Suvaxyn Circo+MH 125dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Circovirus chimeric porcin

Descriere

Substante active: Circovirus chimeric porcin

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Pentru imunizarea activă a porcilor în vârstă de peste 3 săptămâni împotriva Circovirusului Porcin tip 2 (PCV2) pentru reducerea încarcăturii virale din sânge şi în ţesuturile limfoide şi eliminarea de virus în materile fecale, cauzate de infecţia cu PCV2. Pentru imunizarea activă a porcilor în vârstă de peste 3 săptămâni împotriva Mycoplasma hyopneumoniae, pentru reducerea leziunilor pulmonare cauzate de M. hyopneumoniae. Instalarea imunitatii: de la 3 săptămâni post vaccinare. Durata imunităţii: 23 săptămani post vaccinare (PCV2). 16 săptămani post vaccinare (Mycoplasma hyopneumoniae).

Forma de prezentare:

Flacon de 250 ml (125 doze) din plastic flexibil.

Cale administrare: Intramuscular

Timp asteptare:

Carne şi organe: zero zile.

Doza recomandata:

Doza: Utilizare intramusculară. Administraţi o doză de 2 ml la porci, la nivelul gâtului, în spatele urechii. Agitaţi bine înainte de administrare si intermitent în timpul vaccinării. Se recomandă folosirea unei seringi multi – doză. Folosiţi vaccinul conform instrucţiunilor producătorului. Vaccinul trebuie administrat în condiţii aseptice. În timpul depozitării, un ușor depozit negru, poate apare şi emulsia se poate separa în două faze distincte. După agitare, depozitul negru dispare şi emulsia devine iar omogenă.

Specificatii:

Proprietati imunologice: Vaccinul conține circovirus porcin chimeric recombinant inactivat continand proteina ORF2 de tip 2. de circovirus porcin . Deasemenea vaccinul conţine şi Mycoplasma hyopneumoniae inactivată. Acesta este destinat stimulării imunităţii active împotriva PCV2 şi Mycoplasma hyopneumoniae la porci.

Reactii:

Foarte frecvent se poate observa o creştere tranzitorie a temperaturii corporale (cu până la 1°C), in general, în primele 24 de ore după vaccinare. La unele animale, în comparaţie cu temperatura pre- tratament, se observa creşterea temperaturii, în mod obisnuit, cu peste 2°C. Aceasta se rezolvă spontan în 48 de ore fără tratament. După vaccinare, mai putin frecvent, pot aparea reacţii moderate, de tip hipersensibilitate care au ca rezultat semne clinice cum ar fi voma, diaree sau depresia. Aceste semne clinice in mod normal se rezolva fara tratament. În cazuri foarte rare, poate apare şocul anafilactic. În astfel de cazuri se recomandă tratament adecvat. Reacţiile locale sub formă de umflatura l la locul injectării sunt frecvente şi pot persista pană la 2 zile. Diametrul zonei reacţiei locale este în general pană la 2 cm. Într-un studiu de laborator, la examenul post-mortem ale locului de injectare efectuate la 4 saptămâni după administrarea unei singure doze de vaccin, au evidenţiat un răspuns inflamatoriu moderat ce s-a evidenţiat printr-o uşoară fibrozare şi lipsa necrozei.

Frecvența reactiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:

Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale care prezintă reacții adverse în timpul tratamentului)

Frecvente (mai mult de 1, dar mai puțin de 10 la 100 de animale)

Mai puțin frecvente (mai mult de 1, dar mai puțin de 10 animale la 1.000 de animale)

Rare (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale la 10.000 de animale)

Foarte rare (mai puțin de 1 animal la 10.000 de animale, inclusiv rapoarte izolate)

Depozitare: A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C)
A se proteja de lumina directa
A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC193

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Circovirus chimeric porcin
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/suvaxyn-circomh-rtu-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu