ZOETIS A LANSAT CYTOPOINT® (LOKIVETMAB) ÎN UE

Altius 28.05.2019

Primul anticorp monoclonal pentru uz veterinar este disponibil acum în Uniunea Europeană:

  • O singură injecție de Cytopoint tratează manifestările clinice ale dermatitei atopice la câini, inclusiv pruritul și inflamația, timp de până la o lună.
  • Vizează și neutralizează interleukina-31 canină  (cIL-31), o citokină cheie implicată în stimularea pruritului la câinii cu dermatită atopică.
  • O altă opțiune pentru a îmbunătăți calitatea vieții câinilor cu dermatită atopică și pentru a oferi liniște proprietarilor acestora.

LAUSANNE, ELVEȚIA – Septembrie 6, 2017  - Zoetis a anunțat astăzi lansarea Cytopoint ("lokivetmab"), prima terapie cu anticorpi monoclonali (mAb) disponibilă în Uniunea Europeană pentru uz veterinar. Cytopoint este indicat pentru a trata manifestările clinice, inclusiv pruritul și inflamația, asociate cu dermatita atopică, la câini de orice vârstă, cu greutatea de cel puțin 3 kilograme. Cytopoint vizează și neutralizează citokina interleukina-31 la câini (cIL-31), o proteină cheie implicată în declanșarea pruritului la câini. Administrat prin injecție o dată pe lună, Cytopoint asigură o ameliorare rapidă, de lungă durată a pruritului - semnul distinctiv al dermatitei atopice alergice la nivelul pielii la câini - și inflamației și a leziunilor pe care le provoacă. Cytopoint ajută la îmbunătățirea sănătății și calității vieții pe termen lung pentru câinii care suferă de dermatită atopică și atenuează frustrarea și îngrijorarea proprietarilor acestora.

 "Experiența mea personală cu Cytopoint a demonstrat că are o eficacitate imediată, reducând în mod semnificativ pruritul la câini, după 24 de ore", a declarat Dr. Annette van der Lee, specialist în dermatologia veterinară din Utrecht, Olanda, care a participat la studiile de teren efectuate în Europa. “Dermatita atopică este o boală foarte frecventă la câini, iar proprietarii pe care îi întâlnesc sunt disperați să găsească o soluție rapidă, de încredere și sigură pentru câinii lor care suferă. Cu o singură injectare pe lună, cred că Cytopoint are potențialul de a satisface prin utilitatea sa nevoile proprietarilor de animale de companie. Dermatologii veterinari europeni și veterinarii vor avea acum acces la o nouă clasă terapeutică prin intermediul acestui prim tratament cu anticorpi monoclonali pentru uz veterinar. Este o inovație foarte impresionantă, care aduce o îmbunătățire notabilă sănătății și calității vieții câinilor și aduce fericire pentru familiile lor."

"Dermatita atopică este o boală foarte frecventă la câini, cu un impact semnificativ asupra calității vieții animalelor, generând de multe ori frustrare pentru proprietari", a spus dr. Chiara Noli, medic veterinar și specialist în parazitologie și dermatologie veterinară la Milano, Italia. "Cytopoint oferă o soluție sigură și de durată pentru câini și proprietarii acestora".

 

Despre Cytopoint

Cytopoint este o soluție injectabilă sterilă, gata de utilizare care conține un anticorp monoclonal (mAb) lokivetmab. Este special conceput pentru a viza și a neutraliza cIL-31, o citokină cheie (proteină importantă în comunicarea intercelulară) implicată în declanșarea pruritului asociat dermatitei atopice canine. Modul de acțiune este imitarea activității anticorpilor naturali pentru a se lega și neutraliza selectiv IL-31, permițând astfel întreruperea ciclului de prurit la câinii atopici.

Cytopoint începe să funcționeze în decurs de opt ore și o singură injecție la doza de pe etichetă  poate asigura eliminarea pentru până la o lună a semnelor clinice ale dermatitei atopice canine, permițând pielii deteriorate șansa de a se vindeca. În studiile clinice transmise Agenției Europene pentru Medicamente, tratamentul cu Cytopoint la o doză minimă de 1 mg/kg a avut un beneficiu clar în reducerea pruritului (mâncărimii) și a arătat un efect benefic asupra reducerii severității bolii, evaluată prin urmărirea leziunilor cutanate.

Este sigur pentru câinii de orice vârstă, chiar și cei care suferă și de alte boli, și poate fi utilizat concomitent cu multe medicamente comune, inclusiv vaccinuri. Mai mult, datorită preciziei și specificității cu care acționează pentru a viza și a neutraliza cIL-31, s-a demonstrat că nu interferează cu răspunsul imun, ceea ce înseamnă că nu provoacă imunosupresie sau stimularea neintenționată a imunității.

Cytopoint funcționează precum anticorpii naturali și este eliminat în același mod, prin căile normale de degradare a proteinei, cu implicarea minimă a ficatului sau a rinichilor.

 

Informații privind administrarea Cytopoint

Doza minimă recomandată pentru tratamentul eficace al manifestărilor clinice ale dermatitei atopice la câini este de 1 mg / kg, care poate fi repetată lunar. Cytopoint este disponibil în flacoane cu doză unică care conțin 10, 20, 30 sau 40 mg / kg de lokivetmab.

 

Despre dermatita atopică

Pruritul este printre cele mai frecvente plângeri ale proprietarilor de animale de companie, care afectează aproximativ unul din șase câini ai căror proprietari caută ajutor de la medicul veterinar1 . Există o serie de factori care pot declanșa o reacție de mâncărime, cum ar fi infecții, alergii și paraziți - și aproximativ 15-20% dintre toți câinii cu prurit vor fi diagnosticați cu dermatită atopică.

Cytopoint este disponibil pentru specialiștii dermatologi veterinari și pentru medicii veterinari din țările UE. Acesta aduce terapia cu anticorpi monoclonali (mAb) - o zonă cu creștere rapidă în medicina umană - pentru prima dată la medicii veterinari pentru a fi utilizată în tratamentul dermatitei atopice la pacienții canini.

1  Datele de pe dosar, IL-31 Localizarea Cercetării. IPSOS 2014. IL-31 Cercetarea de prețuri. SKP. 2015, Zoetis LLC.

 

 

Logo

 

 

Despre Zoetis

Zoetis(zō-EH-tis) este cea mai mare companie din domeniul sănătăţii animalelor, dedicată susţinerii clienţilor săi şi afacerilor acestora. Cu o istorie de mai mult de 65 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor, Zoetis descoperă, dezvoltă, produce şi comercializează vaccinuri și medicamente de uz veterinar, completate de produse de diagnostic, teste genetice, bio-dispozitive și o serie de alte servicii, concentrându-se atât asupra animalelor de fermă, cât şi asupra animalelor de companie.

Produsele sale vin în sprijinul medicilor veterinari, al fermierilor şi al celor care cresc şi îngrijesc animale de fermă şi de companie în mai mult de 100 de țări.

În 2018, compania a obţinut venituri anuale de 5,8 miliarde de dolari. Având aproximativ 10.000 de angajaţi în întreaga lume, Zoetis este prezentă pe plan local în peste 100 de ţări, având 25 de unităţi de producţie.

Pentru mai multe informaţii privind compania, vizitaţi www.zoetis.com.

 

BIOGRAFII

 

AVIZ

Declarații anticipative: Acest comunicat de presă conține declarații anticipative care reflectă perspectivele actuale ale Zoetis în ceea ce privește planurile de afaceri sau perspectivele, performanța operațională sau financiară viitoare, așteptările privind produsele și alte evenimente viitoare. Aceste declarații nu reprezintă garanții pentru performanțe sau acțiuni viitoare. Declarațiile anticipative sunt supuse unor riscuri și incertitudini. Dacă unul sau mai multe dintre aceste riscuri sau incertitudini se materializează sau dacă ipotezele fundamentale ale conducerii se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele prevăzute de o declarație prospectivă. Declarațiile anticipative vorbesc doar de data la care au fost făcute. Zoetis declină în mod expres orice obligație de a actualiza sau revizui orice declarație de perspectivă, fie că este vorba de informații noi, evenimente viitoare sau de altă natură. O altă listă și descriere a riscurilor, incertitudinilor și a altor aspecte pot fi găsite în Raportul nostru anual în formularul 10-K pentru anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2016, inclusiv în secțiunile din acesta, cu titlul "Declarații și factori care pot influența evoluția Rezultatele viitoare "și" Punctul 1A. Factori de risc ", în Rapoartele noastre trimestriale în formularul 10-Q și în Rapoartele curente în formularul 8-K. Aceste depuneri și depuneri ulterioare sunt disponibile online la www.sec.gov, www.zoetis.com sau printr-o cerere la Zoetis.

SHARE

Meniu