Canigen DHPPi x 10 doze

Canigen DHPPi x 10 doze

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Virus viu atenuat al bolii Carre (CDV) - tulpina Lederle; Adenovirus viu atenuat canin tip 2 (CAV-2) - tulpina Manhattan; Parvovirus viu atenuat canin (CPV) - tulpina CPV780916; Virus viu atenuat al parainfluentei canine (CPiV) - tulpina Manhattan

Descriere

Substante active: Virus viu atenuat al bolii Carre (CDV) - tulpina Lederle; Adenovirus viu atenuat canin tip 2 (CAV-2) - tulpina Manhattan; Parvovirus viu atenuat canin (CPV) - tulpina CPV780916; Virus viu atenuat al parainfluentei canine (CPiV) - tulpina Manhattan

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a cainilor cu varsta de cel putin 8 saptamani pentru: 

  • prevenirea mortalitatii si a semnelor clinice cauzate de maladia Carre;
  • prevenirea mortalitatii si a semnelor clinice cauzate de adenovirusul canin tip I; 
  • prevenirea semnelor clinice, a mortalitatii si reducerea excretiei cauzate de parvovirusul canin in studiile realizate cu tulpina CPV-26;
  • prevenirea semnelor clinice si reducerea excretiei cauzate de parvovirusul canin in studiile realizate cu tulpina CPV-2c;
  • reducerea semnelor clinice respiratorii si a excretiei virale cauzate de virusul parainfluentei canine si de adenovirus canin tip 2.

Instalarea imunitatii a fost demonstrata: dupa 3 saptamani de la prima vaccinare pentru CDV, CAV-2 si CPV; dupa 4 saptamani pentru CPiV si CAV-1.

Durata imunitatii: imunitatea dureaza 1 an dupa vaccinarea primara pentru toate componentele. Studiile privind durata imunitatii, facute la un an de la vaccinarea primara, au aratat ca nu exista diferente semnificative intre cainii vaccinati si cei din grupul de control privind excretia virala a CPiV sau CAV-2. 
Dupa revaccinarea anuala, durata imunitatii este de 3 ani pentru CDV, CAV-1, CAV-2 si CPV si 1 an pentru CPiV. 
Pentru CAV-2 durata imunitatii nu a fost stabilita dupa revaccinarea anuala prin infectie de control  si se bazeaza pe prezenta anticorpilor CAV-2 timp de 3 ani dupa re-vaccinare.

Forma de prezentare:

 Cutie cu 10 doze

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Vaccinarea primara

- prima injectie de la varsta de 8 saptamani;

- a doua injectie dupa 3 sau 4 saptamani.

Prezenta anticorpilor maternali poate sa influenteze raspunsul imun la vaccinare. In aceste cazuri, se recomanda o a treia injectie de la varsta de 15 saptamani. 

Revaccinari
O injectie cu o singura doza se administreaza la 1 an de la prima vaccinare. Vaccinari ulterioare se fac la intervale de pana la 3 ani. Revaccinari anuale sunt necesare pentru componenta CpiV. 

Produsul reconstituit are o culoare usor roz. 
Cand este necesara si o imunizare activa impotriva leptospirei, se poate utiliza vaccinul cu Leptospira de la Virbac in loc de solvent. Dupa reconstituirea unei doze de produs cu o doza de vaccin cu Leptospira de la Virbac, se agita usor (produsul reconstituit este usor bej-rozaliu) si se administreaza imediat o doza de 1 ml pe cale subcutanata conform aceleiasi scheme de vaccinare de mai sus (revaccinare anuala necesara pentru componenta Leptospira). 
Cand este necesara si o imunizare activa impotriva rabiei si daca este disponibil vaccinul Virbac impotriva rabiei, se poate utiliza 1 doza din vaccinul impotriva rabiei de la Virbac in loc de solvent. Cititi informatiile despre produs pentru schema de vaccinare impotriva rabiei. 

Specificatii:

Se vor vaccina doar animalele sanatoase. 
Prezenta anticorpilor matenali (catei ai unor femele vaccinate) poate sa interfereze cu vaccinarea. De aceea, schema de vaccinare trebuie adaptata corespunzator. 

Reactii adverse:

Frecvent, s-a observat in studiile de siguranta o umflatura (< 4 cm) trecatoare sau un edem local difuz asociat in cazuri rare cu durere sau prurit. Orice reactie locala de acest fel dispare spontan in 1 sau 2 saptamani. Unele stari trecatoare de letargie post-vaccinare au fost observate foarte frecvent in studiile clinice. In cazuri rare, au fost observate, din raportarile spontane, hipertermie trecatoare sau tulburari digestive cum ar fi anorexia, diareea sau voma. 
In cazuri foarte rare au fost raportate spontan reactii de hipersensibilitate (de ex. anafilaxie, manifestari cutanate cum sunt edem/inflamatie, eritem, prurit). In cazul unei astfel de reactii alergice sau anafilactice, trebuie administrat tratament simptomatic adecvat. 

Precautii:

Dupa vaccinare, tulpinile vaccinale vii (CAV-2, CPV) se pot raspandi la animalele nevaccinate, fara niciun efect patologic la animalele care au intrat in contact. 

Utilizare in perioada de gestatie sau Iactatie 
Nu se va utiliza in perioada de gestatie si lactatie. 

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A nu se congela, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C)

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC248

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Virus viu atenuat al bolii Carre (CDV) - tulpina Lederle; Adenovirus viu atenuat canin tip 2 (CAV-2) - tulpina Manhattan; Parvovirus viu atenuat canin (CPV) - tulpina CPV780916; Virus viu atenuat al parainfluentei canine (CPiV) - tulpina Manhattan
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/canigen_dhppi_210052.pdf
Prospect

Meniu