Suvaxyn PRRS 50dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Clorura de sodiu, VPRRS*viu, modificat, tulpina 96V198 (*virusul sindromului respirator si reproductiv porcin)

Descriere

Substante active: Clorura de sodiu, VPRRS*viu, modificat, tulpina 96V198 (*virusul sindromului respirator si reproductiv porcin)

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a porcilor clinic sanatosi de la varsta de 1 zi intr-un mediu contaminat cu virusul sindromului respirator si reproductiv porcin (PRRS), pentru reducerea viremiei si secretiilor nazale cauzate de infectia cu tulpini Europene de virus PRRS (genotipul 1). 
Instalarea imunitatii: 21 zile dupa vaccinare. 
Durata imunitatii: 26 saptamani dupa vaccinare. 
Porci pentru ingrasat: 
In plus, vaccinarea purceilor seronegativi cu varsta de 1 zile a demonstrat o reducere semnificativa a leziunilor pulmonare fata de infectia de control administrata la 26 saptamani dupa vaccinare. Vaccinarea purceilor seronegativi cu varsta de 2 saptamani a demonstrat o reducere semnificativa a leziunilor pulmonare si secretiilor orale fata de infectia de control administrata la 28 de zile si la 16 saptamani dupa vaccinare. 
Scrofite si scroafe
In plus, vaccinarea inaintea gestatiei la scrofite si scroafe clinic sanatoase, care nu au primit virusuri PRRS (de exemplu: fie anterior imunizate impotriva virusului PRRS prin vaccinare sau expuse la virusul PRRS prin infectie pe teren) sau PRRS virus-naiv, a demonstrat o reducere a infectiei transplacentare cauzate de virusul PRRS in ultima treime a gestatiei, precum si o reducere a impactului negativ asociat cu performantele reproductive (reducerea aparitiei fatarilor de purcei morti, a viremiei purceilor la fatare si la intarcare, a leziunilor pulmonare si a incarcaturii virale in plamani la purcei aflati la intarcare). 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in efectivele in care virusul PRRS European nu a fost detectat prin metode de diagnostic sigure. 
Nu se utilizeaza la vierii care produc material seminal, deoarece virusul PRRS poate fi raspandit prin sperma. 
Nu se utilizeaza la scrofite si scroafe gestante care nu au primit virusuri PRRS in a doua jumatate a gestatiei, deoarece tulpina de vaccin poate traversa placenta. Administrarea vaccinului la scrofite si scroafe gestante care nu au primit virusuri PRRS in a doua jumatate a gestatiei poate avea un impact asupra performantei lor reproductive. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 1 flacon de 15 ml (50 doze)

Cale administrare: Intramuscular

Doza recomandata:

Utilizare intramusculara. 
Reconstituiti liofilizatului cu solventul furnizat. In cazul in care flacoanele continand solventul si liofilizatul sunt depozitate separat, verificati inainte de reconstituirea liofilizatului ca numarul lotului mentionat pe flaconul care contine solventul este identic cu numarul lotului mentionat pe flaconul care contine liofilizatul. Se transfera aproximativ 5 ml de solvent in flaconul care contine liofilizatul si se asigura reconstituirea completa. Se transfera inapoi solutia reconstituita in flaconul cu solvent 
(continand solventul ramas): 25 de doze sunt reconstituite in 50 ml solvent, 50 doze sunt reconstituite in 100 ml solvent si 125 doze sunt reconstituite in 250 ml solvent. 
Dozare
2 ml in musculatura gatului. 
Schema de vaccinare
Porci pentru ingrasat: O doza unica de 2 ml este administrata la porci incepand cu varsta de 1 zi. 
Scrofite si scroafe: O singura doza de 2 ml se administreaza inainte de introducerea in efectivul de scroafe, aproximativ 4 saptamani inainte de reproducere. O singura doza de rapel se administreaza la fiecare 6 luni. 
Vaccinarea in masa poate fi utilizata in efectivele in care a fost stabilita prevalenta virusului PRRS European. 
Utilizati ace si seringi sterile. 
Se recomanda utilizarea unei seringi multi-dozare. Utilizati dispozitivele de vaccinare in conformitate cu instructiunile producatorului. Acele pentru administrare ar trebui sa fie adecvate pentru dimensiunea porcului. 

