Virbac deschide o nouă perspectivă în tratamentul tumorilor de piele la câini

Altius 4.09.2020

Prin parteneriatul cu QBiotics, Virbac pune la dispoziția medicilor veterinari din Europa o soluție injectabilă avansată pentru tratarea mastocitomului la câini. Cu STELFONTA, grupul Virbac demonstrează încă o dată angajamentul și capacitatea de a oferi soluții inovatoare pentru avansarea medicinei veterinare.

Tumorile mastocitare (MCT) sunt cea mai frecventă formă de cancer de piele la câini (16-21% din tumorile cutanate1) și de cele mai multe ori apar sub forma unui nodul pe suprafața pielii sau în țesutul conjunctiv subcutanat. Există tratamente precum chirurgia sau chimioterapia, dar acestea nu sunt întotdeauna posibile sau adecvate pacientului. Aceste tratamente și intervenții de multe ori implică anestezie sau utilizarea repetată a medicamentelor, reprezentând un motiv de îngrijorare pentru proprietar sau chiar să fie contraindicate pentru animal.

STELFONTAⓇ, o soluție inovatoare în tratamentul tumorilor mastocitelor canine

STELFONTA este o nouă opțiune prin care medicii veterinari care își pot completa tratamentele orale și chirurgicale deja disponibile. Mai precis, această soluție injectabilă revoluționară oferă un răspuns suplimentar în tratarea tumorilor nerezecabile, precum cele situate la extremitățile membrelor sau în regiunea articulațiilor. Dezvoltat de QBiotics, STELFONTA2 conține tigilanol tiglate, un ester de forbol extras din sămânța unui arbust descoperit în pădurea tropicală din North Queensland, Australia: Fontainea picrosperma. Este un tratament antitumoral specific care nu implică terapie pe termen lung cu medicamente sau anestezie generală. Un singur tratament este suficient pentru a distruge tumora complet, de obicei la 75% din cazurile observate, asigurând astfel menținerea calității vieții atât pentru animal cât și pentru proprietar.

„Acest tratament inovator și simplu oferă o rată ridicată în ceea ce privește eliminarea tumorii, vindecarea rapidă și asigură revenirea într-un timp scurt la o viață calitativă a animalului. În urma cazurilor studiate, tumora a fost distrusă în șapte zile, cu vindecare completă în mai mult de 95% din cazuri și fără efecte adverse semnificative asupra câinelui”, spune dr. Christelle Navarro, Director Global de Marketing și Medicină la Virbac.

Un ecosistem inovator activ

Inovația Virbac este ghidată de satisfacerea nevoilor actuale sau emergente ale medicilor veterinari, fermierilor și proprietarilor de animale (îmbunătățirea diagnosticului și tratamentul bolilor animalelor, facilitarea practicii veterinare). Pe lângă inovațiile obținute la nivel mondial de către echipele de cercetare și dezvoltare, Virbac dezvoltă în mod regulat parteneriate externe cu universități, laboratoare de cercetare publice și private și companii de biotehnologie. Datorită alianțelor cu alte companii, Virbac urmărește o politică activă de dezvoltare tehnologică și de afaceri asigurând astfel o sursă de proiecte inovatoare pentru cercetare și dezvoltare. Colaborarea dintre Virbac și Qbiotics pentru ca STELFONTA  să devină disponibil medicilor veterinari este un exemplu remarcabil.

”Prin colaborarea pentru STELFONTA, Virbac si QBiotics își exprimă dorința de a lucra împreună pentru sănătatea și calitatea vieții animalelor de companie”, afirmă dr. Victoria Gordon, CEO of QBiotics.

Concentrându-se pe sănătatea animalelor încă de la început

Virbac oferă medicilor veterinari, fermierilor și proprietarilor de animale de companie din peste 100 de țări o gamă utilă de produse și servicii pentru diagnosticarea, prevenirea și tratarea majorității bolilor animalelor, îmbunătățind în același timp calitatea vieții lor. Cu aceste soluții inovatoare care acoperă peste 50 de specii, Virbac contribuie zi de zi la modelarea viitorului sănătății animalelor.

Un angajament puternic de a avansa medicina veterinară

Obiectivul Virbac este de a împărtăși cele mai recente date științifice privind MCT-urile canine și de a avansa medicina veterinară. În acest context, compania a organizat primul Summit Oncologic Virbac în data de 24 aprilie 2020. Acest eveniment a reunit aproape 250 de medici veterinari din întreaga lume pentru un program științific personalizat, dezvoltat cu sprijinul experților internaționali în oncologie veterinară.

În continuare, Virbac organizeaza în 8 și 9 septembrie 2 webinarii cu tema "Seeing Is Believing", alături de Owen Davies MA VetMBMVetMed MANZCVS(SAM) DACVIM(Oncology) RCVS & American Specialist in Veterinary Oncology și Pamela D. Jones DVM, Diplomate American College of Veterinary Internal Medicine (Oncology), Diplomate American College of Veterinary Radiology (Radiation Oncology).


[1] Bostock DE. Neoplasms of the skin and subcutaneous tissues in dogs and cats. Br Vet.J 1986; 142: 1-19. Dobson JM, Samuel S, Milstein H, et al. Canine neoplasia in the UK: estimates of incidence rates from a population of insured dogs. J Small Anim Pract 2002;43:240–246.

[2] StelfontaⓇ is a registered trademark of QBiotics

SHARE

Meniu