Virbagen Omega inj 10MU 1fl+1 dil

Categorie

Imunologice

Producator
Specie

Caini, Pisici

Substanta activa

Interferon recombinant omega de origine felina

Descriere

Substante active: Interferon recombinant omega de origine felina

Specii tinta: Pisici, Caini

Indicatii:

Caini: Reducerea mortalitatii si ameliorarea simptomatologiei date de parvoviroza (forma enterica), la cainii cu varste mai mari de o luna.

Pisici: Tratamentul pisicilor infectate cu FeLV si/sau FIV, aflate in stadii clinice non-terminale, cu varste mai mari de 9 saptamani. In cadrul unui studiu efectuat pe teren, s-au constatat urmatoarele:
- o reducere a semnelor clinice pe durata fazei simptomatice (4 luni);
- o reducere a mortalitatii, astfel:

  • rata mortalitatii pentru pisicile anemice, de aproximativ 60% la 4, 6, 9 si 12 luni, a fost redusa cu aproximativ 30% in urma tratamentului cu interferon.
  • rata mortalitatii pentru pisicile ne-anemice, de 50 % la pisicile infectate cu FeLV, a fost redusa cu 20% in urma tratamentului cu interferon. In cazul pisicilor infectate cu FIV, rata mortalitatii a fost mica (5%) si nu a fost influentata de tratament.

Contraindicatii:

Caini: este contraindicata vaccinarea in timpul tratamentului cu VIRBAGEN OMEGA si dupa acesta, pana la aparenta recuperare a cainelui.

Pisici: intrucat vaccinarea este contraindicata in faza simptomatica a infectiilor cu FeLV/FIV, efectul VIRBAGEN OMEGA asupra vaccinarii la pisici nu a fost evaluat.

Forma de prezentare:

Cutie de carton continand 1 flacon de liofilizat si 1 flacon cu 1 ml solvent.

Cale administrare: Intravenos, Subcutanat

Doza recomandata:

Fractia liofilizata trebuie reconstituita cu 1 ml de diluant specific pentru a obtine, in functie de prezentarea farmaceutica, o suspensie limpede si incolora ce contine 10 MU de interferon recombinant.

Caini: produsul reconstituit trebuie administrat prin injectie intravenoasa o data pe zi, timp de 3 zile consecutive. Doza este de 2,5 MU/kg greutate corporala.

Pisici: produsul reconstituit trebuie administrat prin injectie subcutanata o data pe zi, timp de 5 zile consecutive. Doza este de 1 MU/kg greutate corporala. Trebuie efectuate trei cure separate a cate 5 zile de tratament, cu incepere din ziua 0, ziua 14 si ziua 60.

Produsul trebuie utilizat numai impreuna cu solventul cu care este livrat.

Specificatii:

Nu exista informatii disponibile cu privire la inducerea de efecte secundare pe termen lung la caini si pisici, in special in ceea ce priveste tulburarile autoimune. Asemenea efecte secundare au fost descrise in urma unor administrari multiple si pe termen lung de interferon de tip I la om. Prin urmare, nu poate fi exclusa posibilitatea aparitiei unor tulburari de tip autoimun la animalele tratate, ea trebuind sa fie evaluata prin comparatie cu riscurile asociate infectiei cu FeLV/FIV.
Eficacitatea produsului la pisicile infectate cu o forma tumorala de FeLV, precum si la pisicile infectate cu FeLV sau coinfectate cu FIV aflate in stadii terminale, nu a fost evaluata.
In caz de administrare intravenoasa la pisici, pot fi observate reactii adverse crescute, de exemplu hipertermie, scaun moale, anorexie, scaderea cantitatii de lichide baute sau colaps.

Reactii adverse:

In unele cazuri, pe durata tratamentului, pot fi observate urmatoarele semne clinice cu caracter trecator, la caini si pisici:
- a fost observata frecvent in studiile de siguranta aparitia unei usoare scaderi a numarului celulelor albe sanguine, trombocitelor si globulelor rosii sanguine si o crestere a concentratiei alaninaminotransferazei. Acesti parametri revin la normal in saptamana urmatoare ultimei injectii.
- in studiile de siguranta s-au observat foarte frecvent semne usoare si trecatoare cum este hipertermia (la 3-6 ore dupa injectie), letargie si semne digestive (voma si fecale moi pana la diaree, doar la pisici).

Precautii:

Caini si pisici: s-a demonstrat faptul ca respectarea stricta a posologiei recomandate este obligatorie pentru a obtine un beneficiu clinic.
Pisici: in cazul unor tratamente repetate ale unor boli cronice asociate cu insuficienta hepatica, cardiaca sau renala, boala respectiva trebuie monitorizata inainte de administrarea VIRBAGEN OMEGA.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, A se pastra si transporta in conditii de refrigerare (2°C – 8°C), A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
H10

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini, Pisici
Substanta activa
Interferon recombinant omega de origine felina
Cale administrare
Subcutanat, Intravenos
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/virbagen-omega-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu