Gallifen OS 1l

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Pasari

Substanta activa

Fenbendazol

Descriere

Substante active: Fenbendazol

Specii tinta: Pasari

Indicatii:

Tratamentul puilor de gaina infectati cu Heterakis gallinarum (stadiile de adult) sau Ascaridia galli (stadiile de adult).

Tratamentul fazanilor infectati cu Heterakis gallinarum (stadiile de adult).

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Flacon de 1L

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Pasari (broiler, tineret inlocuire, gaini pentru reproductie)

Carne si organe: 6 zile

Oua: 0 zile

Doza recomandata:

Pentru utilizare in apa de baut.

A se agita bine inainte de utilizare. 
Pentru a asigura administrarea dozei corecte, greutatea corporala trebuie determinata cat mai exact posibil.
Inainte de a le permite animalelor accesul la apa medicamentata, sistemul de alimentare cu apa ar trebui drenat, in masura in care este posibil, si spalat de apa medicamentata pentru a asigura o dozare exacta. Ar putea fi nevoie sa se repete aceasta procedura in toate zilele in care se administreaza tratamentul.

Asimilarea apei medicamentate depinde de varsta si de starea clinica a pasarilor, de temperatura ambientala si de regimul de luminozitate. Pentru a obtine doza corecta, concentratia produsului ar trebui ajustata in mod corespunzator.

Doza este de 1,0 mg fenbendazol per kg greutate corporala pe zi (echivalentul a 0,005 ml suspensie Gallifen). Aceasta doza trebuie administrata in 5 zile consecutive. 

Calcularea dozei:
Cantitatea zilnica necesara de produs se calculeaza tinand seama de greutatea corporala totala estimata (kg) a intregului grup de pui de gaina sau fazani care urmeaza a fi tratati. Va rugam ii folositi urmatoarea formula: 
ml produs/zi = greutatea corporala totala estimata (kg) a puilor de gaina/fazanilor care urmeaza a fi tratati X 0,005 ml  

Specificatii:

Ar trebui sa se acorde atentie evitarii urmatoarelor practici, deoarece sporesc riscul dezvoltarii rezistentei si ar putea duce, in cele din urma, la ineficacitatea tratamentului: 

• Utilizarea prea frecventa si repetata a antihelminticelor din aceea si clasa, pe o perioada lunga de timp.
• Dozarea insuficienta, care se poate datora subestimarii greutatii corporale, administrarii incorecte a produsului sau lipsei calibrarii dispozitivului de dozare (daca acesta exista).

Cazurile clinice suspectate de rezistenta la antihelmintice ar trebui investigate in continuare folosind testari corespunzatoare (de ex. testul de reductie pe numarul oualor din materiile fecale). Atunci cand rezultatele testului/testelor sugereaza ferm o rezistenta la un anumit antihelmintic, ar trebui folosit un antihelmintic apartinand unei alte clase farmacologice si cu un mod diferit de actiune. 

Precautii:

Siguranta produsului in cazul unei supradoze nu a fost evaluata la puii de gaina cu varsta mai mica de 8 saptamani si nici la fazanii cu varsta mai mica de 3 saptamani. 
Eficacitatea produsului medicinal veterinar in doza recomandata nu este suficienta pentru tratamentul infectiilor cu Capillaria spp. Ar trebui confirmata absenta infectarii cu Capillaria spp inainte de a utiliza produsul. In cazul infectarii cu Capillaria, ar trebui utilizat un alt produs medicinal veterinar antihelmintic adecvat. Utilizarea produsului intr-un mod care se abate de la instructiunile din RCP poate spori riscul dezvoltarii rezistentei. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Gaini: poate fi utilizat in perioada de ouat

Fazani: siguranta produsului nu a fost evaluata la fazanii de reproductie. Prin urmare la aceste pasari, se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: A nu se congela, A se feri de inghet

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A217

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pasari
Substanta activa
Fenbendazol
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/gallifen_200_modif_1.pdf
Prospect

Meniu