Cytopoint VAC 20MG/MLX1ML VLX1

Categorie

Antipruritice

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Lokivetmab

Descriere

Substante active: Lokivetmab

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul pruritului asociat dermatitei alergice la caini.
Tratamentul manifestarilor clinice ale dermatitei atopice la caini

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.
Nu se utilizeaza la cainii cu greutate corporala mai mica de 3 kg.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 1 flacon monodoza de 1 ml

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Se administreaza intregul continut (1 ml) din flacon. Doza conform schemei de dozare de mai jos:

Greutatea corporala (kg) a cainelui Cytopoint 10mg Cytopoint 20mg Cytopoint 30mg Cytopoint 40mg
3 - 10 kg 1      
10 - 20 kg   1    
20 - 30 kg     1  
30 - 40 kg       1

Pentru cainii de peste 40 kg, continutul a mai mult de un flacon este necesar pentru administrarea unei singure doze. In aceste cazuri, se retrage continutul corespunzator din fiecare flacon necesar, in aceeasi seringa. Pentru a permite amestecarea solutiei, se rastoarna usor seringa de trei sau de patru ori inainte de administrare.

Dozare si schema de tratament: Doza minima recomandata este de 1 mg/kg greutate corporala, o data pe luna. Necesitatea de repetare a tratamentului sau un tratament pe termen mai lung la cainii cu dermatita alergica trebuie sa se bazeze pe nevoile fiecarui pacient, inclusiv pe o evaluare a capacitatii de a evita/elimina stimulul alergenic realizata de catre medicul veterinar responsabil (vezi si sectiunea 4.5).

Specificatii:

Lokivetmab poate determina producerea de anticorpi anti-medicament tranzitorii sau persistenti. Inducerea unor astfel de anticorpi este mai putin frecventa si poate fi fara nici un efect (anticorpi antimedicament tranzitorii) sau poate avea ca rezultat o scadere considerabila a eficacitatii (anticorpi antimedicament persistenti) la animalele care au raspuns anterior la tratament.

Reactii adverse:

In cazuri rare din rapoarte spontane, au fost raportate reactii de hipersensibilitate (anafilaxie, edem facial, urticarie). In astfel de cazuri, trebuie administrat imediat un tratament adecvat.

Varsaturi si/sau diaree au fost, raportate in cazuri rare din rapoarte spontane si pot aparea in legatura cu reactiile de hipersensibilitate. Tratamentul trebuie administrat dupa cum este necesar.

Semnele neurologice (atac de apoplexie, convulsii sau ataxii) au fost rareori observate in rapoartele spontane dupa administrarea produsului medicinal veterinar.

Tulburarile la nivelul locului de administrare (durere la locul injectarii, tumefactie la locul injectarii) au fost raportate foarte rar in rapoartele spontane.

Semnele clinice ale afectiunilor imuno-mediate, cum ar fi anemia hemolitica sau trombocitopenia, au fost raportate foarte rar in rapoartele spontane.

Precautii:

Evitarea sau eliminarea alergenului este un aspect important in tratamentul cu succes al dermatitei alergice. Cand tratati pruritul asociat dermatitei alergice cu lokivetmab, investigati si tratati orice etiologie de fond (de exemplu, dermatita alergica la purici, dermatita de contact, hipersensibilitate alimentara); acest produs nu este destinat sa fie utilizat ca terapie de intretinere pe termen lung, daca alergenul/alergenii cauzatori pot fi evitati sau eliminati cu succes. In plus, in cazurile de dermatita alergica si dermatita atopica, este recomandat sa fie investigati si sa se trateze factorii de risc, cum ar fi infectii/infestari bacteriene, fungice sau parazitare (de exemplu purici si acarienii raiei).
Se recomanda monitorizarea cainilor pentru infectii bacteriene asociate cu dermatita atopica, in special in timpul primelor saptamani de tratament.
In cazul in care nu se observa nici un raspuns sau raspunsul este limitat in termen de o luna dupa administrarea initiala, o imbunatatire a raspunsului poate fi observata dupa administrarea unei a doua doze o luna mai tarziu. Cu toate acestea, in cazul in care animalul nu prezinta un raspuns mai bun dupa o a doua doza, medicul veterinar ar trebui sa ia in considerare tratamente alternative.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie:
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Prin urmare, nu este recomandata utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau la animalele de reproductie.

Depozitare: A nu se congela, A se pastra in ambalajul original, A se pastra la frigider (2°C – 8°C), A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
PD12

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Lokivetmab
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/cytopoint-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu