Cortavance spray 76ml

Categorie

Antipruritice

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Hidrocortizon aceponat

Descriere

Substante active: Hidrocortizon aceponat

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul simptomatic al dermatozelor inflamatorii si pruriginoase la caini.
Pentru ameliorarea semnelor clinice asociate cu dermatita atopica la caini.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de ulceratii cutanate.
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu un flacon PET de 76 ml

Cale administrare: Cutanat

Doza recomandata:

Inainte de administrare, se insurubeaza pompa spray-ului pe flacon.
Produsul medicinal veterinar se aplica activand pompa spray-ului, pastrand o distanta de aproximativ 10 cm de zona care urmeaza sa fie tratata.
Dozajul zilnic recomandat este de 1,52 ug de hidrocortizon aceponat/cm2 de piele afectata pe zi. Acest dozaj se poate obtine prin aplicarea a doua activari ale pompei de spray pe suprafata care urmeaza sa fie tratata, echivalenta cu suprafata unui patrat cu latura de 10 cm x 10 cm.
- Pentru tratamentul dermatozelor inflamatorii sau pruriginoase, repetati tratamentul zilnic, timp de 7 zile consecutive. In conditiile in care este necesar tratament de lunga durata, medicul veterinar responsabil trebuie sa tina cont de evaluarea risc-beneficiu pentru administrarea produsului medicinal veterinar. In cazul in care nu apar semne de insanatosire in timp de 7 zile, tratamentul trebuie re-evaluat de medicul veterinar.
- Pentru ameliorarea semnelor clinice asociate cu dermatita atopica, repetati tratamentul zilnic, timp de cel putin 14 pana la 28 zile consecutive. Trebuie facut un control intermediar de catre medicul veterinar in ziua 14, pentru a decide daca este necesara continuarea tratamentului. Cainele trebuie re-evaluat regulat cu privire la supresia HPA sau atrofia cutanata, ambele fiind posibil asimptomatice. In conditiile in care este necesar tratament de lunga durata, medicul veterinar responsabil trebuie sa tina cont de evaluarea risc-beneficiu pentru administrarea produsului medicinal veterinar. Aceasta trebuie facuta dupa re-evaluarea diagnosticului si trebuie luat in considerare, de asemenea, un plan de tratament multi-modal pentru fiecare animal in parte.
Sub forma de spray volatil, acest produs medicinal veterinar nu necesita masare.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, pot sa apara reactii locale trecatoare la locul aplicarii (eritem si/sau prurit).

Precautii:

Semnele clinice ale dermatitei atopice, cum ar fi pruritul si inflamatia pielii, nu sunt specifice pentru aceasta boala si, prin urmare, alte cauze ale dermatitei, cum ar fi infestarile ectoparazitare si infectiile care cauzeaza semne dermatologice, ar trebui excluse inainte de inceperea tratamentului si ar trebui investigate cauzele care stau la baza acestora.
In caz de afectiune microbiana concomitenta sau infestatie cu paraziti, cainele trebuie sa primeasca un tratament corespunzator pentru o astfel de conditie.
In absenta informatiilor specifice, folosirea la animalele care sufera de sindromul Cushing se va baza
pe evaluarea balantei risc-beneficiu.
Deoarece este cunoscut faptul ca glucocorticosteroizii incetinesc cresterea, folosirea la animalele tinere (sub 7 luni) se va baza pe evaluarea balantei risc-beneficiu si evaluarile clinice regulate. Suprafata totala tratata nu trebuie sa depaseasca o suprafata de aproximativ 1/3 din suprafata cainelui, care corespunde, de exemplu, tratamentului a doua flancuri de la coloana vertebrala la lanturile mamare, inclusiv umerii si coapsele. A se vedea si sectiunea 4.10. Altfel, a se folosi numai conform evaluarii balantei risc-beneficiu si supuneti cainele la evaluari clinice regulate, asa cum este descris mai departe la sectunea 4.9.
A se evita pulverizarea in ochii animalului.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat:
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita in timpul gestatiei si a lactatiei. Absorbtia sistemica a hidrocortizonului aceponat fiind in cantitati neglijabile este putin probabil sa apara efecte teratogene, fetotoxice, maternotoxice la dozajul recomandat pentru caini. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea risc-beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI1

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Hidrocortizon aceponat
Cale administrare
Cutanat
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/cortavance-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu