Bovigen Scour 15ml

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Escherichia coli, Rotavirus bovin, Coronavirus bovin, tulpina EC/17 (inactivat) care exprima adezina F5 (K99), tulpina TM-91, serotip G6P1 (inactivat), tulpina C-197 (inactivat)

Descriere

Substante active: Rotavirus bovin, tulpina TM-91, serotip G6P1 (inactivat), Coronavirus bovin, tulpina C-197 (inactivat), Escherichia coli, tulpina EC/17 (inactivat) care exprima adezina F5 (K99)

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a vacilor gestante si a junicilor pentru a stimula producerea de anticorpi impotriva antigenului E.coli care exprima adezina F5 (K 99), a rotavirusului si coronavirusului. Atunci cand viteii sunt hraniti cu colostru de la vaci vaccinate in timpul primei saptamani de viata, s-a demonstrat ca acesti anticorpi reduc severitatea diareei cauzate de rotavirusului bovin, coronavirusului bovin si E.coli F5 (K99) enteropatogena si reduc raspandirea virusului de catre viteii infectati cu rotavirus bovin sau coronavirus bovin. 

Instalarea imunitatii: Imunitatea pasiva incepe cu hranirea cu colostru si depinde de primire de catre vitei a unei cantitati suficiente de colostru dupa fatare.

Forma de prezentare:

Cutie din carton cu 1 flacon a 15 ml (5 doze)

Cale administrare: Intramuscular

Doza recomandata:

In timpul vaccinarii trebuie utilizate procedurile aseptice uzuale. 
Trebuie utilizate numai seringi si ace sterile. 
Lasati vaccinul sa ajunga la temperatura camerei inainte de utilizare. Agitati bine inainte si ocazional in timpul utilizarii pentru a va asigura ca sedimentul este dizolvat inainte de administrare.

Pentru ambalajul de 90 ml si 450 ml, se recomanda utilizarea echipamentului de dozare automata pentru a proteja dopul impotriva distrugerii prin perforare repetata. 
O doza: 3 ml. 
O doza in cursul gestatiei, in perioada de 12-3 saptamani inainte de fatare. 


Hranirea cu colostru 
Protejarea viteilor depinde de ingerarea corespunzatoare a colostrului de la vacile vaccinate. Trebuie adoptate masuri pentru a garanta faptul ca viteii primesc suficiente cantitati de colostru in primele cateva zile de viata. Daca viteii nu primesc o cantitate suficienta de anticorpi prin colostrn curand dupa 
fatare, la acestia nu va avea loc transferul pasiv al anticorpilor. Este important ca toti viteii sa primeasca cantitati cat mai mari posibil de colostru de la prima mulsoare in decursul primelor  sase ore dupa fatare. Se recomanda hranirea cu cel putin 3 litri de colostru in primele 24 ore, iar aceasta cantitate este echivalenta cu aproximativ 10% din greutatea vitelului. 

Pentru a obtine rezultate optime si pentru a reduce presiunea infectioasa asupra fermei, trebuie adoptata o politica de vaccinare a intregului efectiv. 

Specificatii:

Vaccinati doar animalele sanatoase.

Reactii adverse:

La locul de injectare este frecventa o umflatura usoara cu un diametru de 5-7 cm, care poate fi insotita initial, in unele cazuri, de cresterea locala a temperaturii. In mod uzual, o astfel de tumefiere se remite in 15 zile. Poate fi observata cresterea usoara, temporara, a temperaturii (pana la 0,8° C) in decurs de 24 ore de la vaccinare, care trece in 4 zile dupa vaccinare. 

Precautii:

Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie

Acest produs medicinal veterinar este destinat utilizarii in ultimul trimestru de gestatie.

Depozitare: A nu se congela, A se pastra la frigider (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC214

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Escherichia coli, Rotavirus bovin, Coronavirus bovin, tulpina EC/17 (inactivat) care exprima adezina F5 (K99), tulpina TM-91, serotip G6P1 (inactivat), tulpina C-197 (inactivat)
Cale administrare
Intramuscular
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/bovigen_scour_200120.pdf
Prospect

Meniu