Bovigen Scour 15ml

Categorie

Vaccinuri

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Escherichia coli, Rotavirus bovin, Coronavirus bovin

Descriere

Substante active: Rotavirus bovin, Coronavirus bovin, Escherichia coli

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Pentru imunizarea activa a vacilor gestante si a junicilor pentru a stimula producerea de anticorpi impotriva antigenului E.coli care exprima adezina F5 (K 99), a rotavirusului si coronavirusului. Atunci cand vietii sunt hraniti cu colostru de la vaci vaccinate in timpul primei saptamanii de viata, s-a demnostrat ca acesti anticorpi reduc severitatea diareei cauzate de rotavirusului bovin, coronavirusului bovin si E.coli F5 (K99) enteropatogena si reduc raspandirea virusului de catre vietii infectati cu rotavirus bovin sau coronavirus bovin. 

Instalarea imunitatii: Imunitatea pasiva incepe cu hranirea cu colostru si depinde de primire de catre vitei a unei cantitati suficiente de colostruu dupa fatare.

Contra indicatii:

La locul de injectare este frecventa o umflatura usoara cu un diametru de 5-7 cm, care poate fi insotita initial, in unele cazuri, de cresterea locala a temperaturi. In mod uzual, o astfel de tumefiere se remite in 15 zile. Poate fi observata cresterea usoara, temporara, a temperaturii (pana la 0,8° C) in decurs de 24 ore de la vaccinare, care trece in 4 zile dupa vaccinare. 

Frecventa reactiilor adverse este definita utilizand urmatoarea conventie:

foarte frecvente ( mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezinta reactii adverse); 

frecvente (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 100 din 100 animale tratate);

mai putin frecvente ( mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 1000 animale tratate);

rare ( mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 10 000 animale tratate);

foarte rare (mai putin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportarile izolate).

Forma de prezentare:

Cutie din cartion cu 1 flacon a 15 ml (5 doze)

Cale administrare: Intramuscular

Timp asteptare:

Pentru administarea intramusculara. In timpul vaccinarii trebuie utilizate proceduri aseptice uzuale. Trebuie utilizate numai seringi si ace sterile.Lasati vaccinul sa ajunga la temperatura camerei inainte de utilizare. Agitati bine inainte si ocazional in timpul utilizarii pentru a va asigura ca sedimentul este dizolvat inainte de adiminstrare. Hranirea cu colostru: Protejarea viteilor depinde de ingerarea corespunzatoare a colostrului de la vacile vaccinate. Trebuie adoptate masuri pentru a garanta faptul ca vietii primesc suficiente cantitati de colostru in primele cateva zile de viata. Daca viteii nu primesc o cantitate de anticorpi prin colostru curna dupa fatare, la acestia nu va avea loc transferul pasiv al anticorpilor. Este important ca toti viteii sa primeasca cantitati cat mai mari posibil de colostru de la prima alptare in decusrul primelor sase ore dupa fatare. Se recomanda hranirea cu cel putin 3 litri de colostru in primele 24 ore, iar aceasta cantitate este echivalenta cu aproximativ 10% din greutatea vitelului. Pentru a obtine rezultate optime si pentru a reduce presiunea infectioasa  asupra fermei, trebuie adoptata o politica de vaccinare a intregului efectiv.

Doza recomandata:

O doza: 3 ml, in cursul gestatiei, in perioada 12-3 saptamani, inainte de fatare

Depozitare: A se pastra la frigider (2°C – 8°C)
A nu se congela
A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
VC214

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Escherichia coli, Rotavirus bovin, Coronavirus bovin
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/bovigen_scour_200120.pdf
Prospect

Meniu