SiloSolve® MC10x200g

Categorie

Inoculanti siloz

Producator
Specie

Bovine, Caprine, Ovine, Cabaline

Substanta activa

Enterococcus faecium, Lactoccus lactis

Descriere

Substante active: Enterococcus faecium, Lactoccus lactis

Specii tinta: Caprine, Cabaline, Ovine, Bovine

Indicatii:

Inoculant bacterian pentru o fermentaţie superioară și control bacterian al silozului

SiloSolve® MC este un inoculant bacterian, cu eficienţă dovedită știinţific, formulat pentru silozul umed, lucerna sau alte leguminoase:

Reduce fermentatia clostridială

Optimizează recuperarea materiei uscate

Reduce degradarea proteinelor și conţinutul de amoniac

Favorizeaza fermentatia lactica in timpul insilozarii si imbunatateste stabilitatea silozului dupa deschidere

Forma de prezentare:

Plic cu pulbere hidrosolubila de 100g tratează 50 de tone de siloz proaspăt

1 cutie conţine 10 plicuri x 100g și un agitator

Plicul de 200g tratează 100 de tone de siloz proaspăt

1 cutie conţine 5 plicuri x 200g și un agitator sau 10 plicuri x 200g

Doza recomandata:

Plicul de 200g tratează 100 de tone de siloz proaspăt. Amestecaţi inoculantul pentru siloz într-o cantitate de apă potrivită pentru aplicator. Aplicaţi în mod uniform soluţia peste siloz, atunci când este recoltat sau însilozat. Atunci când este utilizat conform instrucţiunilor, 2 grame de SiloSolve® MC inoculează o tonă de siloz proaspăt, la o rată de 150,000 ufc/g furaj proaspăt.

Specificatii:

Clostridiile pot reduce palatabilitatea

Clostridiile se dezvoltă predominant în silozul uscat, atunci când nivelul de oxigen este scăzut. Creșterea clostridiilor determină degradarea proteinei și producerea acidului butiric. Acidul butiric poate conduce la scăderea calităţii silozului și poate avea un impact negativ asupra stării de sănătate, atunci când este administrat vacilor de lapte cu producţie ridicată.

SiloSolve® MC reduce fermentaţia clostridială

Într-un număr variat de studii de cercetare, a fost demonstrat că Lactococcus lactis SR3.54 a redus semnificativ dezvoltarea clostridiilor și fermentaţia butirică din siloz.

SiloSolve® MC reduce degradarea proteinelor și scade conţinutul de amoniac

Amoniacul este un indicator al degradării proteinelor și poate determina o scădere a consumului de furaj al vacilor de lapte. În culturi valoroase, cum ar fi lucerna sau amestecul erbacee/leguminoase, SiloSolve® MC reduce cu până la 50% conţinutul de amoniac și sporește conservarea proteinelor cu până la 5%, comparativ cu silozurile netratate. Beneficiile sunt reprezentate de un siloz de calitate superioară și o scădere a refuzului de consum al hranei.

SiloSolve® MC îmbunătăţește fermentaţia, determinând o creștere a producţiei de lapte

SiloSolve® MC optimizează în mod constant fermentaţia, ceea ce determină o creștere semnificativă a producţiei de lapte. Vacile furajate cu siloz de porumb tratat cu SiloSolve® MC au o eficienţă sporită a producţiei de lapte, printr-o reducere cu 8% a aportului de substanţă uscată și o creștere cu 2% a energiei necesare producerii unui litru de lapte. Un răspuns similar a fost observat la vacile furajate cu siloz de lucernă tratat cu SiloSolve® MC.

Conţinutul SiloSolve® MC

SiloSolve® MC este un aditiv pentru siloz, care conţine trei tulpini lactice atent selecţionate de bacterii ale acidului lactic. Una dintre tulpini (L. Lactis SR3.54) este patentată pentru capacitatea sa de a reduce fermentaţia microbiană nedorită. Celelalte două tulpini dirijează și controlează fermentaţia totală. Culturile ţintă le includ pe cele însilozate la concentraţii scăzute de materie uscată sau în condiţii de umiditate crescută, atunci când riscul de fermentaţie clostridială este ridicat. De asemenea, SiloSolve® MC este eficient asupra plantelor întregi de porumb pentru siloz, atunci când sunt afectate de secetă, grindină sau stres.

Valabilitate: 24 de luni, atunci când este congelat (-18˚C), 18 luni când este refrigerat (+4˚C) sau 12 luni menţinut la temperatura camerei (< 20˚C).

Read moreShow less
Detalii ale produsului
DJ10

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine, Caprine, Ovine, Cabaline
Substanta activa
Enterococcus faecium, Lactoccus lactis

Meniu