Nipoxyme Soluble 100

Pulbere hidrosolubilă

Categorie: Antibiotice hidrosolubile

Producator: Andersen

Specie: Suine, Ovine, Caprine, Bovine, Păsări, Rumegătoare

Substanta Activa:

colistin sulfat

Descriere

NIPOXYME® SOLUBLE 100

PULBERE HIDROSOLUBILĂ

COMPOZIȚIE: Fiecare gram conține: 3 000 000 UI (100 mg) colistin sulfat

SPECII ȚINTĂ: Bovine, Porcine, Păsări (pui și găini ouătoare).

INDICAȚII: Tratamentul și metafilaxia infecțiilor enterice cauzate de bacterii E. coli neinvazive sensibile la colistină. Înainte de tratamentul metafilactic trebuie stabilită prezența bolii în efectiv.

ACȚIUNE: Colistina acționează ca și agent tensioactiv cationic, determinând alterarea metabolismului bacterian și în final moartea bacteriilor. De asemenea, acționează și prin reducerea activității endotoxinelor bacteriene din lichidele țesuturilor. Colistina exercită o acțiune dependentă de concentrație împotriva bacteriilor Gram negative.

POSOLOGIE: Administrare: orală în apa de băut. Dozare: 3,5 mg colistină/kg greutate corporală/ zi (echivalentul a 35 mg produs/ kg greutate corporală/zi), timp de 5 – 7 zile consecutiv. Calcularea dozei de produs se face conform următoarei formule: mg Nipoxyme 100/ litru de apă de băut/zi = 35 mg Nipoxyme 100 x greutatea corporală medie animale (kg) x Nr.total animale / consum mediu zilnic (litri) de apă.

* Pentru o dozare corectă și evitarea subdozării este necesară determinarea cât mai precisă a greutății animalelor.

* Apa medicamentată se prepară proaspătă la fiecare 24 de ore. Aceasta trebuie să fie singura sursă de apă de băut.

* Datorită metodei de administrare și întrucât consumul de apă depinde de starea de sănătate a animalului și de perioada din an, concentrația de agent antimicrobian trebuie modificată conform consumului zilnic de apă, pentru a asigura o dozare corectă.

CONTRAINDICAȚII: Nu se va administra în caz de hipersensibilitate faţă de substanţa activă sau față de oricare dintre excipienți. Siguranța produsului nu a fost stabilită pe durata gestației sau lactației.

TIMP DE AȘTEPTARE: Carne şi organe: 3 zile (bovine), 1 zi (suine), ZERO zile (păsări). Ouă: ZERO zile.

CONDIȚII DEPOZITARE: A se păstra la temperatură mai mică de 25°C, în loc uscat, ferit de lumină.

VALABILITATE: Nu utilizaţi după data expirării imprimată pe ambalaj. Perioda de valabilitate, după prima deschidere a ambalajului: 28 zile. Perioda de valabilitate, după diluare conform indicațiilor: 24 de ore.

AMBALARE: Pungi 1 kg.

Prospect
Materiale tehnice si de marketing
Nipoxyme Soluble 100
Fisa Tehnica

Cont

Meniu

Share