Poulvac Bursapl 2000dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

Virus viu al bursitei infectioase, tulpina V877

Descriere

Substante active: Virus viu al bursitei infectioase, tulpina V877

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a puilor de gaina cu anticorpi maternali cu nivel ≤ 500 unitati ELISA, pentru a reduce mortalitatea si leziunile bursei in boala Gumboro. S-a demonstrat ca, prin infectie de control, debutul imunitatii are loc la 14 zile de la vaccinare, iar durata imunitatii este de 32 zile.

 

 

Contraindicatii:

A nu se vaccina pasarile bolnave.

A nu se administra la efectivele infectate care prezinta semne clinice de boala.

Forma de prezentare:

Cutie cu 10 flacoane a cate 2000 doze 

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Zero zile

Doza recomandata:

O doza pe pui in varsta de 10 zile va fi administrata in apa de baut. 
Asigurati-va ea toate conductele, tevile, jgheaburile etc sunt perfect curate si nu exista nicio urma de dezinfectant, detergent sau sapun etc. 
Inainte de vaccinare se lasa apa sa se consume pana cand nivelele din adapatori devin minime. Daca apa este inca prezenta, eliberati liniile de scurgere inainte de a administra vaccinul. Administrati vaccinul si asigurati-va ca toate pasarile beau apa in timp de cel mult 3 ore. Comportamentul pasarilor privind bautul apei variaza. Ar putea fi necesara intreruperea apei inainte de vaccinare pentru a putea fi sigur ca pasarile vor bea apa in timpul vaccinarii. Scopul este acela de a oferi fiecarei pasari o doza de vaccin. 
Apa folosita la administrarea vaccinului viu nu trebuie sa fie clorinata si sa contina pe cat posibil cat mai putini ioni metalici. Acesta poate fi posibil daca apa va sta 12 ore in adapatori sau daca se foloseste apa deionizata. Adaosul de lapte praf ( continut scazut in grasime, lapte praf degresat <1 % grasime, 2-4 grame pe litru) sau lapte smantanit (1 litru/ 40 litri apa) este recomandat pentru cresterea stabilitatii virusului cand altfel nu este posibil. Deschideti flaconul cu vaccin, umpleti cu apa si dizolvati complet. Vaccinul concentrat este usor vascos, deci trebuie avut grija ca flaconul sa fie golit complet prin spalare cu apa. Apoi se dizolva continutul flaconului intr-un container de 1 litru  si apoi se amesteca bine intr-un container de 10 litri inainte de administrare. Vaccinul trebuie agitat bine cateva minute inainte de fiecare etapa. Nu divizati pentru vaccinarea pasarilor de mai mult de un adapost sau dintr-un sistem de baut, deoarece acest lucru duce la erori de omogenizare. Administrati vaccinul in apa rece  si proaspata in proportie de 1000 de doze de vaccin la 1 litru de apa pentru 1000 de pui in varsta de 1 zi, de exemplu 10 litri apa la 1000 pui in varsta de 10 zile. 
Toate tuburile ar trebui golite de apa astfel tncat in adapatori sa fie numai apa cu vaccin. Ideal ar fi ca vaccinul sa fie diluat intr-un volum de apa care sa fie consumat de catre pasari in timp de 3 ore. Daca aveti indoieli, consumul de apa se va masura cu 1 zi inainte de vaccinare. 
Administrati pasarilor vaccinul imediat dupa diluare. 
Evitati expunerea la lumina solara a suspensiei vaccinale. 
A se evita stresarea pasarilor in timpul vaccinarii. 

Specificatii:

A se folosi numai la efectivele cu nivel de anticorpi maternali  500 unitati ELISA. Ziua optima de vaccinare se calculeaza conform formulei lui Kouwenhoven (vezi punctul 4.5.  din prospect : Precautii speciale pentru folosire). 
Datorita patogenitatii sale reziduuale, la nivelul bursei, vaccinul trebuie folosit numai in cazul focarelor infectate cu tulpini foarte virulente IBDV. 

Reactii adverse:

Administrarea unei singure doze la puii de gaina in varsta de 10 zile determina depletia limfocitelor in bursa lui Fabricius (75 - 100 % din foliculi). Repopularea cu foliculi se observa la 21 zile de la vaccinare. La 28 de zile de la vaccinare exista inca depletie (25-75% din foliculi). Ca o consecinta Poulvac Bursa Plus poate induce imunosupresie.

Precautii:

Folositi cu grija Poulvac Bursa Plus deoarece virusul se poate raspandi de la pasare la pasare, precum  si la efectivele vecine. Studii efectuate in laborator privind revenirea la virulenta au demostrat ea nu exista nicio crestere a virulentei dupa 5 pasaje la puii de gaina. Oricurn, este recomandat a se evita raspandirea, in special la pasarile ouatoare.
Varsta optima pentru vaccinare se poate determina dupa urmatoarea metoda:
Se determina prin ELISA* titrul de anticorpi impotriva bolii Gurnboro la 20 pui de gaina in varsta de o zi. 
Pentru fiecare rezultat se calculeaza radacina patrata.
Se calculeaza radacina patrata medie pentru toate datele (M).
Varsta de vaccinare (J) se calculeaza cu ajutorul forrnulei din prospect.

* Metoda valida pentru datele culese de Idexx FlockChek® : Anti-IBD testul kit. 
Indiferent de metoda de calcul a zilei de vaccinare, nu vaccinati pasarile rnai mici de 10 zile.

Utilizare in timpul gestatiei, lactatiei si ouatului
A nu se folosi la pasarile ouatoare sau de reproductie. 

Depozitare: A nu se congela, A se pastra la frigider (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC107

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
Virus viu al bursitei infectioase, tulpina V877
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/poulvac_bursa_plus_modif_14.pdf
Prospect

Meniu