Ecocid S x 2.5 kg

Categorie

Dezinfectanti

Producator
Substanta activa

Pentapotasiu bis(peroximonosulat) bis(sulfat)

Descriere

Substante active: Pentapotasiu bis(peroximonosulat) bis(sulfat)

Indicatii:

Ecocid S este un dezinfectant universal foarte activ cu protectie sigura si eficienta impotriva tuturor virusurilor cunoscute.

Are activitate bactericida si fungicida.

Datorita nivelului inalt de siguranta si spectrului larg al activitatii biocide, poate fi utilizat in scopuri variate: institutii veterinare (cabinete, clinici, laboratoare); pentru spatiul animalelor din gospodarie (spatii destinate prepararii hranei, adaposturi, canise, custi pentru iepuri, voliere, stupi sau alte spatii unde sunt adapostite animale; alte suprafete - dezinfectia vehiculelor, abatoarelor, suprafetelor si accesoriilor targurilor de animale, depozitelor si incintelor de prelucrare a hranei; pentru dezinfectia echipamentelor si suprafetelor din gospodarii.

Forma de prezentare:

Sac de 2,5 kg

Doza recomandata:

Solutia de lucru de Ecocid S se poate aplica prin pulverizare, vapori in suspensie (nebulizare la cald sau rece), in bazine de dezinfectie sau in cadrul filtrelor de dezinfectie.
Pentru dezinfectia generala a suprafetelor si echipamentelor deja curatate, se foloseste o solutie de Ecocid 1%.
Dizolvati continutul unui pachet de 50 g in 5 litri de apa. Se recomanda folosirea apei incalzite pentru dizolvarea rapida a preparatului.
Daca este necesara o cantitate mai mare de solutie, dizolvati continutul unui pachet de 1 kg in 100 litri de apa.

Dezinfectie finala 1:100 (1%): Aplicati solutia de lucru pe suprafete deja curatate, folosind un pulverizator cu presiune scazuta sau alt mecanism de pulverizare cu doza de 300 ml/m2. Dupa 30 - 60 minute sau dupa ce suprafata este uscata, puteti reintroduce animalele.

Curatarea si dezinfectia echipamentului in ferme, in incubatoare si in incintele destinate prepararii hranei 1:200 - 1:33 (0,5% - 3%) in functie de nivelul de incarcare organica: Aplicati solutia de lucru pe echipamente deja curatate, folosind un pulverizator cu presiune scazuta sau alt mecanism de pulverizare cu doza de 300 ml/m2. Dupa 15 - 60 minute, in functie de nivelul de incarcare organica, clatiti cu apa curata.

Igienizarea sistemelor de alimentare cu apa potabila / Curatarea finala si igienizarea / Sterilizarea permanenta a apei de baut 1:100 (1%): Se recomanda umplerea rezervorului si a sistemului de distributie a apei cu solutie de lucru. Dupa 60 de minute se recomanda clatirea abundenta cu apa curata. Pentru a executa sterilizarea permanenta a apei de baut, in rezervor sau in sistemul automat de dozare se adauga cantitatea corespunzatoare de Ecocid S pulbere astfel incat sa se obtina in final o solutie de lucru de concentratie 0,1%.

Filtre de dezinfectie pentru vehicule, a dezinfectoarelor pentru picioare sau a celor pentru copite  1:100 (1%): Se recomanda folosirea unei solutii de Ecocid S de 1%, timp de 4 zile sau pana cand incarcatura organica este prea mare.

Dezinfectia aerului: - Pulverizarea aeriana pentru a reduce infectiile incrucisate in cazul declansarii epizotiilor (in special, in cazul bolilor respiratorii) 1:200 (0,5%); - Nebulizare cu vapori reci de apa 1:100 (1%); - Nebulizare cu vapori fierbinti de apa 1:25 (4%): Se recomanda aplicarea solutiei cu un dispozitiv cu presiune pentru a asigura o pulverizare fina sau cu un pulverizator portabil, doza raportata la suprafata, fiind de 1 litru / 10 m2. Aplicati vaporii de solutie in incaperi goale, folosind echipamente specializate pentru aceasta operatiune, folosindu-se o cantitate de 1 litru / 10 m2 de podea si nu permiteti accesul sau activitatea in incinta tratata pentru 30 de minute. Se recomanda aerisirea incaperii pentru 30 - 60 de minute, inainte de reintroducerea animalelor. In prima faza se amesteca aditivul volatil cu apa, in raport de 15 parti aditiv la 85 de parti de apa. La aceasta solutie se adauga Ecocid S. Aplicati vaporii fierbinti utilizand un termonebulizator, folosind o dozare de 1 litru /40 m2. de podea, lasand solutia sa lucreze intre 30 si 60 de minute. Aerisiti spatiile care au fost tratate, timp de 30 - 60 minute, inainte de repopulare.

Precautii:

Pe timpul manipularii produsului este recomandata utilizarea echipamentului de protectie, a manusilor de cauciuc si a unei masti protectoare pentru ochi si fata.

Produsul trebuie pastrat bine inchis in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate, la o temperatura sub 30ºC.

Se recomanda folosirea integrala a continutului dupa deschiderea ambalajului de Ecocid S.

Echipamentele folosite pe timpul dezinfectiei (pulverizatoare, instalatii de spalare cu presiune sau termonebulizatoare) trebuie curatate si clatite cu apa.

Depozitare: A se pastra in locuri ferite de umiditate si caldura, la temperaturi mai mici de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
D1

Fisa tehnica

Substanta activa
Pentapotasiu bis(peroximonosulat) bis(sulfat)

Meniu