Apoquel chew 16MGX10BLSX2

Apoquel chew 16MGX10BLSX2

Categorie

Antipruritice

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Oclacitinib

Descriere

Substante active: Oclacitinib

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul pruritului asociat cu dermatita alergica la caini.
Tratamentul manifestarilor clinice ale dermatitei atopice la caini.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.
Nu se utilizeaza la caini cu varsta mai mica de 12 luni sau cu greutate corporala mai mica de 3 kg.
Nu se utilizeaza la caini cu semne de supresie imuna, cum ar fi hiperadrenocorticism sau cu semne de neoplazie maligna progresiva, intrucat substanta activa nu a fost evaluata in aceste cazuri.

Forma de prezentare:

Cutie cu 20 de comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza initiala recomandata este de 0,4 mg pana la 0,6 mg oclacitinib/kg greutate corporala, administrata oral, de 2 ori pe zi timp de cel mult 14 zile.
Pentru tratamentul de intretinere, aceeasi doza (0,4 mg pana la 0,6 mg oclacitinib/kg greutate corporala) trebuie administrata ulterior numai o data pe zi. Necesitatea terapiei de intretinere pe termen lung trebuie bazata pe o evaluare individuala a raportului beneficiu/risc.
Comprimatele Apoquel sunt masticabile, gustoase si gata de a fi consumate de majoritatea cainilor.
Aceste comprimate pot fi administrate cu sau fara hrana.
Tabelul de dozare din prospect indica numarul de comprimate necesare. Comprimatele se pot diviza de-a lungul liniei crestate.

Reactii adverse:

Reactiile adverse observate frecvent pana in ziua 16 din studiile pe teren sunt: diaree, varsaturi, anorexie, noi noduli cutanati sau subcutanati, letargie, polidipsie.

Dupa ziua 16, au fost observate urmatoarele reactii adverse:
- pioderme si noduli dermici nespecifici, foarte frecvent observate;
- otita, varsaturi, diaree, histiocitom, cistita, infectiile fungice cutanate, pododermatita, lipom, polidipsie, limfadenopatie, greata, cresterea apetitului si agresivitate, au fost observate frecvent.

Modificarile patologiei clinice legate de tratament s-au limitat la o crestere a valorilor medii ale colesterolului seric si o scadere a numarului mediu de leucocite, cu toate acestea, toate valorile medii au ramas in intervalul valorilor de referinta de laborator. Scaderea numarului mediu de leucocite observata la cainii tratati cu oclacitinib nu a fost progresiva si a afectat numarul tuturor celulelor albe sangvine (numarul neutrofilelor, eozinofilelor si monocitelor), cu exceptia numarului limfocitelor.
Niciuna din aceste schimbari ale patologiei clinice nu a fost considerata semnificativa din punct de vedere clinic.
Dezvoltarea de papiloame a fost observata la un numar de caini intr-un studiu de laborator.
Anemia si limfomul au fost raportate foarte rar in rapoarte spontane.
In ceea ce priveste susceptibilitatea la infectii si afectiuni neoplazice, vezi sectiunea 4.5.

Precautii:

Oclacitinib moduleaza sistemul imun si poate creste susceptibilitatea la infectii si exacerbarea afectiunilor neoplazice. Cainii carora li se administreaza comprimatele de Apoquel trebuie, prin urmare, monitorizati in privinta dezvoltarii infectiilor si a neoplaziei.
Cand se trateaza pruritul asociat dermatitei alergice cu oclacitinib, investigati si tratati orice cauze de fond (de exemplu, dermatita alergica la intepatura de purici, dermatita de contact, hipersensibilitatea alimentara). De asemenea, in caz de dermatita alergica sau dermatita atopica, este recomandat a se investiga si trata factorii de complicare, cum ar fi infectiile/infestatiile bacteriene, fungice sau parazitare (de exemplu, purici sau raie).
Considerand potentialul de efecte asupra anumitor parametri clinicopatologici (vezi sectiunea 4.6), se recomanda monitorizarea periodica a hemoleucogramei complete si biochimiei serice, atunci cand cainii sunt in tratament de lunga durata.
Comprimatele sunt aromate. Pentru a preveni ingerarea accidentala, depozitati comprimatele intr-un loc sigur, care nu este la indemana animalelor.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau la masculi de reproductie, prin urmare nu este recomandata utilizarea in timpul gestatiei, lactatiei sau la cainii destinati reproductiei.

Depozitare: A se depozita in ambalajul original pentru a se proteja de umiditate

Read moreShow less
Detalii ale produsului
PD36

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Oclacitinib
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/apoquel-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu