SUVAXYN CIRCO 50dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Circovirus chimeric porcin

Descriere

Substante active: Circovirus chimeric porcin

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Pentru imunizarea activă a porcilor de la vârstă de 3 săptămâni împotriva circovirusului porcin tip 2 (PCV2) pentru reducerea încărcăturii virale din sânge şi în ţesuturile limfoide şi eliminarea de virus în materiile fecale, cauzate de infecţia cu PCV2. Instalarea imunității: de la 3 săptămâni după vaccinare. Durata imunităţii: 23 săptămâni după vaccinare.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 10 flacoane de 100 ml ( 50 doze)

Cale administrare: Intramuscular

Timp asteptare:

Carne şi organe:zero zile

Doza recomandata:

Administraţi o doză de 2 ml la porci, la nivelul gâtului, în spatele urechii. Schema de vaccinare: O injecţie de la vârsta de 3 săptămâni. Agitaţi bine înainte de administrare și intermitent în timpul procesului de vaccinare. Se recomandă utilizarea unei seringi cu dozare multiplă. Utilizați dispozitivele de vaccinare în conformitate cu instrucţiunile producătorului. Vaccinul trebuie administrat în condiţii aseptice. În timpul depozitării, poate apare un ușor depozit negru, iar emulsia se poate separa în două faze distincte. După agitare, depozitul negru dispare şi emulsia devine iar omogenă.

Specificatii:

Proprietati imunologice: Vaccinul conține circovirus porcin chimeric recombinat inactivat tip 1 care conține proteina ORF2 de circovirus porcin de tip 2. Acesta este destinat stimulării imunităţii active împotriva PCV2 la porci

Reactii:

Foarte frecvent se poate observa o creştere tranzitorie a temperaturii corporale (cu până la 1°C), în primele 24 de ore după vaccinare. La unele animale, în comparaţie cu temperatura pre-tratament, se observă o creştere a temperaturii, care poate depăși de obicei 2°C. Aceasta se rezolvă spontan în decurs de 48 de ore fără tratament. După vaccinare, mai puțin frecvent, pot apărea reacţii adverse de tip hipersensibilitate care au ca rezultat semne clinice cum ar fi voma, diaree sau depresia. Aceste semne clinice în mod normal se rezolva fără tratament. În cazuri foarte rare, poate apare şocul anafilactic. În cazul unor astfel de reacții, este recomandat un tratament adecvat. Reacţii tisulare locale sub formă de umflătură la locul injectării, care pot fi asociate cu căldură locală, înroșire și durere la palpare, sunt foarte frecvente şi pot persista până la 2 zile (pe baza studiilor de siguranță din laborator). Suprafața zonei cu reacţiei tisulară locală este în general sub 2 cm în diametru. Într-un studiu de laborator, la examenul post-mortem al locului de injectare, efectuat la 4 săptămâni după administrarea unei doze unice de vaccin, s-a evidenţiat un răspuns inflamator moderat demonstrat prin absența necrozei tisulare și o ușoară fibrozare.

 

Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând  următoarea convenție:

Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacții adverse)

Frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 100 animale tratate)

Mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1000 animale tratate)

Rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10000 animale tratate)

Foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10000 animale tratate, inclusiv raportările izolate).

Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeți că medicamentul nu a avut efect vă rugăm să informați medicul veterinar.

Depozitare: A nu se congela
A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C)
A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC208

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Circovirus chimeric porcin
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/suvaxyn-circo-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu