Pigfen OS 1l

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Fenbendazol

Descriere

Substante active: Fenbendazol

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Tratamentul porcilor infestati cu Ascaris suum (in stadiul de adult, intestinal si de migrare a larvelor)

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile cunoscute de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Flacon de1 litru

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Carne si organe: 4 zile

Doza recomandata:

Pentru utilizare in apa de baut.

Pentru a asigura administrarea dozei corecte, greutatea corporala trebuie determinata cat mai curand posibil.

Inainte de a le permite animalelor accesul la apa medicamentata, sistemul de alimentare cu apa ar trebui drenat, in masura in care este posibil si spalat cu apa medicamentata pentru a asigura o dozare exacta. Ar putea fi nevoie sa se repete aceasta procedura in toate zilele in care se administreaza tratamentul.

Doza este de 2,5 mg fenbendazol per kg greutate corporala pe zi (echivalentul a 0,0125 ml suspensie orala Pigfen per kg greutate corporala pe zi). Aceasta doza trebuie administrata in 2 zile consecutive. 
Calcularea dozei
Cantitatea zilnica necesara de produs se calculeaza tinand seama de greutatea corporala totala estimata (kg) a intregului grup de porci care urmeaza a fi tratati. Va rugam sa folositi urmatoarea formula: 
ml produs/zi = greutatea corporala totala estimata (kg) a porcilor care urmeaza a fi tratati X 0,0125 ml 
Pentru fiecare zi de tratament, apa medicamentata trebuie sa fie proaspat preparata. 

Urmati instructiunile descrise mai jos pentru a pregati apa medicamentata. Folositi un dispozitiv de masurare disponibil in comert suficient de precis. 

Pentru utilizare in bazinul de administrare
Adaugati cantitatea calculata de produs la cantitatea de apa de baut consumata de obicei de animale in decursul a 6 ore. Amestecati pana cand continutul din bazinul de administrare este vizibil omogen. Apa medicamentata are un aspect tulbure. Nu este necesar sa se amestece din nou in momentul administrarii. 
Pentru utilizare cu pompa de dozare
Adaugati cantitatea calculata de produs la apa nemedicamentata din recipientul de suspensie stoc al pompei de dozare. Cantitatea de apa nemedicamentata din recipientul de suspensie stoc trebuie calculata tinand seama de rata de injectare prestabilita a pompei de dozare si de cantitatea de apa de baut consumata de obicei de animale in decursul a 6 ore. Amestecati pana cand continutul din recipientul de suspensie stoc este vizibil omogen. Apa medicamentata are un aspect tulbure. 
Pe durata tratamentului, toate animalele trebuie sa aiba acces exclusiv si nerestrictionat la apa medicamentata. 
Pe durata tratamentului, dupa consumarea completa a apei medicamentate, animalele trebuie sa aiba acces la apa de baut nemedicamentata cat mai curand posibil. 
Asigurati-va ca este consumata intreaga cantitate de apa medicamentata oferita. 

Specificatii:

Ar trebui sa se acorde atentie evitarii urmatoarelor practici, deoarece sporesc riscul dezvoltarii rezistentei si ar putea duce, in cele din urma, la ineficacitatea tratamentului: 

Utilizarea prea frecventa si repetata a antihelminticelor din aceeasi clasa, pe o perioada lunga de timp. 
Dozarea insuficienta, care se poate datora subestimarii greutatii corporale, administrarii incorecte a produsului sau lipsei calibrarii dispozitivului de dozare (daca acesta exista). 

Cazurile clinice suspectate de rezistenta la antihelmintice ar trebui investigate in continuare folosind testari corespunzatoare (de ex. testul de reductie pe numarul oualor din materiile fecale). Atunci cand rezultatele testului/testelor sugereaza ferm o rezistenta la un anumit antihelmintic, ar trebui folosit un antihelmintic apartinand unei alte clase farmacologice si cu un mod diferit de actiune.

Precautii:

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Administrarea de fenbendazol (500 mg/kg) la scroafe intre ziua a 8-a si ziua a 33-a de gestatie nu a produs efecte fetale. Siguranta produsului nu a fost stabilita pe perioada lactatiei. Se utilizeaza in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: A se feri de inghet, A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A216

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Fenbendazol
Cale administrare
Oral

Meniu