SiloSolve® MC\10x200g

Categorie

Inoculanti siloz

Producator
Specie

Bovine, Caprine, Ovine, Cabaline

Substanta activa

Enterococcus faecium, Lactoccus lactis

Descriere

Substante active: Enterococcus faecium, Lactoccus lactis

Specii tinta: Bovine, Ovine, Caprine, Cabaline

Indicatii:

Inoculant bacterian pentru o fermentatie superioara si control bacterian al silozului

SiloSolve(r) MC este un inoculant bacterian, cu eficienta dovedita stiintific, formulat pentru silozul umed, lucerna sau alte leguminoase:

Reduce fermentatia clostridiala

Optimizeaza recuperarea materiei uscate

Reduce degradarea proteinelor si continutul de amoniac

Favorizeaza fermentatia lactica in timpul insilozarii si imbunatateste stabilitatea silozului dupa deschidere

Forma de prezentare:

Plicuri a cate 200 g

 

Doza recomandata:

Plicul de 200 g trateaza 100 de tone de siloz proaspat.

Amestecati inoculantul pentru siloz intr-o cantitate de apa potrivita pentru aplicator. Aplicati in mod uniform solutia peste siloz, atunci cand este recoltat sau insilozat. Atunci cand este utilizat conform instructiunilor, 2 grame de SiloSolve(r) MC inoculeaza o tona de siloz proaspat, la o rata de 150,000 ufc/g furaj proaspat.

Specificatii:

Clostridiile pot reduce palatabilitatea

Clostridiile se dezvolta predominant in silozul uscat, atunci cand nivelul de oxigen este scazut. Cresterea clostridiilor determina degradarea proteinei si producerea acidului butiric. Acidul butiric poate conduce la scaderea calitatii silozului si poate avea un impact negativ asupra starii de sanatate, atunci cand este administrat vacilor de lapte cu productie ridicata.

SiloSolve(r) MC reduce fermentatia clostridiala

Intr-un numar variat de studii de cercetare, a fost demonstrat ca Lactococcus lactis SR3.54 a redus semnificativ dezvoltarea clostridiilor si fermentatia butirica din siloz.

SiloSolve(r) MC reduce degradarea proteinelor si scade continutul de amoniac

Amoniacul este un indicator al degradarii proteinelor si poate determina o scadere a consumului de furaj al vacilor de lapte. In culturi valoroase, cum ar fi lucerna sau amestecul erbacee/leguminoase, SiloSolve(r) MC reduce cu pana la 50% continutul de amoniac si sporeste conservarea proteinelor cu pana la 5%, comparativ cu silozurile netratate. Beneficiile sunt reprezentate de un siloz de calitate superioara si o scadere a refuzului de consum al hranei.

SiloSolve(r) MC imbunatateste fermentatia, determinand o crestere a productiei de lapte

SiloSolve(r) MC optimizeaza in mod constant fermentatia, ceea ce determina o crestere semnificativa a productiei de lapte. Vacile furajate cu siloz de porumb tratat cu SiloSolve(r) MC au o eficienta sporita a productiei de lapte, printr-o reducere cu 8% a aportului de substanta uscata si o crestere cu 2% a energiei necesare producerii unui litru de lapte. Un raspuns similar a fost observat la vacile furajate cu siloz de lucerna tratat cu SiloSolve(r) MC.

Continutul SiloSolve(r) MC

SiloSolve(r) MC este un aditiv pentru siloz, care contine trei tulpini lactice atent selectionate de bacterii ale acidului lactic. Una dintre tulpini (L. Lactis SR3.54) este patentata pentru capacitatea sa de a reduce fermentatia microbiana nedorita. Celelalte doua tulpini dirijeaza si controleaza fermentatia totala. Culturile tinta le includ pe cele insilozate la concentratii scazute de materie uscata sau in conditii de umiditate crescuta, atunci cand riscul de fermentatie clostridiala este ridicat. De asemenea, SiloSolve(r) MC este eficient asupra plantelor intregi de porumb pentru siloz, atunci cand sunt afectate de seceta, grindina sau stres.

Valabilitate: 24 de luni, atunci cand este congelat (-18°C), 18 luni cand este refrigerat (+4°C) sau 12 luni mentinut la temperatura camerei.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
DJ10

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine, Caprine, Ovine, Cabaline
Substanta activa
Enterococcus faecium, Lactoccus lactis

Meniu