Easotic 10ml

Categorie

Otice

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Miconazol, Gentamicina, Hidrocortizon aceponat

Descriere

Substante active: Miconazol, Hidrocortizon aceponat, Gentamicina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul otitei externe acute si a exacerbarilor acute ale otitei recurente externe asociata bacteriilor susceptibile la gentamicina si fungilor susceptibili la miconazol, in special Malassezia pachydermatis.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazuri de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti, la corticosteroizi, la alti agenti antifungici derivati de azol si la alte aminoglicozide.
Nu se utilizeaza in cazul in care timpanul este perforat.
Nu se utilizeaza impreuna cu substante cunoscute ca produc ototoxicitate.
Nu se utilizeaza la cainii cu demodecoza generalizata.

Forma de prezentare:

Cutie continand 1 flacon multidoza (continutul a 10 ml este echivalent cu 10 doze).

Cale administrare: Administrare auriculara

Doza recomandata:

Este recomandat ca inainte de aplicarea tratamentului canalul auricular extern sa fie curatat si uscat iar parul in exces din jurul zonei sa fie tuns. Doza recomandata este de 1 ml din produsul medicinal veterinar pentru o ureche infectata o data pe zi timp de cinci zile consecutive.

Flacon multidoza

Agitati bine flaconul si pregatiti pompa prin presarea ei. Introduceti canula atraumatica in canalul auricular. Administrati o doza (1 ml) din produs in fiecare ureche afectata. Aceasta doza este eliberata corespunzator printr-o singura apasare a pompei. Pompa de pulverizare permite administrarea produsului oricare ar fi pozitia sticlei.

1 doza / ureche / zi timp de 5 zile, indiferent de talia cainelui, indiferent de pozitie

Sub aceasta forma, produsul poate fi administrat cainilor care sufera de otita bilaterala.

Dupa aplicare, baza urechii trebuie masata scurt si cu atentie pentru a permite preparatului sa ajunga

Produsul medicinal veterinar trebuie utilizat la temperatura camerei (de exemplu, nu instilati produsul rece).

Specificatii:

Otita bacteriana si fungica este adesea secundara si trebuie stabilit un diagnostic corect pentru a determina factorii primari implicati.
 

Reactii adverse:

De obicei poate fi observata o roseata usoara pana la moderata a urechii (la 2,4 % din caini tratati). Foarte rar au fost observate papule (la mai putin de 1 % din cainii tratati). In toate cazurile, tratamentul cu produsul medicinal veterinar nu a fost intrerupt si toti pacientii si-au revenit fara vreo terapie specifica.
In cazuri foarte rare, utilizarea produsului medicinal veterinar a fost asociata cu tulburari de auz (pierdere partiala a auzului sau surditate), mai ales, la caini varstnici.
Pe baza experientei post-autorizare privind siguranta, imbunatatirea auzului a fost observata la majoritatea cainilor cu surditate/pierderea auzului si a fost confirmata recuperarea completa in 70% din cazuri cu o monitorizare corespunzatoare.
La cainii cu recuperare completa, imbunatatirea a fost observata rapid. Recuperarea a fost observata si dupa doar o saptamana de la aparitia simptomelor, majoritatea cainilor vindecandu-se dupa o luna; in putine cazuri surditatea a durat pana la doua luni.
Daca acestea apar, tratamentul trebuie oprit.
In cazuri foarte rare, au fost observate reactii de hipersensibilitate de tip I (edem facial, prurit alergic).
Daca observati aceste reactii, tratamentul trebuie oprit imediat.

Precautii:

Daca apare sensibilitatea la oricare dintre substantele active, tratamentul trebuie intrerupt si se va institui terapia corespunzatoare.
Utilizarea produsului medicinal veterinar trebuie bazata pe identificarea organismelor infectante si testarea susceptibilitatii si luand in considerare politica antimicrobiana oficiala si locala.
Utilizarea produsului medicinal veterinar in alte scopuri decat cele prescrise de RCP poate creste prevalenta bacteriilor si a fungilor rezistenti la gentamicina si respectiv la miconazol si poate scadea eficacitatea tratamentului cu aminoglicozide si cu agentii antifungici derivati de azol, datorita posibilitatii unei rezistente incrucisate.
In cazul unei otite parazitare, trebuie intervenit cu un tratament cu acaricid corespunzator.
Inainte de aplicarea produsului medicinal veterinar, canalul auricular extern trebuie examinat pentru a se asigura ca timpanul nu este perforat in scopul evitarii transmiterii infectiilor la urechea medie si prevenirea complicatiilor aparatului cohlear si vestibular.
Gentamicina este cunoscuta a fi asociata cu ototoxicitatea atunci cand este administrata pe cale sistemica in doze mai mari decat dozele terapeutice.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat:
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei.Absorbtia sistemica a hidrocortizon aceponat, a gentamicinei sulfat si a miconazolului nitrat fiind neglijabila, este putin probabila aparitia la caini a efectelor teratogenice, fetotoxice sau maternotoxice la dozele recomandate.
Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea balantei beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
C11

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Miconazol, Gentamicina, Hidrocortizon aceponat
Cale administrare
Administrare auriculara
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/easotic-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu