SUVAXYN CIRCO 125dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Circovirus chimeric porcin inactivat recombinat tip 1 continand proteina ORF 2 de Circovirus Porcin tip 2

Descriere

Substante active: Circovirus chimeric porcin inactivat recombinat tip 1 continand proteina ORF 2 de Circovirus Porcin tip 2

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a porcilor de la varsta de 3 saptamani impotriva circovirusului porcin tip 2 (PCV2) pentru reducerea incarcaturii virale din sange si in tesuturile limfoide si eliminarea de virus in materiile fecale, cauzate de infectia cu PCV2. 
Instalarea imunitatii: de la 3 saptamani dupa vaccinare. 
Durata imunitatii: 23 saptamani dupa vaccinare. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 4 flacoane de 250 ml (125 doze)

Cale administrare: Intramuscular

Doza recomandata:

Utilizare intramusculara. 
Administrati o doza de 2 ml la porci, la nivelul gatului, in spatele urechii. 

Schema de vaccinare
O injectie de la varsta de 3 saptamani. 
Agitati bine inainte de administrare si intermitent in timpul procesului de vaccinare. 
Se recomanda utilizarea unei seringi cu dozare multipla. Utilizati dispozitivele de vaccinare in conformitate cu instructiunile producatorului. Vaccinul trebuie administrat in conditii aseptice. In timpul depozitarii, poate apare un usor depozit negru, iar emulsia se poate separa in doua faze distincte. Dupa agitare, depozitul negru dispare si emulsia devine iar omogena. 

Specificatii:

Vaccinati doar animalele sanatoase

Reactii adverse:

Foarte frecvent se poate observa o crestere tranzitorie a temperaturii corporale (cu pana la 1 °C ), in primele 24 de ore dupa vaccinare. La unele animale, in comparatie cu temperatura pre-tratament, se observa o crestere a temperaturii, care poate depasi de obicei 2 °C . Aceasta se rezolva spontan in decurs de 48 de ore fara tratament. 
Dupa vaccinare, mai putin frecvent, pot aparea reactii adverse de tip hipersensibilitate care au ca rezultat semne clinice cum ar fi voma, diaree sau depresia. Aceste semne clinice in mod normal se rezolva fara tratament. In cazuri foarte rare, poate apare socul anafilactic. In cazul unor astfel de reactii, este recomandat un tratament adecvat. 
Reactii tisulare locale sub forma de umflatura la locul injectarii, care pot fi asociate cu caldura locala, inrosire si durere la palpare, sunt foarte frecvente si pot persista pana la 2 zile (pe baza studiilor de siguranta din laborator). Suprafata zonei cu reactiei tisulara locala este in general sub 2 cm in diametru. Intr-un studiu de laborator, la examenul post-mortem al locului de injectare, efectuat la 4 saptamani dupa administrarea unei doze unice de vaccin, s-a evidentiat un raspuns inflamator moderat demonstrat prin absenta necrozei tisulare si o usoara fibrozare. 

Precautii:

Utilizare in perioada de gestatiei, lactatiei sau in perioada de ouat 
Gestatie si lactatie
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. 
Nu se utilizeaza in timpul gestatiei si lactatiei. 
Fertilitate
Nu exista informatii disponibile privind siguranta acestui vaccin la vierii de reproductie. Nu se utilizeaza la vierii de reproductie. 

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A nu se congela, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C)

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC207

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Circovirus chimeric porcin inactivat recombinat tip 1 continand proteina ORF 2 de Circovirus Porcin tip 2
Cale administrare
Intramuscular
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/suvaxyn-circo-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu