Doxx-Sol

Pulbere pentru administrare în apa de băut/lapte

Categorie: Antibiotice hidrosolubile

Producator: Huvepharma

Specie: Suine, Păsări, Bovine

Substanta Activa:

doxiciclină hiclat

Descriere

DOXX-SOL 500 MG/G

PULBERE HIDROSOLUBILĂ

COMPOZIȚIE: Fiecare gram conține: 500 mg doxicilină hiclat

SPECII ȚINTĂ: Bovine (viței fără activitate ruminală), Porcine, Păsări (pui de carne, pui de reproducție  și puicuțe de înlocuire).

INDICAȚII: Tratamentul infecțiilor respiratorii și digestive cauzate de microorganisme sensibile la doxiciclină:

  • Bovine (viței fără activitate ruminală): Bronhopmeumonie și pleuropneumonie cauzate de Pateurella ssp., Streptococcus spp., Trueperella pyogenes, Histophilus somni și Mycoplasma spp.
  • Porcine: Rinita atrofică cauzată de Pasteurella multocida și Bordetella bronchiseptica; Bronhopneumonie cauzată de Pasteurella multocida, Streptococcus suis și Mycoplasma hyorhinis; Pleuropneumonie cauzată de Actinobacillus pleuropneumoniae.
  • Păsări (pui de carne, pui de reproducție și puicuțe de înlocuire): Infecții respiratorii cauzate de Mycoplasma spp., Escherichia coli, Haemophilus paragallinarum și Bordetella avium. Enterite cauzate de Clostridium perfringens și Clostridium colinum.

POSOLOGIE:  Administrare: orală în apă de băut sau înlocuitorul de lapte.

Viței fără activitate ruminală (utilizare în înlocuitorul de lapte): 10 mg doxiciclină/kg GC/ zi (echivalentul a 20 mg produs/kg GC/zi), timp de 3-5 zile consecutiv, împărțit în două administrări.

Porcine (utilizare în apă de băut): 10 mg doxicilină/kg GC/ zi (echivalentul a 20 mg produs/kg GC/zi), timp de 3-5 zile consecutiv.

Păsări (utilizare în apă de băut): 25 mg doxicilină kg GC/ zi (echivalentul a 50 mg produs/ kg GC/zi), timp de 3-5 zile consecutiv.

Calcularea dozei de produs se face conform următoarei formule: mgDoxx-Sol/ litru de apă de băut= mg produs/kg GC x GC medie animale (kg)/ consum mediu zilnic (litri) de apă.

*Pentru o dozare corectă și evitarea subdozării este necesară determinarea cât mai precisă a greutății animalelor. Datorită metodei de administrare și întrucât consumul de apă depinde de starea de sănătate a animalului și de perioada din an, concentrația de agent antimicrobian trebuie modificată conform consumului zilnic de apă, pentru a asigura o dozare corectă.

*Apa medicamentată se prepară proaspătă la fiecare 24 de ore. Aceasta trebuie să fie singura sursă de apă de băut.

CONTRAINDICAȚII: Nu se va administra în caz de hipersensibilitate cunoscută la tetracicline sau față de oricare dintre excipienți. A nu se administra la animale cu insuficiență hepatică sau renală severă.

TIMP DE AȘTEPTARE: Carne și organe: 7 zile (viței), 8 zile (suine), 5 zile (păsări). Ouă: Nu este autorizat utilizarea la păsările care produc ouă pentru consum uman.

CONDIȚII DEPOZITARE: Acest produs nu necesită condiții speciale de depozitare.

VALABILITATE: Nu uilizați după data expirării imprimată pe ambalaj. Perioada de valabilitate, după prima deschidere a ambalajului primar: 3 luni. Perioada de valabilitate dupa reconstituire în apa de băut: 24 de ore. Perioada de valabilitate după reconstituire în înlocuitorul de lapte: 4 ore.

Ambalare: Pungi 1 kg și 5 kg.

Prospect
Materiale tehnice si de marketing
Doxx Sol
Fisa Tehnica

No Related Stores

Cont

Meniu

Share