Pro-enteric 30ml

Categorie

Suplimente Digestive

Producator
Specie

Caini, Pisici, Iepuri

Substanta activa

Enterococcus faecium, PREPLEX (FOS si Arabinogalactan), Pectina, Caolin

Descriere

Substante active: Caolin, PREPLEX (FOS si Arabinogalactan), Pectina, Enterococcus faecium

Specii tinta: Caini, Iepuri, Pisici

Indicatii:

Pro-Enteric Triplex® (simbiotic+pectina+caolin) este recomandat pentru tratamentul diareei acurte. Datorita compozitiei sale exclusive cu triple ingrediente, microflora intestinala benefica afectata anterior se poate recupera si scaunele devin mai solide. Recuperarea echilibrului microflorei intestinale restabileste bariera defensiva in intestin. De asemenea, produsul faciliteaza o digestie eficienta, deoarece flora echilibrata este o sursa de enzime digestive care ajuta enterocitele sa absoarba mai bine nutrientii.

La animalele de companie care prezinta diaree, cauza poate fi: o gama larga de tratamente cu antibiotice orale; contaminari sau modificari ale dietei; alergii sau intolerante alimentare; infectii intestinale (paraziti, virusi, bacterii); probleme pancreatice, sindrom de malabsorbtie; boli cronice ale ficatului; situatii de stres sau epuizante.
Aceste cauze pot afecta echilibrul florei intestinale, care este principala bariera defensiva a intestinului. Diareea este principalul simptom al bolilor intestinale, ca urmare a dezechilibrului microflorei. Episoadele de diaree pot duce rapid la stari de deshidratare, in special la animalele cu greutate mica.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu o seringa gradata de 30 ml

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Se administreaza urmatoarele cantitati de 2 ori pe zi:

  • pui de pisica, de caine sau iepuri: 1 ml;
  • pisici adulte: 2 ml;
  • caini adulti cu greutatea < 10 kg: 2 ml;
  • caini adulti cu greutatea intre 10 - 30 kg: 4 ml;
  • caini adulti cu greutatea > 30 kg: 5 ml.

Perioada minima de administrare recomandata este de 3 zile, dar perioada de administrare poate varia in fiecare caz in parte, conform instructiunilor medicului veterinar.

Pentru gestionarea cuprinzatoare a diareei, poate fi necesara, de asemenea, un management adecvat al dietei. De asemenea, animalul poate avea nevoie sa fie rehidratat pentru a compensa pierderea de lichide.

Specificatii:

Fiecare seringa de Pro-Enteric Triplex® contine:

  • Probiotic: Enterococcus faecium (DSM 10663/NCIMB 10415) 4b1707, 2,6 x 108 UFC/ml;
  • Prebiotic: FOS si Salcam;
  • Caolin;
  • Pectina

Enterococcus faecium este un probiotic care promoveaza mecanismul de excludere competitiva, lupta impotriva cresterii excesive a microorganismelor patogene care provoaca diaree la animalele de companie. Excluderea competitiva impiedica microorganismele patogene sa ramana in intestin si sa obtina substante nutritive, permitand astfel refacerea florei intestinale normale.

Prebioticul este substratul specific pentru bacteriile benefice precum Enterococcus faecium. Prin administrarea bacteriilor impreuna cu substratul sau specific, efectul benefic al Probioticului este intarit, prin cresterea viabilitatii probioticului. Combinatia de probiotic si prebiotic este cunoscuta sub numele de simbiotic.

Caolinul are capacitatea de a retine bacteriile si toxinele, impiedicandu-le sa actioneze asupra mucoasei intestinale. Scaunele devin mai solide, deoarece caolinul retine si apa. Pectina ingroasa fecalele lichide, datorita capacitatii sale de a retine apa si de a normaliza peristaltismul intestinal.

Depozitare: A se pastra in loc uscat, protejat de lumina

Read moreShow less
Detalii ale produsului
SA 25

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini, Pisici, Iepuri
Substanta activa
Enterococcus faecium, PREPLEX (FOS si Arabinogalactan), Pectina, Caolin
Cale administrare
Oral

Meniu