Milpro 2,5/25mg puppy 4tbl

Milpro 2,5/25mg puppy 4tbl

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Milbemicina, Praziquantel

Descriere

Substante active: Praziquantel, Milbemicina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul infestarilor mixte cu cestode (viermi plati) si nematode (viermi cilindrici) adulte din urmatoarele specii: 
CestodeDipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp.; 

NematodeAncylostoma caninum, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis, Thelazia callipaeda, Crenosoma vulpis (reducerea nivelului infestatiei), Angiostrongylus vasorum (reducerea nivelului infestatiei cu paraziti in stadiul de adult imatur L5 si adult).

Produsul poate fi utilizat de asemenea pentru profilaxia filariozei cardiace (Dirofilaria immitis), in cazul in care este indicat, concomitent, si un tratament impotriva cestodelor. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la caini cu varsta mai mica de 2 saptamani si/sau greutate mai mica de 0,5 kg. 
Nu se administreaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 4 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza minima recomandata: 0,5 mg de milbemicin oxime si 5 mg de praziquantel per kg in doza unica, pe cale orala. 
Produsul trebuie sa fie administrat impreuna cu o cantitate de hrana sau dupa ce animalul a fost hranit. 

Comprimatele au aroma de carne si sunt usor de administrat (de obicei, cainii la accepta voluntar, cu sau fara hrana). Comprimatele pot fi divizate in jumatati.
In functie de greutatea corporala a cainelui, doza obisnuita este dupa cum urmeaza: 

Greutate Comprimate
0,5 - 1 kg 1/2 comprimat
> 1 - 5 kg 1 comprimate
> 5 - 10 kg 2 comprimate

In cazurile in care se administreaza un tratament profilactic impotriva filariozei cardiace si, in acelsi timp, este necesara aplicarea unui tratament impotriva cestodelor, produsul poate inlocui produsul monovalent pentru profilaxia filariozei cardiace.

Pentru infestari cu Angiostrongylus vasorum, milbemicin oxime poate fi administrat de patru ori, la intervale saptamanale. 
In zone endemice, administrarea regulata a produsului la fiecare 4 saptamani va preveni angiostrongiloza prin reducerea numarului de adulti imaturi (L5) si infestarile patente, atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor. 
Pentru tratamentul infestatiei cu Thelazia callipaeda, milbemicin oxime trebuie administrat in 2 serii de tratament, la interval de 7 zile, atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor, produsul putand inlocui produsul monovalent care contine doar milbemicin oxime. 

Specificatii:

Pentru a avea un program eficient de control al infestarii trebuie luate in considerare informatiile epidemiologice locale si conditiile de viata ale cainilor, de aceea, este recomandat sa cereti sfatul unui profesionist. 
Dupa utilizarea repetata a antihelminticelor dintr-o clasa, poate sa apara rezistenta parazitilor la antihelminticele din acea clasa. 
Se recomanda tratamentul concomitent al tuturor animalelor din gospodarie. 
Cand este prezenta infectia cu D. caninum, trebuie luat in considerare tratamentul concomitent impotriva gazdelor intermediare, cum ar fi puricii si paduchii, pentru a preveni reinfestarea. 

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, dupa administrarea produsului medicinal veterinar au fost observate reactii de hipersensibilitate, semne sistemice (letargie), neurologice (tremor muscular,ataxie si convulsii) si/sau gastrointestinale (varsaturi, diaree, anorexie si salivatie). 

Precautii:

Studiile efectuate cu milbemicin oxime precizeaza faptul ca limita de siguranta in cazul unor caini din rasa Collie sau din alte rase asociate este mai mica decat la alte rase. La acesti caini, doza recomandata trebuie sa fie administrata sub observatie medicala stricta. 
Toleranta produsului la cateii tineri din aceste rase nu a fost investigata. 
Semnele clinice la cainii din rasa Collie sunt similare cu acelea observate in general la populatiile de caini cand se administreaza o supradoza (a se vedea sectiunea 4.10). 
Conform bunei practici veterinare, animalele trebuie cantarite pentru a asigura o dozare corecta. 
In timpul tratamentului, unii caini care prezinta un numar mare de microfilarii migratoare pot manifesta unele reactii de hipersensibilitate cum ar fi membrane sau mucoase palide, varsaturi, tremor muscular, respiratie dificila sau salivatie excesiva. Aceste reactii sunt asociate cu eliminarea de proteine din microfilariile moarte sau muribunde si nu reprezinta un efect toxic direct al produsului. Astfel, nu este recomandata utilizarea la caini care sufera de microfilaremie. 
In zonele cu risc ridicat de filarioza cardiaca sau in cazul in care un caine a calatorit in raza unei asemenea zone cu risc de filarioza cardiaca, inainte de utilizarea produsului se recomanda efectuarea unei consultatii veterinare pentru a exclude prezenta unei infestatii concurente cu Dirofilaria immitis. In cazul unui diagnostic pozitiv, este indicata aplicarea unei terapii impotriva parazitilor adulti inainte de a administra produsul. 
Nu au fost efectuate studii asupra unor caini sau indivizi cu debilitate fizica grava, a caror functie a rinichiului sau a ficatului este grav compromisa. Produsul nu este recomandat pentru aceste animale sau numai in conformitate cu evaluarea raportului risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil. 
lnfectia cu tenie la cainii mai mici de 4 saptamani este neobisnuita. Este posibil ca tratamentul animalelor cu varsta mai mica de 4 saptamani cu un produs combinat sa nu fie necesar. 
Comprimatele sunt aromate. Pentru a evita orice ingestie accidentala, comprimatele trebuie pastrate la loc sigur, ferite de accesul animalelor.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Iintr-un studiu s-a demonstrat ca aceasta combinatie de substante active a fost bine tolerata de catelele de reproductie, inclusiv in perioada de gestatie si lactatie. Deoarece un studiu specific cu acest produs nu a fost efectuat, pe durata gestatiei si lactatiei se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A250

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Milbemicina, Praziquantel
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/milpro_25_25_mg_modif_3.pdf
Prospect

Meniu