Poulvac IB Primer 5000dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

Virus viu, atenuat al bronsitei infectioase aviare, tulpina Clona D274, tulpina HI20

Descriere

Substante active: Virus viu, atenuat al bronsitei infectioase aviare, tulpina Clona D274, Virus viu, atenuat al bronsitei infectioase aviare, tulpina HI20

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a puilor de gaina impotriva tulpinilor serotip Massachusetts  si tulpini asemanatoare D274 ale virusului Bronsitei lnfectioase Aviare (BIA). 

Instalarea imunitatii: 27 zile dupa vaccinare
Durata imunitatii: 16 saptamani

Forma de prezentare:

Cutii cu 10 flacoane a cate 5000 doze

Cale administrare: Inhalatorie, Oral, Administrare oculara

Timp asteptare:

Zero zile

Doza recomandata:

Schema de vaccinare: 
Broileri (pui de carne): vaccinare din prima zi de viata. 
Viitoare gaini ouatoare sau pasari de reproductie: vaccinare din prima zi de viata sau in cursul saptamanii a 3-a sau a 4-a de viata pentru protectia imediata a tineretului aviar si pregatirea pentru vaccinarea ulterioara cu un vaccin inactivat. 
Gaini ouatoare sau pasari de reproductie: vaccinare la debutul perioadei de ouat. 
Se administreaza o doza de vaccin per pasare, prin pulverizare, prin picaturi oculare sau in apa de baut.

Cantitatea de apa ce va fi utilizata depinde de metoda de administrare: 

Pentru administrare prin pulverizare: Se dilueaza si se administreaza vaccinul reconstituit cu o rata de dozare de o doza de vaccin reconstituit per pasare, in conformitate cu instructiunile aparatului dumneavoastra specific de vaccinare prin pulverizare. Volumul recomandat pentru o doza este cuprins intre 0,1 si 0,5 ml. 
Dispozitivul de pulverizare utilizat trebuie sa fie setat la o dimensiune a picaturilor de 0,12 pana la 0,15 mm in diametru. Distanta de la capul pulverizatorului la pasare trebuie sa fie de aproximativ 50 cm.

In timpul pulverizarii si aproximativ 20 -30 de minute dupa aceea, ventilatia trebuie sa fie oprita sau redusa. Reducerea intensitatii luminoase este recomandata pentru a evita tulburarea/deranjarea animalelor. 


Pentru administrare prin picaturi oculare: 50 ml pentru 1000 de pasari. 
O picatura (0,05 ml) de solutie vaccinala este administrata la nivelul unui ochi. Pentru aceasta capul animalului trebuie fixat pentru a nu permite picaturii sa se scurga. 1000 doze de vaccin sunt dizolvate in 50 ml apa. 

Pentru administrare  in apa de baut:  

In functie de varsta pasarilor: Cantitatea de apa in litri pentru 1000 de pui de gaina trebuie ajustata in concordanta cu varsta in zile a puilor de gaina (pana la un maximum de 40 de litri). 
Apa care contine un nivel ridicat de clor sau ioni de metal nu trebuie utilizata, iar conductele, tevile trebuie sa fie curatate corespunzator si libere de urme de substante dezinfectante si detergenti. Se recomanda adaugarea de proteine protectoare sub forma de lapte praf degresat (2 g pe litru de apa) sau lapte degresat (1 litru pe 50 litri de apa) in apa. 
Pasarile ar trebui sa fie lipsite de apa cu aproximativ 2 ore inainte de vaccinare. Pentru vaccinare, utilizati tot atatia litri de apa cat este varsta pasarilor in zile, pentru 1000 de pasari, pana la un maximuni de 40 de litri, asa cum este indicat mai sus. 

Pregatiti cantitatea de vaccin care trebuie utilizata in decurs de 2 ore. lndepartati capsa sigiliu si dopul flaconului de vaccin si suspendati vaccinul in cantitatea corespunzatoare de apa si amestecati cu atentie. Trebuie avuta grija pentru a se goli complet flaconul  si a se administra vaccinul diluat imediat. Asigurati-va ca pasarile nu au acces la apa netratata pana cand apa tratata a fost consumata.

Cu o zi inainte si dupa vaccinare, nu trebuie aplicat puilor de gaina nici un medicament sau dezinfectant.

Specificatii:

Vaccinati doar animalele sanatoase

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare o reactie usoara la vaccinare poate fi observata sub forma simptomelor respiratorii usoare si tranzitorii.

Precautii:

Tulpina vaccinala se poate raspandi la puii de gaina nevaccinati. Testele de siguranta si de revenire la virulenta au demonstrat ca tulpina vaccinala este sigura pentru puii de gaina. Este recomandat sa se vaccineze toate pasarile din locatie in acelasi timp.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Siguranta produsului medicinal veterinar a fost demonstrata atunci cand este administrat pe durata perioadei de ouat. 

Depozitare: A nu se congela, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC162

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
Virus viu, atenuat al bronsitei infectioase aviare, tulpina Clona D274, tulpina HI20
Cale administrare
Administrare oculara, Oral, Inhalatorie
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/poulvac_ib_primer_modif_6.pdf
Prospect

Meniu