Huveguard NB 1000dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

Eimeria brunetti, Eimeria necatrix

Descriere

Substante active: Eimeria brunetti, Eimeria necatrix

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a puilor de gaina incepand cu varsta de 14 zile in vederea reducerii infectiilor si a semnelor clinice de coccidioza cauzata de E. necatrix si E. brunetti.

Instalarea imunitatii: 21 de zile de la vaccinare.

Durata imunitatii: nedemonstrata.

 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 5 flacoane a cate 1000 doze

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Zero zile

Doza recomandata:

Utilizare orala (pulverizare pe pasari, pulverizare pe furaje si in apa de baut) 
Program de vaccinare
Pulverizare pe pasari si pulverizare pe furaje: administrati o doza de vaccin fiecarui pui de gaina incepand cu varsta de 1 zi. 
In apa de baut: administrati o doza de vaccin fiecarui pui de gaina incepand cu varsta de 3 zile. 
Odata deschis flaconul de 30 ml continand 1000 sau 5000 de doze, trebuie utilizat intregul continut. 
Administrarea prin pulverizare pe furje
Trebuie dispus suficient furaj starter pentru pui in primele 12-24 ore de viata, asezat pe hartie sau plastic de-a lungul podelei halei de pasari. 
Agitati bine flaconul de vaccin timp de 30 de secunde inainte de utilizare pentru a asigura resuspensia oochistilor. Diluati vaccinul in apa intr-o proportie de aproximativ 1000 de doze la 1 litru de apa (5000 de doze l 5 litri). Pentru a va asigura ca toti oochistii sunt indepartati din flacon, clatiti-l de 3 ori cu apa. Pulverizati suspensia de oochisti in mod uniform peste suprafata furajelor utilizand un pulverizator grosier. Asigurati o acoperire uniforma controlata a suprafetei totale a furajelor puse la dispozitia puilor de gaina. Agitati cu regularitate rezervorul aplicatorului pe toata durata pulverizarii pentru a evita sedimentarea oochistilor. Asigurati-va ca sunt tratate toate furajele puse la dispozitie si ca numarul total de doze administrate corespunde numarului de pasari din efectiv. 

Dupa ce vaccinul a fost diluat spre a fi utilizat trebuie pulverizat imediat pe furaje si pasari, iar pasarile trebuie plasate astfel incat sa aiba acces imediat la furaje. 
Dupa ce ratia de furaj tratata a fost consumata, se poate continua cu hranirea obisnuita. 
Se recomanda monitorizarea consumului de furaje si a comportamentului pasarilor si sa se aplice vaccinul prin aceasta metoda numai dupa ce se preconizeaza un consum adecvat de furaje. 
Administrarea prin apa de baut 
Pentru administrarea vaccinului, trebuie utilizate liniile de adapare. 
Asigurati un numar adecvat de linii de adapare sau un spatiu adecvat de adapare astfel incat toti puii sa aiba acces la apa cu vaccin si sa primeasca astfel doza corecta. 
Amplasati liniile de adapare in mod uniform in zona unde sunt adapostiti puii. 
Puii trebuie insetati cu circa 2-4 ore inainte de administrarea vaccinului. 


Prepararea suspensiei cu guma de xantan: 
Poate fi utilizata guma de xantan disponibila in comert. 
Pentru 1000 de doze, turnati 3 litri de apa de baut curata la temperatura camerei intr-un recipient potrivit si dizolvati 5 g de guma de xantan. 
Pentru 5000 de doze, turnati 15 litri de apa de baut curata la temperatura camerei intr-un recipient potrivit si dizolvati 25 g de guma de xantan. 

