Milbemax 16/40mg cats 5x10 tab

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Pisici

Substanta activa

Milbemicina, Praziquantel

Descriere

Substante active: Milbemicina, Praziquantel

Specii tinta: Pisici

Indicatii:

La pisici, in tratamentul infestarilor mixte cu cestode si nematode imature si adulte din urmatoarele specii: 

cestodeDipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus multilocularis;

nematodeAncylostoma tubaeforme, Toxocara cati.

Produsul poate fi utilizat, de asemenea, pentru prevenirea filariozei cardiace (Dirofilaria immitis), in cazul in care este indicat, concomitent, si un tratament impotriva cestodelor. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza pentru pisici cu greutate mai mica de 2 kg.

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Cutie x 5 blistere x 10 comprimate 

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza minima recomandata: 2 mg de milbemicin oxime si 5 mg de praziquantel per kg in doza unica, pe cale orala. 
Produsul trebuie sa fie administrat impreuna cu o cantitate de hrana sau dupa ce animalul a fost hranit. In acest mod, se asigura o protectie optima contra filariozei cardiace.
In functie de greutatea corporala a pisicii, doza obisnuita este dupa cum urmeaza: 

Greutate Comprimate
2 - 4 kg 1/2 comprimat
> 4 - 8 kg 1 comprimat
> 8 - 12 kg 1 + 1/2 comprimat

MILBEMAX poate fi inserat intr-un program pentru prevenirea filariozei cardiace in cazul in care este indicat in mod simultan si un tratament impotriva cestodelor. MILBEMAX prezinta eficacitate timp de o luna in prevenirea filariozei cardiace. In tratamentul preventiv al filariozei cardiace este preferabila utilizarea unui produs monovalent. 
Pentru asigurarea unei dozari corecte trebuie determinata cu acuratete greutatea corporala a animalelor ori de cate ori este posibil, pentru a evita subdozarea. 

Specificatii:

Pentru dezvoltarea unui program eficient de control epidemiologic trebuie luat in considerare riscul de expunere a pisicii. Se recomanda tratamentul concomitent al tuturor animalelor din gospodarie. 
Cand este prezenta infectia cu D. caninum trebuie luat in considerare tratamentul concomitent impotriva gazdelor intermediare, cum sunt puricii si capusele, pentru a preveni reinfectarea. 

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, mai ales la pisici tinere, au fost observate dupa administrarea produsului medicinal veterinar reactii de hipersensibilitate, simptome sistemice (letargie), simptome neurologice (ataxie si tremor muscular) si/sau simptome gastrointestinale (voma si diaree). 

Precautii:

Conform bunei practici veterinare, animalele trebuie cantarite pentru a asigura o dozare corecta. 
Asigurati-va ca pisicilor si pisicutelor care cantaresc intre 0,5 kg si <2 kg Ii se administreaza comprimatul cu concentratia cea mai potrivita (4 mg milbemicin oxime/10 mg praziquantel) si cea mai potrivita doza (1/2 sau 1 comprimat) pentru greutatea corespunzatoare (1/2 comprimat pentru pisicile care cantaresc intre 0,5 si 1 kg; 1 comprimat pentru pisicile care cantaresc > 1 kg pana la 2 kg). 
Echinococoza reprezinta un risc pentru om. In cazul unei echinococoze, pentru protectia persoanelor, trebuie urmate indicatiile specifice atat pe perioada tratamentului cat si in cea post-terapeutica. Se recomanda consultarea unor specialisti sau a unor institute de parazitologie. 
Nu au fost efectuate studii asupra unor pisici sau indivizi cu debilitate fizica grava, a caror functie a rinichiului sau a ficatului este grav compromisa. Produsul nu este recomandat pentru aceste animale sau numai in conformitate cu evaluarea raportului risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Utilizare in perioada de gestatie si lactatie 
MILBEMAX poate fi utilizat la pisici in perioada de gestatie si de lactatie.

Depozitare: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C, A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A113

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pisici
Substanta activa
Milbemicina, Praziquantel
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/milbemax_pisici_modif_2_5.pdf
Prospect

Meniu