Emdocam

Soluţie injectabilă

Categorie: Produse antiiflamatoare

Producator: EMDOKA

Specie: Bovine, Suine, Cabaline

Substanta Activa:

Meloxicam

Descriere

EMDOCAM

* 20 mg/ml SOLUȚIE INJECTABILĂ PENTRU BOVINE, PORCINE ȘI CABALINE

COMPOZIȚIE: Fiecare ml conține: Meloxicam 20 mg.

SPECII ȚINTĂ: Bovine, porcine, cabaline.

INDICAȚII:

 • Bovine: - infecţii respiratorii acute, împreună cu tratamentul antibiotic corespunzător, pentru a reduce simptomatologia clinică la bovine. - diaree, în combinaţie cu tratamentul de rehidratare orală, pentru a reduce simptomatologia clinică la viţeii cu vârste mai mari de o săptămână şi la tineretul bovin nelactant. - mastite acute, în combinaţie cu tratamentul antibiotic. - calmarea durerii postoperatorii în urma decornării viţeilor.
 • Porcine: - tulburările locomotorii non-infecţioase, pentru a reduce simptomele de schiopătură şi inflamaţie. - tratamentul septicemiei şi toxiemiei puerperale (sindromul de mastită-metrită-agalaxie) împreună cu tratamentul antibiotic corespunzător.
 • Cabaline: - ameliorarea inflamaţiei şi durerii în tulburările musculo-scheletice acute şi cronice. - ameliorarea durerii asociate colicilor la cabaline.

POSOLOGIE:

 • Bovine: administrare unică, subcutanată sau intravenoasă, la doza de 0,5 mg meloxicam/kg greutate corporală (2,5 ml/100 kg greutate corporală), în combinaţie cu tratamentul antibiotic sau cu tratamentul de rehidratare orală, după caz. 
 • Porcine: administrare unică, intramusculară, la doza de 0,4 mg meloxicam/kg greutate corporală (2,0 ml/100 kg greutate corporală), în combinaţie cu tratamentul antibiotic, după caz. Dacă este necesar, o a doua doză de meloxicam poate fi administrată după 24 de ore.
 • * Poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie, la vaci și scroafe. 
 • Cabaline: administrare unică, intravenoasă, la doza de 0,6 mg meloxicam/kg greutate corporală (3,0 ml/100 kg greutate corporală).
 • * Nu deschideţi flaconul de mai mult de 50 de ori

CONTRAINDICAȚII: Nu se utilizează la: cabaline cu vârsta mai mică de 6 săptămâni, iepe gestante sau în lactație, animale cu afecțiuni: hepatice, cardiace, renale, tulburări de tip hemoragic, leziuni gastrointestinale ulcerogene. În cazul tratamentului pentru diaree la bovine, nu se utilizează pentru animale cu vârsta mai mică de o săptămână. Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

REACȚII ADVERSE: La bovine şi porcine, se poate observa o uşoară tumefiere trecătoare la locul administrării. La cabaline este posibilă apariţia unei tumefieri cu caracter trecător la locul injecţiei, care dispare de la sine, fară intervenţii suplimentare. În foarte rare cazuri, pot apărea reacţii de tip anafilactoid, ce trebuie tratate în mod simptomatic.

TIMP DE AȘTEPTARE:

 • Bovine: Carne şi organe - 15 zile;
 • Lapte - 5 zile Porcine:
 • Carne şi organe - 5 zile
 • Cabaline: Carne şi organe - 5 zile

DEPOZITARE: Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale de depozitare.

AMBALARE: Flacoane 50 ml, 100 ml, 250 ml (nu toate formele de prezentare pot fi disponibile).

Prospect
Materiale tehnice si de marketing
Emdocam
Fisa Tehnica

No Related Stores

Cont

Meniu

Share