Poulvac E.coli 2500dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

vie, fara gena aroA, serotip O78, tulpina EC34195, Escherichia coli

Descriere

Substante active: Escherichia coli, vie, fara gena aroA, serotip O78, tulpina EC34195

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a puilor de gaina broiler, viitoare gaini ouatoare/de reproductie si curcilor, pentru a reduce mortalitatea si leziunile (pericardita, perihepatita, aerosaculita) asociate cu Escherichia coli, serotip O78.
Instalarea imunitatii:
Pui de gaina: 2 saptamani dupa administrare pentru reducerea leziunilor. Instalarea imunitatii nu a fost stabilita pentru mortalitate.
Curci: 3 saptamani dupa a doua vaccinare pentru reducerea leziunilor si mortalitatii.
Durata imunitatii:
Pui de gaina: 8 saptamani pentru reducerea leziunilor si 12 saptamani pentru reducerea mortalitatii (aerosoli). 12 saptamani pentru reducerea leziunilor si mortalitatii (apa de baut).
Curci: durata imunitatii nu a fost stabilita.
Un studiu de protectie incrucisata a aratat reducerea incidentei si severitatii aerosaculitei cauzate de E.coli, serotipurile O1, O2 si O18 in cazul aplicarii prin aerosoli pentru puii de gaina. Pentru aceste serotipuri, nu s-a stabilit instalarea sau durata imunitatii.

Contraindicatii:

A nu se vaccina animalele aflate în tratament antibacterian sau imunosupresor.

Forma de prezentare:

Cutie cu 10 flacoane a cate 2500 doze

Cale administrare: Inhalatorie, Oral

Timp asteptare:

Zero zile

Doza recomandata:

Administrarea prin aerosoli cu particula mare pentru pui de gaina/curci sau in apa de baut pentru pui de gaina.
Dupa reconstituire, suspensie opaca si transparenta catre alb galbui (depinde de volumul de diluant utilizat).
Schema de vaccinare:
Pui de gaina: Administrarea prin aerosoli cu particula mare a unei doze de vaccin incepand cu varsta de 1 zi sau o doza de vaccin incepand cu varsta de 5 zile prin apa de baut.
Curci: Administrarea prin aerosoli cu particula mare a unei doze de vaccin incepand cu varsta de 1 zi urmata de o a doua administrare de vaccin 3 saptamani mai tarziu.
Administrare:
Administrarea prin aerosoli:
Utilizati materiale de vaccinare curate si inchideti ventilatia timp de 15 minute dupa vaccinare.
Scoateti capacul de sigilare si dopul. Umpleti flaconul pe jumatate cu apa neclorinata la temperatura camerei. Puneti dopul la loc si agitati bine pana se dizolva. Turnati vaccinul reconstituit intr-un recipient curat si adaugati apa neclorinata pentru a dilua mai departe vaccinul pentru a obtine o distributie
uniforma cand se va aplica prin aerosoli pe pasari.
Nu trebuie utilizat in pulverizator dezinfectante sau alte substante care sa deterioreze performantele vaccinului viu.
Diluati si administrati vaccinul reconstituit la o rata de o doza de vaccin reconstituit pe pasare, conformnindicatiilor specifice echipamentului de aerosoli cu particula mare. Volumul recomandat pentru 1 doza este intre 0,1 si 0,5 ml. Distanta de pulverizare trebuie sa fie intre 30 si 80 cm deasupra animalelor, pentru a asigura o distributie uniforma si dimensiunea recomandata a picaturii este mai mare de 100 mm.
Utilizare in apa de baut:
Asigurati-va ca toate conductele, tevile, jgheaburile etc. sunt perfect curate si nu exista nicio urma de dezinfectant, detergent sau sapun etc. si antibiotice. Contactul cu dezinfectantele, face vaccinul ineficient.
Inainte de vaccinare se lasa apa sa se consume pana cand nivelele din adapatori devin minime. Toata tubulatura trebuie golita de apa simpla, astfel incat adapatorile sa contina numai apa cu vaccin.
Ar putea fi necesara intreruperea apei inainte de vaccinare pentru a putea fi siguri ca pasarile vor bea apa in timpul vaccinarii.
Deschideti flaconul de vaccin sub apa si apoi dizolvati bine intr-un recipient. Trebuie avut grija ca flaconul si capacul sa fie golit complet prin clatire cu apa. A nu se diviza flacoane mari pentru vaccinarea a mai mult de 1 adapost sau 1 sistem de adapare, intrucat pot apare erori de amestecare.
Utilizati apa rece si proaspata, neclorinata si libera de ioni metalici. Se poate adauga in apa lapte praf degresat (ex. <1% grasime), (2-4 grame pe litru) sau lapte smantanit (20-40 ml / litru apa) pentru imbunatatirea calitatii apei si pentru cresterea stabilitatii bacteriei.
Ideal ar fi ca vaccinul sa fie diluat intr-un volum de apa care sa fie consumat de catre pasari in timp de pana la 3 ore. Scopul este ca fiecare pasare sa primeasca o doza de vaccin. Ca regula generala, administrati vaccinul in apa neclorinata si proaspata in proportie de 1000 de doze de vaccin la 1 litru de apa pentru fiecare zi varsta pentru 1000 de pui, de exemplu 10 litri apa la 1000 pui in varsta de 10 zile.
Daca aveti indoieli, consumul de apa se va masura cu 1 zi inainte de vaccinare.
Administrati pasarilor vaccinul dizolvat imediat dupa reconstituire.
Evitati expunerea la lumina solara a suspensiei vaccinale.

Specificatii:

Vaccinati doar animalele sanatoase.
A nu se utiliza nici un tratament cu antibiotic cu 1 saptamana inainte si dupa vaccinare deoarece tratamentul cu antibiotice poate afecta eficienta vaccinului.
Nu sunt disponibile informatii cu privire la influentarea eficientei de catre nivelurile mari de anticorpi derivati maternal.

Precautii:

Tulpina vaccinala poate fi identificata in tesuturi (ficat, cord) pana la 6 zile post vaccinare (pui de gaina) sau in tesuturi (saci aerieni toracici) 4 zile post vaccinare (curci). Pasarile vaccinate pot excreta tulpina vaccinala prin fecale timp de pana la 5 saptamani post vaccinare (pui de gaina) sau 7 zile post vaccinare (curci) si vaccinul poate ramane prezent in mediu pana la sfarsitul perioadei de finisare sau crestere (pui de gaina) sau 7 zile (curci).
De aceea este recomandat sa se curete si sa se dezinfecteze adaposturile de pasari unde s-a aplicat vaccinul dupa terminarea perioadei de finisare sau crestere.
Tulpina vaccinala se poate raspandi la pasarile care vin in contact. Tulpina vaccinala poate fi identificata dupa proprietatile de crestere pe medii de crestere biologice: prezinta crestere normala pe agar MacConkey si agar cu tripticaza de soia, in timp ce, pe agar fara aminoacizi aromatici (agar minim), nu se observa nici o colonie.

Depozitare: A nu se congela, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC127

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
vie, fara gena aroA, serotip O78, tulpina EC34195, Escherichia coli
Cale administrare
Oral, Inhalatorie
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/poulvac-e-coli-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu