ALTIUS își continuă strategia de dezvoltare prin achiziția Petmart

16.11.2022

Doi dintre cei mai importanți jucători din piața produselor pentru animale și-au unit forțele pentru a dezvolta noi sinergii în cadrul unui proiect care va aduce beneficii importante pentru lumea veterinară și proprietarii animalelor de companie. 

Compania ALTIUS, lider în piața de furnizare și distribuție a produselor de hrană și medicamentelor veterinare a preluat controlul Petmart Online SRL, la rândul său lider pe segmentul distribuitorilor online de produse pentru animale.

Acționarii Petmart au cedat un pachet majoritar, de 60% din capital, dar vor rămâne în managementul retailer-ului online, urmând ca infuzia de capital să fie utilizată pentru lărgirea bazei de clienți și dezvoltarea unor noi servicii și produse.

“În ultimii ani am constatat dezvoltarea pieței online și în sectorul animalelor de companie, iar noi am văzut o oportunitate de a ne consolida rolul de avangardă în această piață. Din poziția noastră, continuăm parteneriatul început cu mulți ani în urmă cu medicii veterinari pentru creșterea valorii afacerii lor și a competitivității medicinei veterinare din România, în scopul oferirii de servicii moderne și de înaltă calitate proprietarilor de animale”, a declarat Marius Diaconu, proprietarul ALTIUS.

ALTIUS s-a impus pe piața românească ca promotor al calității produselor și soluțiilor pentru sănătatea animalelor și un partener consecvent pentru creșterea profesionalismului în medicina veterinară.

Suntem onorați și totodată fericiți că am făcut pasul să ne alăturăm proiectului de dezvoltare cu anvergură regională demarat de cel mai puternic și mai serios partener din piață. Cred că alături de ALTIUS vom putea îmbunătăți semnificativ serviciile, în special pe partea de customer care”, a declarat Răzvan Condrut, directorul general Petmart.

Magazinul online are distribuție națională și oferă o gamă foarte largă de produse. Pe lângă clasicele articole pentru câini și pisici, Petmart.ro comercializează hrană și accesorii pentru păsări, reptile, pești și rozătoare, precum și dezinfectanți specifici.

De asemenea, platforma online are o secțiune dedicată animalelor de fermă, cu ofertă bogată destinată crescătorilor de cai, dar și micilor ferme de bovine, ovine și suine.

“Am găsit un business solid pe care vom putea dezvolta și mulțumesc pe această cale consultantului nostru BICF-IMAP, care ne-a asistat de-a lungul întregului proces, și am reusit, astfel, să finalizăm o primă tranzacție, proiect de succes pentru ambele companii”, a adăugat Marius Diaconu.

ALTIUS oferă soluții veterinare premium, atât pe segementul marilor producători zootehnici, cât și în zona animalelor de companie, de la cabinete și clinici, la farmacii. 

În cei 23 de ani de activitate, compania a format parteneriate cu cei mai importanți producători de la nivel mondial, fiind unul dintre principalii promotori ai creșterii calității medicinei veterinare. ALTIUS a promovat permanent cele mai noi tehnici si tehnologii, susținând activ pregătirea medicilor prin conferințe, seminarii și cursuri. 

Compania oferă anual burse pentru medicii veterinari din România care doresc să obțină certificarea de Diplomat European, cea mai înaltă specializare la nivel continental.

Afacerile ALTIUS au crescut constant, iar anul trecut vânzările au adus venituri totale de 142 de milioane lei și un profit de aproape 45 de milioane lei.

Prezentă pe piața românească de aproape 15 ani, platforma online Petmart.ro a devenit treptat o alegere permanentă în rândul proprietarilor de animale din România, o companie care recomandă și comercializează doar produse de la brandurile premium pentru o creștere sănătoasă, echilibrată și fericită. 

SHARE

Meniu