Amproline 1L

Amproline 1L

Categorie

Coccidiostatice

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

Amprolium

Descriere

Substante active: Amprolium

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Tratamentul coccidiozelor intestinale cauzate de Eimeria spp. susceptibila la amprolium.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Flacon de 1 litru

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Pui de gaina si curcani

Carne, organe si oua: 0 zile

Doza recomandata:

Pentru utilizare in apa de baut.
Doza pentru fiecare specie tinta este de: 20 mg amprolium / kg greutate corporala / zi (echivalent cu 0,5 ml solutie orala / 10 kg greutate corporala / zi) timp de 5-7 zile consecutive.
Pentru prepararea apei medicamentate, greutatea corporala a animalelor care trebuie tratate si consumul lor de apa zilnica efectiva trebuie sa fie luate in considerare. Consumul poate varia in functie de factori precum varsta, starea de sanatate, rasa  si sistemul de crestere. Pentru a furniza cantitatea necesara de produs medicinal veterinar in ml pe litru de apa de baut, trebuie efectuat un calcul conform formulei din prospect.

Trebuie sa existe suficient acces la sistemul de alimentare cu apa pentru animalele care trebuie tratate pentru a asigura un consum adecvat de apa. Nicio alta sursa de apa potabila sa nu fie disponibila in timpul perioadei de medicatie. Apa de baut medicamentata trebuie inlocuita la fiecare 24 de ore. Dupa sfarsitul perioadei de medicatie, sistemul de alimentare cu apa trebuie curatat corespunzator pentru a evita aportul de cantitati sub-terapeutice de substanta activa. 
Produsul medicinal veterinar nu trebuie utilizat in contact cu conductele sau recipientele metalice. 

Specificatii:

Ca  in cazul oricarui antiparazitar, utilizarea frecventa si repetata a unor agenti antiprotozoare din aceeasi clasa poate duce la dezvoltarea rezistentei. 
Ca si in cazul tuturor anticoccidienelor, utilizarea prelungita poate duce la dezvoltarea tulpinilor rezistente. Utilizarea medicamentelor anticoccidiene cu acelasi mod de actiune trebuie evitata datorita dezvoltarii rezistentei incrucisate. 
In cazul in care se detecteaza lipsa eficacitatii in timpul tratamentului, comunicati acest lucru autoritatilor nationale competente. 

Precautii:

Produsul nu este destinat utilizarii preventive.
Acest produs trebuie rezervat in caz de focare de coccidioza ca urmare a indisponibilitatii vaccinului, in cazul lipsei de eficacitate a vaccinului si la efectivele vaccinate in cazul in care o provocare coccidiala severa este diagnosticata inainte ca imunitatea sa fie complet dezvoltata.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile efectuate pe animale de laborator nu au evidentiat niciun efect teratogen. Siguranta amproliumului nu a fost stabilita la pasarile ouatoare. Utilizati numai in functie de evaluarea beneficiu /risc efectuata de catre medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M230

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
Amprolium
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/amproline_400_210064.pdf
Prospect

Meniu