Sponsor Platinum Congres RoVECCS

Misiunea RoVECCS este aceea de a uni pe toți cei care sunt pasionați de urgențe și terapie intensivă veterinară.

23.04.2021 - 25.04.2021, Webinar live
Webinar live 14.04.2021 - 14.04.2021

Bariera epidermică. Un factor de importanță majoră în dermatita atopică canină

Descriere: Studiile recente au demonstrat că degradarea barierei epidermice este un fenomen fiziopatologic central în dermatita atopică. Pentru un management corect al pacienților cu dermatită atopică este esențial să înțelegem mecanismele patogene și să restaurăm funcțiile barierei epidermice. 

Opțiunile de tratament pe bază de sfingolipide și nucleotide, administrate local sau sistemic, au dovedit a fi unele dintre cele mai eficiente și mai sigure intervenții în repararea barierei epidermice și în controlul semnelor clinice asociate dermatitei atopice.

Lector: Dr. Lluís Ferrer

Dr. Lluís Ferrer a obținut diploma de Medic Veterinar la Universitatea din Zaragoza, Spania și doctoratul la Facultatea de Medicină Veterinară din Hanovra (Germania) în 1985. În 1994 a devenit Diplomat în cadrul Colegiul European de Dermatologie Veterinară. Din 1985 predă Patologie și Dermatologie la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității Autonome din Barcelona (UAB). Printre alte subiecte, cercetările sale se concentrează pe leishmanioza canină, demodicoză, dermatita atopică canină, bolile genetice ale pielii și pe tratamentul cu celule stem în Dermatologie. 

Data si ora: 14 aprilie, ora 20:00 

Link acces: https://bit.ly/39Mwdp9 

Cont

Meniu

Share