Milbemax 2.5/25mg puppies/small dogs x 2tab

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Milbemicina, Praziquantel

Descriere

Substante active: Praziquantel, Milbemicina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

La caini in tratamentul infestarilor mixte cu cestode si nematode adulte din urmatoarele specii: 

Cestode: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp.;

- NematodeAncylostoma caninum, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis, Crenosoma vulpis (reducerea nivelului infestatiei), Angiostrongylus vasorum (reducerea nivelului infestatiei cu paraziti in stadiul de adult imatur L5 si adult); Thelazia callipaeda.

Produsul poate fi utilizat de asemenea pentru profilaxia filariozei cardiace (Dirofilaria immitis) si a bolii cauzate de Angiostrongylus vasorum (angiostrongiloza), in cazul in care este indicat, concomitent, si un tratament impotriva cestodelor. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la catei cu varsta mai mica de 2 saptamani si/sau cu greutate mai mica de 5 kg. 
Nu se administreaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Plic de carton cu 2 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza minima recomandata: 0,5 mg de milbemicin oxime si 5 mg de praziquantel per kg in doza unica, pe cale orala. 
Produsul trebuie sa fie administrat impreuna cu o cantitate de hrana sau dupa ce animalul a fost hranit. 
In functie de greutatea corporala a cainelui, doza obisnuita este dupa cum urmeaza: 

Greutate Comprimate
0,5 - 1 kg 1/2 comprimat
> 1 - 5 kg 1 comprimate
> 5 - 10 kg 2 comprimate

In cazurile in care se administreaza un tratament profilactic impotriva filariozei cardiace si, in acelsi timp, este necesara aplicarea unui tratament impotriva cestodelor, MILBEMAX poate inlocui produsul monovalent pentru profilaxia filariozei cardiace.

Pentru infestari cu Angiostrongylus vasorum, milbemicin oxime poate fi administrat de patru ori, la intervale saptamanale. 
In zone endemice, administrarea regulata a produsului la fiecare 4 saptamani va preveni angiostrongiloza prin reducerea numarului de adulti imaturi (L5) si infestarile patente, atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor. 
Pentru tratamentul infestatiei cu Thelazia callipaeda, milbemicin oxime trebuie administrat in 2 serii de tratament, la interval de 7 zile, atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor, Milbemax putand inlocui produsul monovalent care contine doar milbemicin oxime. 

Specificatii:

Se recomanda tratamentul concomitent al tuturor animalelor din gospodarie. Cand este prezenta infectia cu D. caninum trebuie luat in considerare tratamentul concomitent impotriva gazdelor intermediare, cum sunt puricii si capusele, pentru a preveni reinfectarea. 

Studiile efectuate cu milbemicin oxime precizeaza faptul ca limita de siguranta in cazul unor caini din rasa Collie sau din alte rase asociate este mai mica decat la alte rase. La acesti caini, doza recomandata trebuie sa fie administrata sub observatie medicala stricta. Toleranta MILBEMAX la cateii tineri din aceste rase nu a fost investigata. Simptomele clinice la cainii din rasa Collie sunt similare cu acelea observate in general la populatiile de caini cand se administreaza o supradoza.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, dupa administrarea produsului medicinal veterinar au fost observate reactii de hipersensibilitate, semne sistemice (letargie), neurologice (tremor muscular si ataxie) si/sau gastrointestinale (varsaturi, diaree, anorexie si salivatie). 

Precautii:

Conform bunei practici veterinare, animalele trebuie cantarite pentru a asigura o dozare corecta. 
In timpul tratamentului, unii caini care prezinta un numar mare de microfilarii migratoare pot manifesta unele reactii de hipersensibilitate cum ar fi membrane sau mucoase pale, varsaturi, tremor muscular, respiratie dificila sau salivare excesiva. Aceste reactii sunt asociate cu eliminarea de proteine din microfilariile moarte sau muribunde si nu reprezinta un efect toxic direct al produsului. Astfel, nu este recomandata utilizarea la caini care sufera de microfilaremie. 
In zonele cu rise ridicat de filarioza cardiaca sau in cazul in care un caine a calatorit in raza unei asemenea zone cu risc de filarioza cardiaca, inainte de utilizarea MILBEMAX se recomanda efectuarea unei consultatii veterinare pentru a exclude prezenta unei infestatii concurente cu Dirofilaria immitis. In cazul unui diagnostic pozitiv, este indicata aplicarea unei terapii impotriva parazitilor adulti inainte de a administra MILBEMAX. 
Echinococoza reprezinta un risc pentru om. In cazul unei echinococoze, pentru protectia persoanelor, trebuie urmate indicatiile specifice atat pe perioada tratamentului cat si in cea post-terapeutica. Se recomanda consultarea unor specialisti sau a unor institute de parazitologie. 
Nu au fost efectuate studii asupra unor caini cu debilitate fizica grava sau cu functia rinichiului sau a ficatului grav compromisa. Produsul nu este recomandat pentru aceste animale sau numai in conformitate cu evaluarea raportului risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil. 
lnfectia cu tenie la cainii mai mici de 4 saptamani este neobisnuita. Este posibil ea tratamentul animalelor cu varsta mai mica de 4 saptamani cu un produs combinat sa nu fie necesar. 

Rezistenta parazitilor la orice clasa de antihelmintice se poate dezvolta ea urmare a folosirii repelate a unui antihelmintic din acea clasa. 

Utilizare in perioada de gestatie si lactatie 
Produsul poate fi utilizat la catele in perioada de gestatie si de lactatie.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C, A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A49

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Milbemicina, Praziquantel
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/milbemax_caini_mici_modif_2.pdf
Prospect

Meniu