Specificatii:

Vaccinati doar animalele sanatoase.

Reactii adverse:

Poate sa apara foarte frecvent in decurs de 4 zile de la vaccinare o crestere tranzitorie a temperaturii rectale (0,5 °C in medie si pana la 1,4 °C in mod individual). Reactiile locale sub forma edemelor sunt frecvente si se rezolva spontan in termen de 3 zile. Zona de reactie tisulara locala este, in general, mai mica de 2 cm in diametru. Reactii de tip anafilactic (varsaturi, tremor si / sau depresie usoara) pot sa apara mai putin frecvent la purcei la scurt timp dupa vaccinare. Acestea se rezolva fara tratament in termen de cateva ore. 
Poate sa apara foarte frecvent la 4 ore dupa vaccinare o crestere minora si tranzitorie a temperaturii rectale (0,2°C in medie si pana la 1,0 °C , in mod individual) la scrofite si scroafe care nu au primit virusuri PRRS in perioada de pre-reproducere. Reactiile locale sub forma de umflaturi sunt foarte frecvente si se rezolva spontan in termen de 5 zile. Zona de reactie tisulara locala este, in general sub 0,5 cm in diametru. 
Poate sa apara foarte frecvent la 4 ore dupa vaccinare o crestere minora si tranzitorie a temperaturii rectale (0,8 °C in medie si pana la 1,0 °C in mod individual) la scrofite si scroafe care nu au primit virusuri PRRS in prima jumatate a gestatiei. Reactiile locale sub forma de umflaturi sunt foarte frecvente si se rezolva spontan in termen de 9 zile. Zona de reactie tisulara locala este, in general sub 1,4 cm in diametru. 
Poate sa apara foarte frecvent la 4 ore dupa vaccinare o crestere minora si tranzitorie a temperaturii rectale (0,4°C in medie si pana la 0,6°C in mod individual) la scrofite si scroafe care nu au primit virusuri PRRS in a doua jumatate a gestatiei. Reactiile locale sub forma de umflaturi sunt foarte frecvente si se rezolva spontan in termen de 32 de zile. Zona de reactie tisulara locala este in general sub 5 cm in diametru. 

Precautii:

Trebuie avut grija pentru a se evita introducerea tulpinii vaccinale intr-o zona in care virusul PRRS nu este deja prezent.  
Animalele vaccinate pot excreta tulpina vaccinala pentru mai mult de 16 saptamani dupa vaccinare. Tulpina vaccinala se poate raspandi la porcii care vin in contact. Cea mai frecventa cale de raspandire este prin contact direct, dar raspandirea prin obiecte contaminate sau prin aer nu poate fi exclusa. Trebuie luate masuri speciale de precautie pentru a se evita raspandirea tulpinii vaccinale la animalele nevaccinate (de exemplu, scrofite si scroafe gestante care nu au primit virusuri PRRS in a doua jumatate a gestatiei), care ar trebui sa ramana libere de virus PRRS. 
Se recomanda vaccinarea tuturor porcilor tinta dintr-un efectiv incepand de la cea mai frageda varsta recomandata. 
Femelele libere de virus PRRS recent introduse (de exemplu, scrofite de inlocuire din efective negative la virus-ul PRRS) ar trebui sa fie vaccinate inainte de introducerea in efectivul de animale libere de virus PRRS si inainte de gestatie. 
Pentru a limita potentialul risc de recombinare intre tulpinile de vaccin PRRS, nu utilizati in acelasi timp diferite vaccinuri PRRS MLV. Nu rotiti in mod obisnuit doua sau mai multe vaccinuri comerciale PRRS MLV intr-un efectiv, cu intentia de a imbunatati protectia incrucisata. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Gestatie
Poate fi utilizat la scrofite si scroafe care nu au primit virusuri PRRS in perioada pre-reproducere sau in prima jumatate a gestatiei. 
Poate fi utilizat la scrofite si scroafe care au primit virusuri PRRS in a doua jumatate a gestatiei. 
Lactatie
Siguranta vaccinului nu a fost stabilita pe durata lactatiei. 

 

Depozitare: A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa, A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC201

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Clorura de sodiu, VPRRS*viu, modificat, tulpina 96V198 (*virusul sindromului respirator si reproductiv porcin)
Cale administrare
Intramuscular
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/suvaxyn-prrs-mlv-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu