Pigfen MP 20kg

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Fenbendazol

Descriere

Substante active: Fenbendazol

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Tratamentul porcilor infestati cu Ascaris suum (in stadiul de adult, intestinal si de migrare a larvelor) sensibili la fenbendazol.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile cunoscute de hipersensibilitate la substanta activa, la alti benzimidazoli sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Sac de 20 kg

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Carne si organe: 4 zile

Doza recomandata:

Utilizare în furaje:

Produsul este adecvat pentru tratamentul in masa al porcilor. Administrati intr-o rata de dozare de 5 mg fenbendazol per kg greutate corporala. 
Poate fi administrat la porci fie ca o doza unica de 5 mg/kg (in stadiile de migrare a larvelor, larve intestinale si adult) sau prin administrarea zilnica a unei doze de 0, 72 mg/kg pe durata a 7 zile (in stadiile de larve intestinale si adult) sau a unei doze de 0,36 mg/kg pe durata a 14 zile (in stadiile de larve intestinale si adult).

Pentru fiecare mod de administrare, utilizati formula aferenta, din prospect. 

Pentru a se evita dozarea insuficienta, toate calculele conform formulelor din prospect vizand incorporarea ar trebui sa tina cont de cel mai greu porc al grupului. 


Pentru incorporare in furaje uscate la moara de furaje autorizata. 
Un producator autorizat sa incorporeze produse medicinale veterinare sau premixuri continand astfel de produse, direct in orice concentratie, trebuie sa fie responsabil pentru amestecare cand incorporarea este mai mica de 2 kg per tona pentru furajul final. 
Pentru a asigura o distributie corespunzatoare a produsului in furajul final, se recomanda preamestecarea produsului intr-o proportie de 1: 10 cu ingredientele furajului inainte de combinarea in furajul final. 

Daca premixul este folosit pentru suplimentarea furajului granulat, temperatura de granulare nu ar trebui sa depaseasca 85 °C. 
Nu amestecati cu furaj lichid.
 

Specificatii:

Ar trebui sa se acorde atentie evitarii urmatoarelor practici, deoarece sporesc riscul dezvoltarii rezistentei si ar putea duce, in cele din urma, la ineficacitatea tratamentului: 

•    Utilizarea prea frecventa si repetata a antihelminticelor din aceeasi clasa, pe o perioada lunga de timp.
•    Dozarea insuficienta, care se poate datora subestimarii greutatii corporale, administrarii incorecte a produsului sau lipsei calibrarii dispozitivului de dozare (daca acesta exista).

Cazurile clinice suspectate de rezistenta la antihelmintice ar trebui investigate in continuare folosind testari corespunzatoare (de ex. testul de reductie pe numarul oualor din materiile fecale). Atunci cand rezultatele testului (testelor) sugereaza ferm rezistenta la un anumit antihelmintic, ar trebui folosit un antihelmintic apartinand unei alte clase farmacologice si cu un mod diferit de actiune. 

Precautii:

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Produsul poate fi administrat in siguranta animalelor gestante. 
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe perioada lactatiei. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A187

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Fenbendazol
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/pigfen_40_premix_160342.pdf
Prospect

Meniu