Neomay

Pulbere pentru administrare în apa de băut/lapte

Categorie: Antibiotice hidrosolubile

Producator: Maymo

Specie: Suine, Bovine, Ovine, Caprine, Păsări, Rumegătoare

Substanta Activa:

neomicină sulfat

Descriere

NEOMAY

PULBERE HIDROSOLUBILĂ

COMPOZIȚIE: Fiecare gram conține: 500 000 UI neomicină

SPECII ȚINTĂ: Bovine (viței), Suine (purcei înțărcați și porci la îngrășat), pui, găini ouătoare, rațe, curcani, curci, gâște, prepelițe și potârnichi.

INDICAȚII: Tratamentul infecțiilor gastrointestinale cauzate de E.coli sensibil la neomicină.

ACȚIUNE: Neomicina este un antibiotic din familia aminoglicozidelor, ce prezintă un spectru antibacterian larg, având activitate bună împotriva bacteriilor Gram negative, în special E.coli și activitate mai redusă împotriva speciilor Gram positive. În concentrații ridicate, s-a demonstrat că aminoglicozidele deteriorează peretele celular, conferindu-i proprietăți bactericide și bacteriostatice.

POSOLOGIE: Administrare: orală în apa de băut sau lapte. Dozare: 25 000 UI neomicină/kg greutate corporală/ zi (echivalentul a 5 g produs/100 kg greutate corporală), timp de 3 – 4 zile consecutiv. Pentru a calcula cantitatea necesară de Neomay în grame/litru apă de băut/lapte se poate utiliza următoarea formulă: grame Neomay/ litru de apă sau lapte = grame Neomay/kg masă corporală/zi x greutatea corporală medie a animalului tratat (kg) / cantitatea medie ( litri) de apă sau lapte consumate/animal.

  • *Pentru o dozare corectă și evitarea subdozării este necesară determinarea cât mai precisăa greutății animalelor.
  • *Consumul de apă sau lapte medicamentat depinde de starea clinică a animalelor. Pentru odozare corectă trebuie monitorizat consumul de apă/lapte și apoi ajustată concentrația neomicinei.
  • *Solubilitatea maximă a pulberei este de 255 000 UI neomicină / ml (510g Neomay/l) apă.
  • *Pentru administrarea produsului se pot utiliza pompe de dozare disponibile în comerț.

CONTRAINDICAȚII: Nu se va administra în caz de hipersensibilitate faţă de substanţa activă, față de aminoglicozide sau față de excipient.

TIMP DE AȘTEPTARE: Carne şi organe: 14 zile (bovine și păsări), 3 zile (suine) Ouă: ZERO zile

CONDIȚII DEPOZITARE: Produsul nu necesită condiții speciale de depozitare.

VALABILITATE: Nu utilizaţi după data expirării imprimată pe ambalaj. Perioda de valabilitate, după prima deschidere a ambalajului: 6 luni. Perioda de valabilitate, după diluarea în apa de băut: 24 de ore. Perioda de valabilitate, după diluarea în lapte: utilizare imediată.

AMBALARE: Pungi 100 g și 1 kg.

Prospect
Materiale tehnice si de marketing
Neomay
Fisa Tehnica

Cont

Meniu

Share