Circomax Myco vacx50dz vlx1

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

9 PR ORF2 de circovirus porcin tip 2b , 5-4, 9 PR cadre de citire deschise 2 (ORF2) de circovirus porcin tip 2a, Mycoplasma hyopneumoniae inactivata, tulpina P-5722-3, Circovirus porcin recombinat chimeric inactivat tip 1 care contine proteina 1, 5-5

Descriere

Substante active: Mycoplasma hyopneumoniae inactivata, tulpina P-5722-3, Circovirus porcin recombinat chimeric inactivat tip 1 care contine proteina 1,5-5,9 PR ORF2 de circovirus porcin tip 2b , Circovirus porcin recombinat chimeric inactivat tip 1 care contine proteina 1,5-4,9 PR cadre de citire deschise 2 (ORF2) de circovirus porcin tip 2a

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Imunizarea activa a porcilor impotriva circovirusului porcin de tip 2 pentru a reduce incarcatura virala din sange si din tesuturile limfoide, eliminarea de virus in materiile fecale si leziunile din tesuturile limfoide asociate cu infectia cu PCV2. S-a demonstrat protectie impotriva circovirusului porcin de tip 2a, 2b si 2d. 
Imunizarea activa a porcilor impotriva Mycoplasma hyopneumoniae pentru a reduce leziunile pulmonare asociate cu infectia cu Mycoplasma hyopneumoniae

Debutul imunitatii (ambele scheme de vaccinare): la 3 saptamani dupa (ultima) vaccinare.

Durata imunitatii (ambele scheme de vaccinare): 23 de saptamani dupa (ultima) vaccinare.
In plus, a fost demonstrat ca vaccinarea reduce pierderile de crestere in greutate corporala in conditii de teren

Forma de prezentare:

Flacon de 50 ml in cutie de carton

Cale administrare: Intramuscular

Doza recomandata:

Vaccinati porcii pe cale intramusculara, in gat, in spatele urechii. 
Schema de vaccinare cu doza unica 
O doza unica de 2 ml la porci incepand cu varsta de 3 saptamani. 
Schema de vaccinare cu doza divizata 
Doua injectii de cate 1 ml la porci de la varsta de 3 zile cu un interval de aproximativ 3 saptamani. 
Alegerea regimului de dozare, inclusiv varsta vaccinarii, ar trebui sa tina seama de circumstantele fermei. In situatiile in care nivelul anticorpilor derivati materni impotriva PCV2 este de asteptat sa fie moderat ridicat sau foarte ridicat, se recomanda utilizarea programului de vaccinare cu doza divizata sau intarzierea varstei de vaccinare. 
Agitati bine inainte de administrare si intermitent in timpul procesului de vaccinare. 
Se recomanda utilizarea unei seringi multi-doza. Utilizati dispozitivele de vaccinare conform instructiunilor producatorului. Vaccinul trebuie administrat in conditii aseptice. In timpul depozitarii, un usor depozit negru poate aparea, iar emulsia se poate separa in doua faze distincte. Dupa agitare, depozitul negru dispare si emulsia devine iar omogena. 

Specificatii:

Vaccinati doar animalele sanatoase.

Reactii adverse:

O crestere tranzitorie a temperaturii corpului, care nu depaseste 2,1°C, este foarte frecventa dupa vaccinare si se rezolva spontan in decurs de 24 de ore fara tratament. Intr-un studiu de laborator, o examinare post-mortem a locului de injectare, efectuata la 2 saptamani dupa administrarea unei doze unice repetate de vaccin, a evidentiat foarte frecvent un usor raspuns inflamator limfocitar-granulomatos. Reactiile tisulare locale sub forma de umflaturi la locul injectarii, sub 2 cm in diametru, sunt frecvente si pot dura pana la 10 zile. Eritemul poate fi observat mai putin frecvent in primele 24 de ore dupa vaccinare. 
Reactiile de hipersensibilitate, varsaturile, necoordonare, letargie si respiratie dificila au fost observate mai putin frecvent in studiile din teren. Animalele se recupereaza in cea mai mare parte in 24 de ore. 

Precautii:

Nu sunt disponibile informatii legate de siguranta utilizarii acestui vaccin la vierii de reproductie. Nu se va utiliza la vierii de reproductie. 

Depozitare: A nu se congela, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, A se proteja de lumina directa, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C)

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC230

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
9 PR ORF2 de circovirus porcin tip 2b , 5-4, 9 PR cadre de citire deschise 2 (ORF2) de circovirus porcin tip 2a, Mycoplasma hyopneumoniae inactivata, tulpina P-5722-3, Circovirus porcin recombinat chimeric inactivat tip 1 care contine proteina 1, 5-5
Cale administrare
Intramuscular
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/circomax-myco-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu