Bovilis Bovipast 50 ml 10d

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Bovine

Descriere

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Vaccin inactivat pentru bovine impotriva virusului Parainfluenţei-3, virusului Sinciţial Respirator Bovin şi M. haemolytica, serotip A1 şi A6.

Pentru imunizarea activa a bovinelor impotriva:

virusului Parainfluenta-3 - pentru a reduce infectia.

 virusul Sinciţial Respirator Bovin - pentru a reduce infectia si semnele clinice.

 M. haemolytica, serotip A1 - pentru a reduce infectia, mortalitatea, semnele clinice, leziunile pulmonare si invazia bacteriana a plamanilor cauzată de serotipurile A1 si A6.

Imunitatea incrucisata faţă de M. haemolytica, serotipul A6,a fost demonstrată într-un experiment cu infecţie de control în condiţii de laborator, in urma vaccinarii primare. Aproximativ două săptămâni de la finalizarea imunizării de bază, răspunsul imun umoral împotriva virusului SRB si a virusului PI-3 este la nivelul cel mai ridicat. Durata imunităţii protectoare nu a fost stabilită în experimente cu infecţie de control. 

Contra indicatii:

Nu vaccinati animalele cu boli intercurente, infestate masiv cu paraziti sau care prezintă o stare generală proastă, deoarece un răspuns imun satisfăcător va fi obţinut numai la animalele sănătoase şi imuno- competente. 

Forma de prezentare:

Flacon de 50 ml.

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Doza de imunizare: 5 ml. 

Reactii:

Imunizarea poate avea ca rezultat reactii locale temporare la locul de injectare (în cazuri extreme, pot să apară umflături mici de până la 10 cm lungime). De obicei, aceste reactii locale dispar complet sau se reduc în dimensiune pana la un mic nodul neglijabil în termen de 2 - 3 săptămâni după vaccinare, deşi, la unele animale pot fi întâlnite reacţii foarte mici timp de până la 3 luni postvaccinare. În plus, poate să apară după vaccinare o uşoară creştere tranzitorie a temperaturii corporale timp de maxim 3 zile şi, în acelaşi timp, se poate observa o îngreunare uşoară a deplasării. Ocazional pot să apară reacţii de hipersensibilitate.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar. 

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC84

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine

Meniu