Poulvac IB QX 2000dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

Virus viu atenuat al bronsitei infectioase aviare, tulpina Ll 148

Descriere

Substante active: Virus viu atenuat al bronsitei infectioase aviare, tulpina Ll 148

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a puilor de gaina pentru a reduce semnele respiratorii ale bronsitei infectioase cauzate de varietati QX -like ale virusului bronsitei infectioase. 
lnstalarea imunitatii: la 3 saptamani dupa vaccinare. 
Durata imunitatii: 63 de zile dupa vaccinare. 

Contraindicatii:

A nu se vaccina viitoarele gaini ouatoare /de reproductie inainte de varsta de o saptamana. 

Forma de prezentare:

Cutie cu 10 flacoane a cate 2000 de doze

Cale administrare: Inhalatorie

Timp asteptare:

Zero zile

Doza recomandata:

Programul de vaccinare:

Broileri: o doza de vaccin de la varsta de 1 zi, administrat prin pulverizare.
Viitoarele gaini ouatoare sau de reproductie: o doza de vaccin incepand cu varsta de 7 zile, administrat prin pulverizare.
Administrare
Poulvac IB QX poate fi utilizat in majoritatea echipamentelor de pulverizare. Echipamentul de pulverizare trebuie sa furnizeze particule mari (picaturi mai mari de 100  μm). Distanta dintre capul pulverizatorului pana la pasare depinde de tipul de pulverizator utilizat. Se recomanda sa se consulte instructiunile producatorului dispozitivului de pulverizare inainte de utilizare. Volumele de resuspensie variaza de asemenea in functie de tipul de echipament de pulverizare utilizat. Volumul de resuspensie recomandat pentru 1 doza este cuprinsa intre 0,15 si 0,5 ml.
lndepartati capsa de aluminiu de pe flaconul de vaccin. Pentru a dizolva peleta de vaccin dopul de cauciuc trebuie indepartat de in timp ce flaconul este imersat intr-o cana de plastic gradata continand 1 litru de apa curata si rece.Concentratul de vaccin trebuie adaugat, apoi, in apa din rezervorul pulverizatorului si amestecat temeinic.

Administrati o doza de vaccin preparat de pasare.

Specificatii:

Virusul vaccinal se poate raspandi prin contact de la pasarile vaccinate la cele nevaccinate, o perioada de minim 14 zile de la vaccinare, ca urmare, puii vaccinati trebuie separati de cei nevaccinati. Masuri de precautie trebuie luate  si pentru a preveni raspandirea virusului vaccinal catre fauna salbatica. 
Curatarea si dezinfectarea incintei dupa vaccinare este recomandata. 
Acest vaccin trebuie utilizat doar dupa ce s-a stabilit ca varietatea de tulpina QX -like a virusului Bronsitei lnfectioase este relevanta epidemiologic. 
Este important a se evita introducerea virusului vaccinal IB QX in incintele in care tulpina de tip salbatic nu este prezenta. Vaccinul IB QX trebuie administrat in incubatoare, numai daca controalele corespunzatoare sunt valabile pentru a evita raspandirea virusului vaccinal la puii ce vor fi transportati in grupurile ce nu au fost expuse la IB QX. 
A fost demonstrat ca vaccinul confera protectie impotriva varietatilor QX-like. Protectia impotriva altor tulpini circulante de Brosita Infectioasa nu a fost investigata. 

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, semne respiratorii au fost raportate dupa vaccinare: aceste semne sunt, in general, usoare si dureaza cateva zile.

Precautii:

Vaccinati doar animalele sanatoase. 
Toti puii dintr-un amplasament trebuie vaccinati in acelasi timp. 
Deoarece intre doza eficace si ineficace, exista o limita foarte mica, aveti grija pentru a administra doza corecta. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau ouat

Siguranta vaccinului Poulvac IB QX a fost demonstrata atunci cand este administrat in timpul perioadei de ouat. Eficacitatea vaccinului Poulvac IB QX nu a fost demonstrata atunci cand este administrat in timpul perioadei de ouat. 
O decizie de a utiliza acest vaccin in timpul perioadei de ouat trebuie facuta de la caz la caz de catre medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A nu se congela, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC167

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
Virus viu atenuat al bronsitei infectioase aviare, tulpina Ll 148
Cale administrare
Inhalatorie
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/poulvac_ib_qx_modif_3.pdf
Prospect

Meniu