Floron 4%

Premix pentru furaj medicamentat

Categorie: Antibiotice/Antiparazitare pentru furaje ( premix )

Producator: KRKA

Specie: Suine

Substanta Activa:

florfenicol

Descriere

FLORON

* premix pentru furaje medicamentate pentru porci

COMPOZIȚIE: Florfenicol 40 mg/g. 

SPECII ȚINTĂ: Suine.

INDICAȚII: Pentru porcii la îngrășat: Pentru tratamentul și prevenția bolii respiratorii suine la efectivele infectate cu Pasteurella multocida sensibilă la florfenicol. Înainte de inițierea tratamentului preventiv, trebuie stabilită prezența bolii în cadrul efectivului.

POSOLOGIE: Administrare orală în furaje medicamentate. Doze: Florfenicol 10 mg/ kg greutate corporală (echivalent cu 250 mg produs medicinal veterinar) pe zi, administrat timp de 5 zile consecutive.

Administrare: Pentru o cantitate zilnică de furaj de 50 g/kg greutate corporală, este necesară încorporarea a 5 kg premix la tona de furaj medicamentat, sau florfenicol 200 ppm. În functie de necesarul de produs medicinal veterinar în mg/kg greutate corporală și aportul alimentar efectiv, cantitatea de premix medicamentat poate fi crescută. Astfel, pentru dozajul corect, cantitățile necesare pot fi ajustate conform tabelului următor.

[250 mg produs medicinal veterinar per Kg greutate corporală/zi  x  Greutatea corporală medie a animalelor (kg)] / Aport mediu zilnic de furaj (kg/ animal) = mg produs medicinal veterinar per kg de furaj. 

REACȚII ADVERSE: Reacțiile adverse frecvente sunt diareea și inflamația perianală și prolapsul rectal. Aceste efecte sunt tranzitorii și dispar după întreruperea tratamentului. De asemenea, se poate observa creșterea calcemiei. Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită la scroafe, pe durata gestatiei și lactației. Studiile de toxicitate la  șobolani au aratat efecte adverse asupra sistemului reproducator masculin. Nu este recomandată utilizarea la scroafele în gestatie și lactație. Nu este recomandată utilizarea la vieri de reproducție.

TIMP DE AȘTEPTARE: Suine, carne și organe: 14 zile.

CONDIȚII DEPOZITARE: Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.

AMBALARE: Pungă cusută din Hârtie/Hârtie/HDPE, cu 5 kg, 10 kg sau 25 kg premix medicamentat. Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.

                                                                             

Prospect

Cont

Meniu

Share