Preparati suspensia de vaccin dupa cum urmeaza: 
Agitati cu putere flaconul de vaccin pentru a asigura resuspensia oochistilor. Deschideti flaconul si turnati intregul continut in apa de baut curata la temperatura camerei: 2 litri pentru 1000 de doze si 10 litri pentru 5000 de doze. Pentru a va asigura ea toti oochistii sunt indepartati din flacon, clatiti-l de 3 ori cu apa. Agitati suspensiile de vaccin obtinute de 2 litri (1000 de doze) sau 10 litri (5000 de doze)  si transferati-le treptat in suspensia cu guma de xantan preparata, amestecand bine pentru a asigura o suspensie omogena. 
Amestecand guma de xantan cu solutia de vaccin, va rezulta o cantitate finala de suspensie vaccin-guma de xantan de 5 litri (pentru 1000 de doze) sau 25 de litri (5000 de doze). Turnati suspensia de vaccin in sistemul de adapare. 
Administrarea prin pulverizare pe puii de gaina
Pentru fiecare 100 de pasari, trebuie pregatita o doza de circa 24 ml (0,24 ml/pasare) sub forma de suspensie pentru pulverizare grosiera. 
Pentru pulverizarea pe puii de gaina, utilizati colorantul Brilliant Blue (El33). 

Prepararea diluantului colorat: 
Pentru 1000 de doze, turnati 240 ml de apa intr-un recipient adecvat si adaugati colorantul Brilliant Blue (E133) intr-o concentratie de 0,01% g/v. 
Pentru 5000 de doze, turnati 1200 ml de apa intr-un recipient adecvat si adaugati colorantul Brilliant Blue (E133) intr-o concentratie de 0,01% g/v. 
Prepararea si administrarea suspensiei de vaccin: 
Agitati cu putere flaconul cu 1000 sau 5000 de doze pentru a asigura resuspensia oochistilor. Adaugati intregul continut al flaconului in diluant si amestecati bine. Clatiti flaconul de 3 ori cu diluant pentru a asigura indepartarea tuturor oochistilor. Umpleti rezervorul de vaccin al dispozitivului de pulverizare cu intreaga cantitate preparata. Mentineti continuu omogenitatea suspensiei de vaccin.

Presiunea dispozitivului de pulverizare trebuie sa fie de 3 bari. Dispozitivul de pulverizare trebuie sa asigure a marime a picaturilor de 100 µm. 
Pentru a imbunatati uniformitatea vaccinarii, tineti puii mici in cutia destinata puilor timp de cel putin 1 ora pentru ca acestia sa inghita toate picaturile de vaccin. Asigurati-va ca lumina este suficienta pentru ca puii sa fie treji si sa se ciuguleasca pe ei insisi si unii pe altii. 

Specificatii:

Vaccinul contine oochisti vii, iar dezvoltarea imunitatii depinde de multiplicarea tulpinilor de vaccin la puii de gaina. Este normal sa se gaseasca oochisti in tractul gastrointestinal al pasarilor vaccinate timp de 1-3 saptamani sau mai mult de la vaccinare. Acesti oochisti sunt cel mai probabil oochisti vaccinali, care sunt recirculati de pasari prin asternut. Recircularea oochistilor este necesara pentru dezvoltarea imunitatii si pentru o protectie continua. 
Intrucat protectia impotriva infectiei coccidiene consecutiv vaccinarii este imbunatatita de infectii naturale, accesul la orice agenti terapeutici care au activitate anti-coccidiala in orice moment dupa vaccinare poate afecta negativ dezvoltarea imunitatii. 

Acest lucru este important pe toata durata de viata a puilor de gaina. 

Precautii:

Se vor vaccina numai puii sanatosi. 
Puii trebuie crescuti strict la sol, pe asternut. 
Pentru a reduce sansele unei infectii coccidiene care poate sa apara inainte de instalarea imunitatii, asternutul trebuie indepartat, iar adapostul puilor trebuie curatat complet intre ciclurile de crestere. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita la gainile ouatoare. Nu se utilizeaza la pasari in perioada de ouat sau in intervalul de 4 saptamani inainte de inceperea perioadei de ouat. 

Depozitare: A nu se congela, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC211

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
Eimeria brunetti, Eimeria necatrix
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/huveguard_nb_modif_7.pdf
Prospect

Meniu