Milpro 16/40mg cat 4tbl

Milpro 16/40mg cat 4tbl

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Pisici

Substanta activa

Milbemicina, Praziquantel

Descriere

Substante active: Praziquantel, Milbemicina

Specii tinta: Pisici

Indicatii:

Tratamentul infestarilor mixte cu cestode imature si adulte (viermi plati) si nematode adulte (viermi cilindrici) din urmatoarele specii: 

CestodeEchinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp.;

Nematode: Ancylostoma tubaeforme, Toxocara cati;

Produsul poate fi utilizat de asemenea pentru prevenirea filariozei cardiace (Dirofilaria immitis), in cazul in care este indicat, concomitent, si un tratament impotriva cestodelor. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza pentru pisici cu greutate mai mica de 2 kg.

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 4 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Pentru asigurarea unei dozari corecte trebuie determinata cu acuratete greutatea corporala a animalelor ori de cate ori este posibil, pentru a evita subdozarea. 
Doza minima recomandata: 2 mg de milbemicin oxime si 1,5 mg de praziquantel per kg greutate corporala, in doza unica, pe cale orala. 
Produsul trebuie sa fie administrat impreuna cu o cantitate de hrana sau dupa ce animalul a fost hranit. Produsul este un comprimat de dimensiuni mici. 
Pentru o administrare mai usoara, produsul a fost acoperit cu o aroma de carne. 
Comprimatele pot fi divizate in jumatati. 
In functie de greutatea corporala a pisicii, doza obisnuita este dupa cum urmeaza: 

Greutate Comprimate
2 - 4 kg 1/2 comprimat
4 - 8 kg 1 comprimat
>8 - 12 kg 1 + 1/2 comprimate

Produsul poate fi introdus intr-un program pentru prevenirea filariozei cardiace in cazul in care este indicat in mod simultan si un tratament impotriva cestodelor. Produsul prezinta eficacitate timp de o luna in prevenirea filariozei cardiace. In tratamentul preventiv al filariozei cardiace este preferabila utilizarea unui produs monovalent. 

Specificatii:

Se recomanda tratamentul concomitent al tuturor animalelor din gospodarie. 
Pentru a avea un program eficient de control al infestarii trebuie luate in considerare informatiile epidemiologice locale si conditiile de viata ale pisicilor, de aceea, este recomandat sa cereti sfatul unui profesionist. 
Dupa utilizarea repetata a antihelminticelor dintr-o clasa, poate sa apara rezistenta parazitilor la antihelminticele din acea clasa. 
Cand este prezenta infectia cu D. caninum, trebuie luat in considerare tratamentul concomitent impotriva gazdelor intermediare, cum ar fi puricii si paduchii, pentru a preveni reinfestarea.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, mai ales la pisici tinere, au fost observate dupa administrarea produsului medicinal veterinar reactii de hipersensibilitate, semne sistemice (letargie), semne neurologice (ataxie si tremor muscular) si/sau semne gastrointestinale (voma si diaree). 

Precautii:

Nu au fost efectuate studii asupra unor pisici sau indivizi cu debilitate fizica grava, a caror functie a rinichiului sau a ficatului este grav compromisa. Produsul nu este recomandat pentru aceste animale sau numai in conformitate cu evaluarea raportului risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil. 
Studiile au aratat ca tratamentul cainilor cu un numar mare de microfilarii circulante poate sa conduca uneori la aparitia reactiilor de hipersensibilitate, cum ar fi mucoase palide, voma, tremurat, respiratie dificila sau salivatie excesiva. Aceste reactii sunt asociate cu eliberarea de proteine din microfilariile moarte sau aproape moarte si nu sunt un efect toxic al produsului. In absenta datelor despre pisici cu microfilaremie, utilizarea acestuia trebuie facuta in conformitate cu evaluarea beneficiu rise facuta de medicul veterinar. 
Comprimatele sunt aromate. Pentru a evita orice ingestie accidentala, comprimatele trebuie pastrate la loc sigur, ferite de accesul animalelor. 
In conformitate cu bunele practici veterinare, animalele trebuie cantarite pentru a asigura o dozare corecta. 
Asigurati-va ca pisicilor si pisicutelor care cantaresc intre 0,5 kg si < 2 kg Ii se administreaza comprimatele potrivite (4 mg milbemicin oxima/10 mg praziquantel) si doza potrivita (1/2 sau 1 comprimat) pentru intervalul de greutate corespunzator (1/2 comprimat pentru pisici care cantaresc 0,5 pana la 1 kg; 1 comprimat pentru pisicile care cantaresc > 1 pana la 2 kg). 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Intr-un studiu s-a demonstrat ca aceasta combinatie de substante active a fost bine tolerata de pisici de reproductie, inclusiv in perioada de gestatie si lactatie. Deoarece un studiu specific cu acest produs nu a fost efectuat, pe durata gestatiei Si lactatiei se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A251

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pisici
Substanta activa
Milbemicina, Praziquantel
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/milpro_16_40_mg_modif_3.pdf
Prospect

Meniu