Ypozane 7.5mg x 7 tbl

Categorie

Hormonale

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Osateron acetat

Descriere

Substante active: Osateron acetat

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul hipertrofiei prostatice benigne (HPB) la cainii masculi.

Forma de prezentare:

Cutie de carton continand un blister aluminiu/aluminiu cu 7 tablete.

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Administrati 0,25 – 0,5 mg de osateron acetat pe kilogram, o data pe zi, timp de 7 zile, dupa cum urmeaza:

Greutatea cainelui Tablete YPOZANE care trebuie administrate
3 - 7,5 kg 1 tableta de 1,875 mg timp de 7 zile
7,5 -15 kg  1 tableta de 3,75 mg timp de 7 zile
15 - 30 kg 1 tableta de 7,5 mg timp de 7 zile
30 - 60 kg 1 tableta de 15 mg timp de 7 zile

Tabletele pot fi administrate direct in gura sau in mancare. Doza maxima nu trebuie depasita. Raspunsul clinic la tratament este vizibil, in general, in doua saptamani. Raspunsul clinic persista timp de cel putin 5 luni dupa incheierea tratamentului.
Reevaluarea de catre medicul veterinar trebuie sa aiba loc la 5 luni dupa incheierea tratamentului sau mai devreme in cazul reaparitiei semnelor clinice. Decizia de a administra din nou tratamentul in momentul respectiv sau intr-un moment ulterior trebuie sa se bazeze pe examinarea medicului veterinar, tinand cont de beneficiile si riscurile produsului. Daca perioada de raspuns clinic la tratament este mult mai scurta decat cea prevazuta, este necesara o reevaluare a diagnosticului.

Specificatii:

La cainii cu HPB asociata cu prostatita, produsul poate fi administrat simultan cu antimicrobiene.

Reactii adverse:

Pot fi observate modificari trecatoare ale apetitului: crestere (foarte frecvent) sau scadere (foarte rar). Sunt frecvente schimbarile comportamentale temporare, precum cresterea sau scaderea activitatii, sau un comportament mai sociabil.
Alte reactii adverse, precum starile temporare de voma si/sau diaree, poliuria/polidipsia sau letargia sunt frecvente. Hiperplazia glandelor mamare apare rar si poate fi asociata cu lactatia in cazuri foarte rare.
Efecte secundare trecatoare de schimbare in ceea ce priveste blana animalului, cum ar fi caderea parului sau modificari ale parului, au fost observate foarte rar dupa administrarea de Ypozane.
O reducere temporara a cortizolului plasmatic apare la majoritatea animalelor tratate, ca urmare a efectului antiglucocorticoid reversibil al osateron.
In testele clinice, tratamentul cu produsul medicinal veterinar nu a fost intrerupt si toti cainii si-au revenit fara vreo terapie specifica.

Precautii:

Poate aparea o reducere temporara a nivelului de cortizol plasmatic, situatie care este posibil sa continue timp de cateva saptamani dupa administrare. Este necesara o supraveghere atenta a cainilor afectati de stres (de ex. postoperatoriu) sau a celor cu hipoadrenocorticism. Raspunsul la un test de stimulare ACTH poate fi de asemenea suprimat timp de cateva saptamani dupa administrarea de osateron.
Folositi cu atentie produsul in cazul cainilor cu un istoric al bolilor de ficat, pentru ca siguranta folosirii acestuia la caini cu asemenea probleme nu a fost testata in mod amanuntit, iar folosirea tratamentului la unii caini cu probleme hepatice a avut drept rezultat cresterea reversibila a nivelului de aminotransferaze si fosfataze alcaline in testele clinice.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
H4

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Osateron acetat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/ypozane-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu