VETS Congress 2024

ALTIUS 19.05.2023

Am încheiat cu succes cea de-a 2-a ediție VETS, eveniment organizat de ALTIUS, împreună cu SRDV, ISFM & SRMF, RoVECCS și SROV. Cei 500 de medici veterinari prezenți au primit informații de ultimă oră, cu aplicabilitate în mai multe domenii ale medicinei veterinare: dermatologie, medicină felină, medicină de urgență și oncologie. Au fost 2 zile de congres pline, cu prezentări interactive, urmate de sesiuni VIP în care au fost detaliate subiecte specifice, precum și o petrecere de tip cocktail cu muzică live.

 

Anul acesta au fost alături de noi lectori consacrați, medici specialiști și diplomați ai colegiilor renumite care au susținut prezentări din mai multe ramuri ale medicinei veterinare.

 

În 5 mai am început cu Conferința de Medicină Felină, în care Nathalie Dowgray, Președintele Societății Internaționale de Medicină Felină, PG Dip.IAWEL și Samantha Taylor, Dipl.ECVIM-CA au abordat subiecte precum îmbătrânirea la feline, medicina în adăpostul de feline, dar și despre cum să gestionezi Peritonita Infecțioasă Felină. Conferința de Dermatologie s-a desfășurat simultan, iar DVM Ana Boncea, Dipl. ECVD, Președinte SRDV și DVM Rareș Căpitan, Dipl. ECVD au discutat despre cele mai întâlnite boli dermatologice la Ciobănescul german și la Akita, precum și despre utilizarea corectă a corticosteroiziilor. Ziua s-a încheiat cu DVM Radek Kaspar care a prezentat arta managementului unei clinici veterinare.

 

Pe 6 mai am revenit cu forțe proaspete pentru înca 2 conferințe: Conferința de Urgențe și Conferința de Oncologie. Andrew Linklater DVM, Dipl.ACVECC ne-a împărtășit din cunoștiințele sale despre urgențele hematologice și cum poți gestiona pacientul critic, iar Sue Ettinger DVM, Dipl. ACVIM , cunoscută și sub numele de Dr. Sue Cancer Vet a explicat care este ABC-ul oncologic pentru orice cabinet veterinar, dar și care este managementul corect al tumorilor mastocitare și al limfoamelor. La final, DMV Radek Kaspar a susținut o prezentare intitulată ”O clinică de succes? Comunicarea decide” . 

 

Deja devenit tradiție, proiectul VETS Congress, eveniment la standarde internaționale, organizat de ALTIUS, revine în 10-11 mai 2024 cu noi subiecte de interes pentru medicina veterinară.

SHARE

Meniu