Programul VETS Grants

ALTIUS 18.05.2023

La nivel mondial, medicina veterinară se află într-o continuă evoluție și specializare pe diferite ramuri, de aceea, avem nevoie de un număr cât mai mare de medici veterinari specialiști.

Înca din anul 2020, ALTIUS  a lansat programul de burse private VETS Grants prin care susține medicii veterinari care își doresc să devină specialiști europeni prin urmarea unui rezidențiat în cadrul EBVS (European Board of Veterinary Specialization). Aceștia pot alege oricare dintre cele 27 de domenii de interes.

Deoarece drumul spre a deveni diplomat european nu este unul ușor, în ultimii 4 ani ALTIUS a oferit burse în valoare totală de 20.000 euro către 4 câstigatori pentru a îi susține pe parcursul evoluției profesionale.

Câstigătorii celei de-a 4-a ediții VETS Grants sunt:

  • Ana Ionescu - Ana a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară Cluj Napoca în anul 2018. A lucrat în diverse clinici veterinare din România, dar si din UK, urmând  apoi programe de internship în cadrul Southfields Veterinary Specialists, Basildon, Anglia. În prezent, Ana urmează o specializare în oncologie, fiind înscrisă în cadrul unui program de rezidențiat la The Royal (Dick) School of Veterinary Studies din Edinburgh, Scoția. Este pasionată de toate aspectele care țin de oncologia veterinară și își dorește ca pe viitor să ajute la îmbunătățirea și dezvoltarea acestei ramuri în România.

  • Elisa Samuel - Elisa este absolventă a Facultății de Medicină Veterinară București, promoția 2005. A lucrat apoi ca medic veterinar în clinica Blue Point Vet, iar după un externship în anul 2018 la Universitatea din Thessaly, Facultatea de Științe Veterinare din Grecia drumul către o specializare a devenit mai clar. În anul 2021, a înființat alături de alți medici veterinari, proiectul Artvetderm, un cabinet dedicat dermatologiei veterinare de specialitate. În prezent, Elisa este rezidentă a Colegiului European de Dermatologie Veterinară (ECVD) sub îndrumarea mentorului său Prof. Dipl. DVM, PhD, Dip. ECVD Manolis Saridomichelakis.  Își dorește să devină medic specialist, Diplomat European în Dermatologie Veterinară și să împărtașească  cunoștiințele acumulate cu noile generații de colegi. 

  • Tiberiu Constantin - Este Șef de Lucrări la disciplina de Reproducere, Obstetrică și Tulburări de reproducere în cadrul Facultății de Medicină Veterinară din București. Din anul 2018 este medic rezident al Colegiului European de Reproducere a Animalelor (ECAR) sub îndrumarea Prof. Riccardo Zelli, la Universitatea din Perugia, Italia. Tiberiu încearcă să își ajute colegii, dar și studenții prin organizarea de prezentări și workshop-uri  cu scopul de a transmite din cunoștiințele sale tuturor și de a uniformiza informația, susținând dezvoltarea continuă a acestui domeniu. 

  • Cecilia Danciu -Imediat după absolvirea facultății, Cecilia a participat lamai multe programe de internship, atât în România, cât și UK, în domenii precum medicina de urgență, chirurgia animalelor mici și neurologia si neruochirurgia animalelor de companie. Cu cel din urmă a continuat până în prezent cu un program de rezidențiat, în cadrul Royal Veterinary College, care are inclus și un program de masterat. Participă activ la simpozioane și prezentări, precum și la conferințe de specialitate, în calitate de membru al Societății Europene de Neurologie Veterinară. 

Programul VETS Grants are în vedere acordarea anuală a burselor private medicilor veterinari care doresc să devină diplomați europeni. Obiectivul principal al prgramului este creșterea nivelului medicinei veterinare din România prin formarea de specialiști europeni. 

Pentru mai multe detalii despre înscriere si criteriile de selecție, accesați https://grants.vets.ro/ .

SHARE

Meniu