Huveguard MMAT 5000dz

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

Eimeria acervulina, Eimeria maxima, Eimeria tenella, Eimeria mitis

Descriere

Substante active: Eimeria acervulina, Eimeria maxima, Eimeria tenella, Eimeria mitis

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a puilor de gaina in vederea reducerii infectiilor si semnelor clinice de coccidioza cauzata de E.acervulina, E. maxima, E. mitis si E. tenella
Instalarea imunitatii: 21 de zile de la vaccinare. 
Durata imunitatii: nu a fost demonstrata. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 5 flacoane a cate 5000 de doze

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Zero zile

Doza recomandata:

Program de vaccinare
Pulverizarea pasarilor si pulverizare pe furaj: administrati o doza de vaccin fiecarui pui de gaina incepand cu varsta de 1 zi. 
Apa de baut: administrati o doza de vaccin fiecarui pui de gaina incepand cu varsta de 3 zile. 
Odata deschis flaconul de 30 ml ce contine 1000 sau 5000 doze, trebuie utilizat intregul continut. 
Administrare prin pulverizare pe furaj 
Furajul starter suficient pentru primele 12-24 de ore al puilor de gaina trebuie intins pe hartie sau plastic de-a Iungul halei pe asternut. 
Agitati cu putere flaconul cu vaccin timp de 30 de secunde inainte de utilizare, pentru a asigura resuspensia oochistilor. Diluati vaccinul in apa, circa 1000 doze la 1 litru de apa (5000 doze la 5 litri). Clatiti flaconul de 2-3 ori cu apa pentru a va asigura ca oochistii au fost indepartati in intregime. Asigurati-va ca tot furajul disponibil este tratat, iar numarul de doze utilizate corespunde numarului de pasari din hala.

Odata vaccinul diluat in vederea utilizarii, trebuie pulverizat imediat pe furaj si pasarile trebuie sa aiba acces la mancare imediat.

Dupa ce intreg furajul tratat  fost consumat, programul normal de hranire poate fi reluat.

Administrare prin apa de baut:
Pentru administrarea vaccinului, trebuie folosite linii de adapare. 
Asigurati un numar adecvat de linii de adapare sau un spatiu adecvat de adapare in asa fel incat toti puii de gaina sa aiba acces la suspensia de vaccin si astfel sa primeasca doza corecta. 
Amplasati liniile de adapare in mod uniform in zona unde sunt adapostiti puii de gaina. 
Puii de gaina ar trebui insetati cu circa 2 - 4 ore inainte de administrarea vaccinului. 
Pregatirea suspensiei cu guma de xantan: 
Poate fi utilizata guma de xantan disponibila in comert. 
Pentru 1000 de doze, turnati 3 litri de apa de baut curata la temperatura camerei intr-un recipient potrivit si dizolvati 5 g de guma de xantan. Pentru 5000 de doze, turnati 15 litri de apa de baut curata la temperatura camerei intr-un recipient potrivit si dizolvati 25 g de guma de xantan. 
Preparati suspensia de vaccin dupa cum urmeaza: 
Agitati cu putere flaconul de vaccin pentru a asigura resuspensia oochistilor. Deschideti flaconul si turnati intreg continutul in apa de baut curata la temperatura camerei: 2 litri pentru 1000 doze  si 10 litri pentru 5000 doze. Clatiti flaconul de 2-3 ori cu apa pentru a va asigura ca oochistii au fost indepartati in intregime. Agitati suspensiile de vaccin obtinute de 2 litri (1000 doze) sau 10 litri (5000 doze) si transferati-le treptat in suspensia cu guma de xantan, amestecand bine pentru a asigura o suspensie omogena. 
Amestecand suspensia de guma de xantan cu suspensia de vaccin, va rezulta o cantitate finala de suspensie vaccin-guma de xantan de 5 litri (pentru 1000 doze) sau 25 de litri (5000 doze). Turnati suspensia de vaccin-guma de xantan in sistemul de adapare. 


Administrare prin pulverizarea puilor de gaina 
Pentru fiecare 100 de pasari trebuie pregatit un volum al dozei de aprox. 24 ml de suspensie in pulverizator obisnuit. 
Pentru pulverizarea puilor de gaina, folositi agent de colorare Albastru briliant (EI 33). 
Pregatirea diluantului colorat: 
Pentru 1000 doze, puneti 240 ml de apa intr-un recipient corespunzator si adaugati colorant Albastru briliant (E133) la o concentratie de 0,01% (m/v). 
Pentru 5000 doze, puneti 1200 ml de apa intr-un  recipient corespunzator si adaugati colorant Albastru briliant(E133) la o concentratie de 0,01% (m/v)
Pregatirea si administrarea suspensiei de vaccin: 
Agitati cu putere flaconul ce contine 1000 sau 5000 doze pentru a asigura resuspensia oochistilor. 

Adaugati intreg continutul flaconului la diluant si amestecati bine. Clatiti flaconul de 3 ori cu diluant pentru a va asigura ca oochistii au fost indepartati in intregime. Pentru a asigura o uniformitate mai mare a vaccinarii, tineti puii de gaina in cutie cel putin o ora pentru a-i lasa sa ingereze toate picaturile de vaccin. Asigurati-va ca exista suficienta lumina astfel incat puii sa fie treji si sa ciuguleasca pe ei insisi sau intre ei.

Specificatii:

Vaccinul contine oochisti coccidieni vii si depinde de replicarea tulpinilor vaccinale la puii de gaina in vederea dezvoltarii imunitatii. 
Este normal sa se gaseasca oochisti in tractul gastrointestinal al pasarilor vaccinate timp de 1-3 saptamani sau mai mult de la vaccinare. Acesti oochisti sunt cel mai probabil oochisti vaccinali, care sunt recirculati de pasari prin asternut. Recircularea oochistilor este necesara pentru dezvoltarea imunitatii si pentru o protectie continua. 

Precautii:

Se vor vaccina numai puii de gaina sanatosi.
Se vor vaccina numai puii de gaina crescuti la sol, pe asternut. 
Pentru a reduce sansele unei infectii coccidiene care poate sa apara inainte de instalarea imunitatii, asternutul trebuie indepartat, iar adapostul puilor trebuie curatat complet intre ciclurile de crestere. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita la gaini ouatoare.

Depozitare: A nu se congela, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC199

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
Eimeria acervulina, Eimeria maxima, Eimeria tenella, Eimeria mitis
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/huveguard_mmat_modif_3.pdf
Prospect

Meniu