AFILARIA SR 3,4mg/ml 5,67ml

AFILARIA SR 3,4mg/ml 5,67ml

Categorie

Antiparazitare interne

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Moxidectina

Descriere

Substante active: Moxidectina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru prevenirea dirofilariozei cardiace (larvele L3 si L4 ale Dirofilaria immitis). 
Pentru prevenirea leziunilor cutanate si a dermatitei cauzate de Dirofilaria repens (larva L3). Pentru tratamentul infectiilor cu larve si adulti de Ancylostomum caninum si Uncinaria stenocephala prezente la momentul tratamentului. 
Cand s-a administrat in termen de 1 luna de la inceputul activitatii gazdei intermediare (tantari), s-a demonstrat ca produsul prezinta o eficacitate persistenta pe intreaga perioada a sezonului cu risc de infectare impotriva dirofilariozei cardiace cauzate i impotriva leziunilor cutanate cauzate de D. immitis si impotriva leziunilor cauzate de D. repens in Europa. 
Nu s-a determinat o activitate persistenta impotriva Ancylostoma caninum si Uncinaria stenocephala

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la cainii cu varsta mai mica de 12 saptamani. 
Nu se administreaza pe cale intravenoasa. 
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oncare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 1 flacon cu pulbere de 197,3 mg, 1 flacon cu solvent de 5,67 ml, 1 adaptor, o seringa de 10 ml si 1 ac

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Se administreaza pe cale subcutanata o doza de 0,17 mg moxidectina/kg greutate corporala ca injectie unica, echivalentul a 0,05 ml/kg greutate corporala suspensie finala de produs reconstituit. 
Pentru cainii in crestere cu varsta cuprinsa intre 12 saptamani si 9 luni se recomanda administrarea dozei complete de produs reconstituit tinand cont de greutatea corporala la momentul tratamentului. Nu administrati o supradoza estimand greutatea finala a animalului. Avand in vedere modificarea rapida a greutatii corporale la cateii de 12 saptamani, ar putea fi necesar un tratament suplimentar pentru a asigura o eficacitate maxima. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 
Schema de tratament depinde de diagnosticul veterinar si de situatia epidemiologica locala. 
Un tabel de dozare orientativa este indicat in prospect.

In cazul in care produsul este administrat in locul altui tratament profilactic lunar, doza trebuie administrata in interval de o luna de la ultima administrare. 

Instructiuni pentru pregatirea si administrarea produsului: 
1. Extrageti intreaga cantitate de vehicul din flaconul cu solvent. Nu utilizati niciun alt solvent.
2. Transferati incet intreaga cantitate de lichid de reconstituire in flaconul cu pulbere care contine microsferele de moxidectina. Pentru a facilita operatiunea de transfer, se recomanda utilizarea adaptorului inclus in pachet, asa cum se descrie in instructiunile de utilizare. Adaptorul poate fi pastrat pe flaconul care contine suspensia reconstituita si poate fi utilizat pentru operatiunile ulterioare de extragere.
3. Dupa adaugarea intregii cantitati de lichid de reconstituire in flaconul cu microsfere, agitati puternic pana la suspendarea tuturor microsferelor.
4. Lasati suspensia timp de aproximativ 10 minute sau pana la dizolvarea tuturor bulelor.
5. Extrageti doza corespunzatoare cu ajutorul unei seringi si tratati animalul cat mai curand posibil. In cazul unei asteptari prelungite inainte de administrare, produsul se poate separa. In aceste cazuri se recomanda rotirea delicata a seringii pentru resuspendarea produsului.
6. Inainte de fiecare tratament flaconul care contine suspensia reconstituita trebuie rasturnat incet pentru a resuspenda microsferele flotante.
7. Utilizati intotdeauna acele de calibrul si de dimensiunea corespunzatoare pentru dimensiunea animalului. Recomandam un ac 20G pentru animalele care cantaresc mai putin de 20 kg si un ac 18G pentru cele cu o greutate mai mare.
8.     Pentru data expirarii notati data reconstituirii produsului in spatiul corespunzator de pe cutie si de pe eticheta.
Flaconul cu produs reconstituit poate fi deschis de pana la 34 de ori. 
Seringile si acele furnizate impreuna cu produsul medicinal trebuie utilizate doar pentru prepararea suspensiei reconstituite si nu trebuie utilizate pentru administrarea suspensiei reconstituite la animale.

Specificatii:

Trebuie acordata atentie pentru evitarea urmatoarelor practici deoarece acestea pot creste riscul de dezvoltare a rezistentei si, in final, pot determina ineficienta tratamentului: 
- Utilizarea prea frecventa si repetata a antihelminticelor din aceeasi clasa, pe o perioada lunga de timp;
- Subdozarea din cauza subestimarii greutatii corporale, a administrarii incorecte a produsului sau a lipsei calibrarii dispozitivului de dozare (daca exista).
Cazurile clinice suspectate de rezistenta la antihelmintice trebuie investigate suplimentar cu ajutorul testelor corespunzatoare. In cazul in care rezultatele testelor sugereaza in mod clar rezistenta la un anumit antihelmintic, trebuie utilizat un alt antihelmintic apartinand unei alte clase farmacologice si care are un mod de actiune diferit.

Reactii adverse:

In cazuri rare, poate exista o durere de scurta durata la locul injectiei sau o reactie locala usoara spre moderata (inflamare) timp de 2-3 saptamani.
La animalele tratate cu doza recomandata s-au observat frecvent leziuni granulomatoase, in general de dimensiuni mici. 
S-a demonstrat ca produsul este foarte sigur chiar si pentru speciile sensibile la ivermectina si la animalele al caror rezultat la testul pentru dirofilarioza cardiaca a fost pozitiv.

Precautii:

Produsul trebuie utilizat doar la cainii examinati, pentru care rezultatul la testul pentru dirofilarioza cardiaca este negativ. Inainte de inceperea tratamentului profilactic cu produsul, cainii infectati trebuie tratati pentru eliminarea viermilor cardiaci adulti si a microfilariilor. Aceste tratamente trebuie efectuate sub supravegherea medicului veterinar.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Siguranta moxidectinei injectabile a fost stabilita la catelele gestante.

Depozitare: A se pastra flacoanele in ambalajul secundar pentru a fi protejate de lumina, A nu se congela, Dupa reconstituire, a se pastra la frigider (2°C - 8°C).

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A265

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Moxidectina
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/afilaria_sr_modif_1_2.pdf
Prospect

Meniu