VETS GRANTS

Altius 14.05.2020
Dezvoltarea profesională continuă a medicilor veterinari din România a fost, este și va fi întotdeauna un obiectiv important pentru compania Altius.

Medicina veterinară la nivel mondial se află într-o evoluție dinamică exponențială și foarte ușor putem să observăm că, odată cu trecerea anilor, vom avea nevoie de un număr din ce în ce mai mare de medici veterinari specialiști.

Medicii veterinari diplomați ai diferitelor colegii de specialitate din Europa și SUA sunt considerați a fi elita profesională a medicinii veterinare aplicate. Experiența lor, dobândită de-a lungul anilor, care presupune o muncă continuă în domeniul științei, cercetării și practicii veterinare, tot timpul se transmite mai departe medicilor veterinari generaliști, asigurând astfel eficientizarea la maximum a serviciilor veterinare oferite pentru pacient. 

Drumul spre a deveni medic veterinar diplomat nu este ușor! Presupune devotament, cunoștințe profesionale impecabile, multe ore de învățat și talent privind punerea în practică a cunștințelor asimilate. Rezumând la trei cuvinte: muncă, muncă și iar muncă; O muncă, care trebuie să asigure și cheltuielile financiare de-a lungul anilor de rezidențiat.         
                                       
Avem un număr mare de medici veterinari foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional în Romania și cu care ne-am mândri dacă ar deveni diplomați ai scolii europene. În acest scop, Altius a lansat programul VETS GRANTS, în urma căruia 3 medici veterinari români vor primi în 2020, din partea Altius, un sprijin financiar în valoare de peste 6,500/euro fiecare, pentru a-și putea continua formarea ca specialiști. Programul va continua și în anii următori.

Câștigătorii primei editii VETS GRANTS sunt:

  • Sînziana Rădulescu
Sînziana a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară București în anul 2011 și, în același an, a înființat prima bancă de sânge pentru animale de companie în România. A lucrat apoi în diverse clinici veterinare ca medic de urgențe în România dar și în UK, urmând apoi un internship la RVC și un al doilea internship specializat la Universitatea din Edinburgh. Sînziana urmează momentan o specializare în domeniul urgențe și terapie intensivă la Royal Veterinary College în Londra. Este interesată de toate aspectele ce țin de urgențe și terapie intensivă, dar este pasionată în mod deosebit de tulburări de coagulare, gaze sanguine și electroliți și analgezia pacienților critici.  • Constantin Cerbu 
Constantin Cerbu este asistent universitar Dr. în cadrul disciplinei de Boli infecțioase a Facultății de Medicină Veterinară (FMV) Cluj-Napoca. Acesta a absolvit cursurile FMV Cluj-Napoca în anul 2014, ulterior alegând să urmeze doctoratul în cadrul aceleiași instituții, finalizând cu succes teza de doctorat în anul 2018. În ultimii ani acesta a efectuat multiple stagii de pregătire în Europa și SUA, a coordonat 2 proiecte naționale de cercetare și a fost membru în colectivul mai multor proiecte de cercetare naționale și internaționale. În prezent acesta este bursier postdoctorand în cadrul unui proiect coordonat de UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și rezident al Colegiului European de Sănătate Publică Veterinară (European College of Veterinary Public Health) cu specializare în Medicina populației (Population Medicine), în cadrul The Royal (Dick) School of Veterinary Studies, Edinburgh, Scoția. Constantin este autorul mai multor publicații științifice în domeniu, al unui tratat de boli infecțioase și a 3 cereri de brevet de invenție, fiind de asemenea câștigătorul mai multor premii internaționale.  • Georgiana Deak
 Georgiana Deak a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca în 2015. Și-a continuat studiile printr-un doctorat în domeniul    parazitologie la aceeași Universitate. În prezent, se apropie de susținerea tezei de doctorat cu tema ”Nematozi pulmonari și cardiovasculari ai carnivorelor domestice și sălbatice” și este rezidentă în primul an al Colegiului European de Parazitologie Veterinară (EVPC) sub coordonarea Profesorului Eduardo Berriatua de la Universitatea de Medicină Veterinară din Murcia.Programul VETS GRANTS are în vedere acordarea unor burse private medicilor veterinari care doresc să devină diplomați europeni. Obiectivul principal al programului este ridicarea nivelului medicinei veterinare din Romania prin formarea de specialiști europeni. În anul 2020 au fost selectați 3 candidați.

Înscrierile au avut loc în perioada 01.02-13.04 pe baza unor criterii publicate pe https://grants.vets.ro/.

SHARE

Meniu