forma de prezentare:

Cutii cu 25 flacoane cu 1 doza / flacon fractiune Iiofilizata (Vanguard DA2Pi) si cutii cu 25 flacoane cu 1 ml / flacon fractiune lichida (Vanguard CPV - L). 

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Se reconstituie aseptic o fiola liofilizata (Vanguard DA2Pi) cu o fiola de Vanguard CPV - L ca si diluant. Se agita si se injecteaza imediat intreg continutul flaconului (1 ml) subcutanat.  Nu se utilizeaza seringi sau ace sterilizate chimic pentru ca interfereaza cu eficacitatea vaccinului. 

Programul de vaccinare:

  • la catei cu varste cuprinse intre 6 si 12 saptamani: 2 doze de Vanguard 7 la cel putin 14 zile interval. A doua doza de vaccin va fi administrata inainte de varsta de 10 saptamani de viata;
  • la catei in varsta de 12 saptamani sau mai mari: o singura doza de vaccin Vanguard Plus 7 (1 ml) urmata de inca o doza de 1 ml de Vanguard Plus 7 cel putin 14 zile mai tarziu. 

Schema de revaccinare: o singura doza de Vanguard Plus 7 va fi administrata anual dupa aceea. 

Reactii adverse:

Cateii vaccinati pot prezenta o inflamatie tranzitorie dupa 4 - 6 ore de la vaccinare care se va resorbi dupa aproximativ 7 zile. 
Ocazional pot aparea reactii de hipersensibilitate. Daca apar astfel de reactii, se va administra tratament corespunzator fara intarziere. 
In caz de reactii anafilactice sistemice (ex: voma) se administreaza adrenalina sau un alt produs echivalent. 

Precautii:

In urma administrarii vaccinului, tulpinile vaccinale de adenovirus canin tip 2 si parvovirus canin pot fi eliminate, un numar de zile, de catre animalele vaccinate. Totusi, datorita patogenicitatii reduse a acestor tulpini, nu este necesar ca animalele vaccinate sa fie tinute separat de animalele nevaccinate.

Datorita prezentei anticorpilor derivati maternali, un procent mic de catei pot esua in dezvoltarea unui raspuns imun adecvat la vaccinare si se pot expune riscului de boala acolo unde presiunea infectioasa locala este suficient de mare. Procentul de catei care nu dezvolta raspuns imun adecvat la vaccinare este mai mare cand ultima doza vaccinala este administrata la varsta de 10 saptamani decat atunci cand doza vaccinala finala este administrata la 12 saptamani sau mai tarziu, cand cantitatea de anticorpi maternali va fi scazuta. In functie de circumstantele individuale, administrarea vaccinarii finale va fi facuta la 12 saptamani, chiar si la pui care au fost vaccinati la 6 si la 8 saptamani. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat: Nu se utilizeaza la animale in perioada de gestatie sau de lactatie. 

Depozitare: A nu se congela, A se pastra la frigider (2°C – 8°C)

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC122

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
L. icterohaemorrhagiae, Virusul maladiei Carre, Adenovirus canin tip 2, tulpina Manhattan (virus viu atenuat), Virusul parainfluentei canine, tulpina NL-CPI-5 (virus viu atenuat), Parvovirus canin atenuat, tulpina NL-35-D, L. canicola
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/vanguard_plus_7_modif_4.pdf
Prospect

Meniu